Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 124

Titan Technik AG a ales Mercedes Benz-Arocs

27.07.2016
Titan Technik AG a ales Mercedes Benz-Arocs
Titan Technik AG reprezinta pe piata din Romania cei mai importanti producatori de
echipamente specializate dintre care amintim MULLER GmbH & Co. pentru utilaje
de cura_are canalizare-autovidanje, RAUSCH GmbH & Co. - echipamente video de
inspec_ie, RSP GmbH - utilaje de excavat prin aspirare, USB POWERJET Int. GmbH
- duze de cura_are canalizare, UHRIG GmbH - sisteme pentru reparat conducte
canalizare si apa, fara a fi necesara sapatura ?i URACA GmbH & Co. - pompe de
inalta presiune.

Utilajul de excavat prin aspirare ESE 26 este vehiculul ideal pentru excavarile grele si munca de eliminare. Combinatia de  capacitate mare de aspirare si dimensiunile compacte fac din modelul unui ”all-rounder” perfect pentru utilizarea de zi cu zi pe santierul de constructie. Sarcinile intalnite se pot realiza in mod eficient datorita nivelului de echipament convenabil, ce cuprinde un brat telescopic de aproximativ 6 m lungime si un rezervor de colectare de pana la 8 m³.


Am stat de vorba cu Madalin Sima – General Manager, care a avut amabilitatea sa ne
raspunda la cateva intrebari.

Masini si Utilaje: Cand a luat fiinta compania Titan Technik AG si care sunt domeniile de activitate ale acesteia?
Madalin Sima: Compania noastra reprezinta un furnizor tanar pe piata echipamentelor specializate din Romania. Activitatea a inceput in 2015, aducand alaturi simultan cei mai mari producatori de profil din Europa. Pentru acesti producatori suntem dealeri
exclusivi in Romania atat pentru serviciile de vanzare cat si pentru asigurarea mentenantei echipamentelor comercializate. In proportie de peste 48 % echipamentele
noastre se adreseaza sectorului de utilitati publice – apa si canalizare. Insa totodata
furnizam utilaje si tehnologii inovatoare in domenii precum: constructiile, industria
energetica si petroliera. Scopul nostru este de a furniza pe piata din Romania echipamente si tehnologii acolo unde principalele criterii de selectie reprezinta
siguranta in exploatare, performanta tehnica si durabilitate.

Masini si Utilaje: Ce echipamente specializatefurnizati pe piata din Romania si care sunt marcile distribuite?
Madalin Sima: Asa cum va spuneam, ne bucuram sa fim partenerii unor producatori
ce au demonstrat de-a lungul unor decenii ca merita sa fie clasificati ca leaderi in domeniile lor de productie. Printre acestia enumeram: Uraca- producator de pompe de inalta presiune utilizate in industrie, constructii si servicii municipale, cu peste 120 ani de experienta. Rausch – producator de sisteme inspectie video a conductelor de apa,canalizare , industriale Muller – producator de suprastructuri specializate pentru curatarea retelelor de canalizare si a instalatiilor industriale RSP – este unul din pionierii utilajelor de aspirare prin excavare ce folosesc la bazanventilatoare de mare capacitate Uhrig – producatorul sistemelor de reparat conducte de apa si canalizare Quick Lock.

Sistem brevetat la nivel mondial, ce reprezinta bcea mai rapida si mai ieftina solutie de
reparatie locala a conductelor de apa si canalizare fara sapatura. Lampe – producator de obturatoare pneumatice pentru canalizare si a pernelor autoridicatoare folosite in situatii de urgenta in toata lumea. La nivel mondial Lampe este inventatorul pernelor ridicatoare.

Masini si Utilaje: Ce ne puteti spune despre primul aspirator excavator livrat in Romania si de ce pe un Mercedes-Benz Arocs?
Madalin Sima: Ne bucuram ca la un an dupa inceperea activitatii sa livram acest camion in Romania. Ne-am dorit sa reusim constructia lui astfel incat sa putem demonstra pe deplin capacitatile utilajului. Pentru noi Mercedes- Benz Arocs a reprezentat cea mai buna solutie tehnica pe care am primit-o din partea unui producator de camioane pana in prezent.

Masini si Utilaje: Ati analizat oferte de la mai multi producatori inainte de a lua decizia carosarii pe un sasiu Mercedes-Benz Arocs?
Madalin Sima: Bineinteles. Alegerea autosasiului potrivit pentru o suprastructura
foarte specializata reprezinta inotdeauna o provocare pentru noi, deoarece autosasiul
trebuie sa ofere puterea, fiabilitatea si rezistenta de care suprastructurile noastre
au nevoie pentru a-si demonstra pe deplin calitatile. Pentru a intelege mai bine trebuie sa va imaginati faptul ca un excavator aspirator RSP indeplineste simultan rolul a trei utilaje: 
1) furnizeaza aer pentru scule pneumatice si picamere acolo unde este nevoie intai de a inlatura asfaltul si betonul si apoi a excava
2) excavator pentru toate tipurile de materiale: solid, slam sau lichid cu o performanta de excavare de pana la 45 m adancime
3) isi transporta propriul material excavat - 8 m3 pentru toate acestea facute simultan autocamionul trebuie sa faca fata unui regim de lucru in conditii de santier, continuu chiar si pentru o operare in schimburi.

Am considerat faptul ca utilizatorul final al camionului trebuie sa beneficieze de un
autosasiu ce poate face fata tuturor acestor provocari.
Masini si Utilaje: Care au fost criteriile pe care le-ati luat in calcul la alegerea autosasiului?
Madalin Sima: Dincolo de toate avantajele pe care Arocs le ofera, pentru noi cel mai
important a fost raportul de forta. De exemplu comparativ cu autovidanja care aspira in medie 2000 m3/ora (volum circulat in pompa de vacuum) excavatorul volumul de aer aspirator lucreaza cu un volum de 42000 m3 aer/ora (circulat in ventilatoare). Pentru a realiza aceasta performanta a fost nevoie sa utilizam acel PTO care ne putea asigura necesarul de putere continuua chiar si pentru un regim de lucru de 16 ore/zi.
Masini si Utilaje: Care vi s-au parut cele mai importante avantaje oferite de Mercedes-Benz Romania?
Madalin Sima: Discutand cu clientii nostri am inteles faptul ca acestia apreciaza cel mai mult un utilaj pe care se pot baza in toate conditiile si asta am incercat sa le oferim.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI