Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 124

Volvo Trucks Romania a premiat cel mai eficient sofer la finala nationala a competitiei “The Drivers’ Fuel Challenge 2016” dedicata consumului economic

07.07.2016
Volvo Trucks Romania a premiat cel mai eficient sofer la finala nationala a competitiei “The Drivers’ Fuel Challenge 2016” dedicata consumului economic
La finala nationala a competitiei „The Drivers’ Fuel Challenge” desfasurata vineri, 1 iulie la Volvo Trucks Center Brasov a fost desemnat castigatorul editiei din Romania. Cu un consum de 7,03l realizat intr-un timp de 26 minute, pe un traseu de 22 km, Florin Olteanu de la compania Costi Trans a castigat runda finala a competitiei nationale.

Costurile legate de combustibil reprezinta cel putin o treime din costurile totale ale transportatorilor. Un motiv suficient de important pentru ca reducerea consumului sa fie o prioritate pentru Volvo Trucks, compania fiind, permanent, in cautarea de inovatii care sa optimizeze camioanele si serviciile conexe! Incepand cu anul 2011, Volvo Trucks a initiat competitia The Drivers' Fuel Challenge, avand principal scop sublinierea importantei soferului in economia de combustibil.

Dupa parcurgerea traseului de 22 km pentru care a fost alocat un timp de 26 minute, rezultatele masurate cu Dynafleet au fost urmatoarele: pe primul loc Florin Olteanu (Costi Trans) cu un consum de 7,03l si un timp de 26 minute, urmat de Cristian Chiorean (Costi Trans) cu un consum de 7,63l si un timp de 26 minute si Aurel Tintea (Ebasto Com) cu un consum de 8,24l si un timp de 25 minute.

"Consumul redus de combustibil este unul dintre atributele definitorii ale camioanelor Volvo, iar competitia The Drivers' Fuel Challenge vine sa confirme acest lucru prin performantele foarte bune reusite de soferii participanti. Competitia si-a propus sa demonstreze ca un stil de conducere adecvat poate contribui la reducerea costurilor totale pentru operatori, in felul acesta fiind evidentiata importanta soferului in reducerea consumului", spune Sigurd Wandel, Director General Volvo Group Trucks Romania. In cadrul editiei de anul acesta, au fost disponibile pentru companiile de transport, doua variante de inscriere: prima, cea traditionala, a constat in inscrierea participantilor la unul din cele 6 centre Volvo Trucks pentru testarea abilitatilor de condus economic cu un camion FH, echipat cu IShift Dual Clutch, pe un traseu prestabilit, intr-un interval anume de timp. Aceste etape de calificari locale s-au desfasurat in orasele: Bucuresti 3-14 mai, Brasov 3-7 mai, Timisoara 30 mai-4 iunie, Cluj 6-22 iunie, Constanta 30 mai-8 iunie, Bacau 13-18 iunie.

A doua varianta a constat in monitorizarea consumului online prin intermediul sistemului Dynafleet. Aceasta s-a adresat companiilor de transport ce detin camioane Volvo si au abonament pentru serviciul Dynafleet activat. Stilul de condus al soferilor a fost monitorizat pe o perioada de 6 saptamani, intre 1 mai si 12 iunie, in care au fost parcursi minimum 10.000 km. Clasamentul soferilor monitorizati online s-a realizat in functie de punctajul FES (Fuel Efficiency Score) masurat cu sistemul Dynafleet, avand la baza analizarea celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic, si anume: anticipare si franare, utilizarea motorului si a transmisiei, mers in gol si supraviteza. Primii 10 soferi care au inregistrat cele mai bune punctaje s-au calificat direct in finala nationala.In cadrul finalei nationale de la Brasov, au participat soferii clasati pe primele 3 locuri in fiecare dintre cele 6 etape locale si primii 10 soferi calificati in urma monitorizarii online a camioanelor Volvo FH, echipate cu Dynafleet. In total, editia din 2016 a competitiei The Drivers' Fuel Challenge 2016" a avut 450 participanti. Camioanele folosite in concurs, atat in etapele de calificare cat si in finala nationala au fost echipate cu inovatorul schimbator cu dublu ambreiaj, I-Shift Dual Clutch. Astfel de transmisii sunt deja utilizate la autoturismele sport, dar Volvo Trucks este primul producator din lume care ofera o solutie similara pentru vehiculele de mare tonaj produse in serie. I-Shift Dual Clutch este deosebit de eficient in transportul de cursa lunga, in conditii care necesita numeroase schimbari de viteze, de exemplu, pe dealuri sau pe drumuri cu numeroase serpentine sau cand deplasarea se face prin orase cu sensuri giratorii si semafoare. Datorita schimbarilor de viteze fara intreruperi in transmiterea fortei de tractiune, cuplul este mentinut, iar autocamionul nu pierde viteza in timpul schimbarii treptelor. Pentru sofer, efectul consta intr-o inaintare mai confortabila si mai eficienta pe drum.

Finalistii prezenti la Brasov au concurat in cadrul a doua semifinale, fiind folosite 2 autocamioane Volvo FH de 500CP, optimizate pentru un consum cat mai redus. Pentru etapa finala, primii 2 castigatori de pe fiecare camion din concurs s-au intrecut pentru obtinerea titlului de campion national al condusului eficient, folosind un al treilea camion
Volvo FH echipat cu motorul D13 de generatie noua. Acesta include numeroase imbunatatiri care contribuie la o eficienta si mai mare a consumului, si anume adoptarea unor pistoane cu frictiune redusa, un nou sistem turbo imbunatatit, un raport de compresie mai inalt, o axa cu came optimizata si update-uri la nivelul software-ului.
„Volvo Trucks cauta mereu zone cu potential de imbunatatire a eficientei consumului de combustibil. Este vorba despre filosofia de a utiliza fiecare imbunatatire posibila, fie ea mai mica sau mai mare. Spre exemplu, cu cele mai recente imbunatatiri, la nivelul motorizarilor si al aerodinamicii, soferii vor conduce un camion si mai eficient. Insa, consumul eficient nu este determinat doar de performantele camionului, prin echipamentele si dotarile care contribuie la reducerea acestuia ci, depinde in mare masura si de abilitatea de utilizare eficienta a acestora de catre soferi, pentru ca, in cele din urma, fiecare picatura conteaza.

Conceptul de Fiecare Picatura Conteaza este umbrela sub care se regasesc toate produsele si serviciile pe care le oferim pentru a imbunatati eficienta consumului.", spune Irina Marcov, Marketing Communication Manager. Castigatorul editiei din Romania a competitiei The Drivers' Fuel Challenge totodata, va reprezenta Romania la finala regionala. Aceasta se va desfasura in perioada 17-18 august la Hungaroring, Budapesta, finala la care vor participa toti campionii nationali din Regiune (Bosnia-Hertegovina,Bulgaria, Croatia, Cehia, Macedonia, Romania, SerbiaSlovacia, Slovenia si Ungaria.)

In toate cele trei etape - nationala, regionala si globala - sunt recompensati cu premii atractive soferii clasati pe primele trei locuri si companiile pentru care acestia lucreaza. Premiile finalei nationale au fost: locul 1: Laptop Dell si produse merchandise Volvo, locul 2: tableta - Apple iPad Air 2 Cellular si produse merchandise Volvo iar pentru locul 3: smartphone Samsung Galaxy si produse merchandise Volvo. De asemenea, si companiile pentru care lucreaza soferii castigatori au fost recompensate cu vouchere service.

Castigatorul finalei regionale din Ungaria va pleca acasa la volanul unui Volvo V40. Castigatorul finale globale din Suedia, Goteborg, 8-9 septembrie va primi titlul de „Cel mai eficient sofer din lume" si se va bucura de o experienta de calatorie exclusivista. Competitia a fost deschisa tuturor soferilor profesionisti, indiferent de camionul condus sau de marcile de camioane din flota companiei pentru care lucreaza.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI