Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 125

PUMI® 25-4 si 28-4 „NEW Generation”, au atras privirile la BAUMA 2016

05.08.2016
PUMI® 25-4 si 28-4 „NEW Generation”, au atras privirile la BAUMA 2016
Dezvoltata la mijlocul anilor ´70, ca un concept de masina economica – un singur om, o masina, mai multe functii - originala gama de echipamente autopropulsate PUMI®, de la Putzmeister, pentru transportul si distribuirea betonului pe santierele de constructii, mici si mijlocii, reuneste intr-o singura masina autopropulsata mixerul (7 mc), pompa si bratul de distributie. La Bauma 2016, Putzmeister a prezentat urmatoarea generatie PUMI® de autopompe de beton cu malaxor: PUMI® 25-4 si 28-4 „NEW Generation”.

Adaugandu-se la capacitatile tehnice de exceptie si fiabilitatea dovedite de-a lungul anilor de modelele anterioare de autopompe de beton cu malaxor, noile modele PUMI® au surprins publicul de specialitate cu numeroase noutati si inovatii. Cele mai importante progrese s-au evidentiat asupra unor sisteme tehnice si tehnologii esentiale: sistemul unic de calare cu reglaj continuu, bratul de distributie format din 4 tronsoane si coloana de distributie  (Ø 125mm sau 100mm) in sistem de pliere „Z”, noua pompa „S” de beton, sistemul electronic Ergonic® 2.0, de control al functiilor de lucru ale masinii, si tehnologii pentru reducerea costurilor de exploatare si a emisiilor de noxe.

O noutate absoluta o reprezinta, cu siguranta, sistemul de calare cu reglaj continuu in circuit inchis, care ofera o flexibilitate si siguranta incredibila in exploatare pe santierele unde nu se pot asigura spatii largi de manevra. bratul de distributie cu 4 tronsoane si caracteristici optimizate de depliere, asigura o zona de lucru fara unghiuri moarte. Astfel, raportul ridicat intre raza mare de actiune si dimensiunile de calare extrem de mici reprezinta un beneficiu major al noilor modele PUMI®.

Chiar si in conditii de slaba vizibilitate, aceste noi modele sunt mai usor de utilizat si mai sigure, in parte noului sistem de control Ergonic® 2.0, asistat de computerul de bord, cat si, nu in ultimul rand, noului concept de iluminare extinsa a posturilor de comanda, a suprafetelor de asezare a suportilor de calare si a zonelor principale de lucru. Atunci cand este vorba de cerintele de pe santier, Putzmeister ramane inovator, iar in acest sens, sistemul electronic de operare intuitiva  Ergonic® reprezinta un etalon si asa va ramane si in viitor.

Pentru un debit mai mare (70 mc/h) si o presiune mai ridicata (83 bar) a betonului pompat, noua pompa „S”, cu o cursa sporita (760 mm) a pistoanelor montate longitudinal, a fost dezvoltata special pentru noile modelele din gama PUMI®, fiind in permanenta asistata de functia EPS (Ergonic Pump System), parte a sistemul Ergonic® 2.0. Ea ofera o gura de alimentare mai larga, accesibilitate mai buna la rezervorul de apa si performante optimizate, gratie si unui eficient amestecator care se asigura ca intreaga cantitate de beton sa fie dirijata spre orificiile de aspiratie.

O alta caracteristica importanta a modelelor „NEW Generation” o reprezinta designul compact si robust, care insa asigura o masa operationala scazuta, La proiectarea noilor modele PUMI® s-a tinut seama ca intreaga suprastructura, cu tambur, pompa, brat si anexe, la montajul ei pe autosasiu, sa asigure o distributie optima a sarcinilor pe cele 4 axe, pentru ca, in final, sa nu fie afectate mobilitatea si manevrabilitatea vehiculelor. Designul si perfecta adaptare a componentelor agregatelor intre ele, contribuie la excelenta functionare a echipamentelor si la o sensibilitate redusa la uzura, astfel incat, in ansamblu, masina isi disponibilitatea, durata normata de viata este atinsa fara probleme, iar costurile de exploatare se mentin la un nivel scazut. Totodata, noua generatie PUMI® se dovedeste mai prietenoasa cu mediul inconjurator si mai economica, gratie noului sistem hidraulic optimizat si a noului concept de filtre de ulei, care necesita o turatie mai scazuta de functionare a motorului diesel, cu un consum mai scazut de combustibil si cu emisii mai reduse de noxe.

Pentru cei nu au nevoie de performante de top, ori santierul este mai accesibil pentru vehicule cu consola spate, unghi de degajare si garda la sol mai mare,  modelele PUMI® 25-4 si PUMI® 28-4 „NEW Generation” in Romania prin Genco’93 SA sunt disponibile si cu pompe de beton compacte, cu pistoane montate transversal (CS) sau cu rotor (Q).


Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI