Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 128

Mai mult de 300 de piloti introdusi cu Liebherr LRB 355 pe un santier din Elvetia

10.11.2016
Mai mult de 300 de piloti introdusi cu Liebherr LRB 355 pe un santier din Elvetia
Pe un santier de constructii al unei noi cladiri de birouri si apartamente din localitatea St. Gallen, Elvetia, compania austriaca de constructii Hilti & Jehle GmbH a utilizat la lucrarile sale noul utilaj de foraj si instalare de piloti Liebherr LRB 355, lansat in premiera mondiala la jumatatea lunii mai, la fabrica din Nenzing, Austria.

Caracteristicile speciale ale solului de pe santierul de lucru, straturi suprapuse de argila, noroi, morena si nisip, au impus executarea unei fundatii profunde, ce a inclus, pentru evitarea oricarei surpari, si instalarea a 316 piloti pentru realizarea unui perete secant langa o cladire existenta. Pilotii, fiecare cu un diametru de 900 mm, au trebuit sa fie introdusi in sol pana la adancimi cuprinse intre 18 si 22 m. Lucrarea a fost executata cu o instalatie Liebherr LBR 355 echipata cu un cap dublu rotator de tip DBA 300, in combinatie cu o pompa de beton pe senile Liebherr THS 80 D-K, cu comanda si control complet integrate la cabina operatorului instalatiei de foraj.

Capul dublu rotator a lucrat in combinatie cu un burghiu interior cu elice continua si un tub de foraj exterior lung, cu sensuri de rotire opuse. Operatiunile de instalare si extragere ulterioara ale tubului de foraj si snecului (din interiorul tubului) au fost efectuate simultan. Dupa ce adancimea finala a fost atinsa, s-a pompat beton prin tija tubulara a snecului. In timpul procesului de extragere, betonul iesea pe la capatul inferior al carcasei si snecului.

In ciuda structurii geologice dificile a solului si a necesitatii de a se efectua foraje la adancimi mari, utilajul LRB 355 a convins in mod deosebit pe acest santier, indeosebi datorita remarcabilei sale eficiente, mai ales intr-o asociere perfecta cu pompa de beton THS 80 D-K. Practic, pentru acest tip particular de aplicatie, au fost necesare doar 1,5 ore pentru finalizarea instalarii unui pilot, reusindu-se instalarea a cate 8 piloti pe zi, cu un consum de 14 mc de beton pentru un pilot instalat. In aceste conditii, consumul mediu de combustibil al instalatiei LRB 355 s-a situat la circa 45 de litri pe ora.

In plus fata de aplicatia efectiva de forare cu capul dublu rotator, utilajul LRB 355 poate fi utilizat, de asemenea, in orice aplicatie ce implica metode comune de foraj, ca de exemplu, foraj cu prajina Kelly, foraj prin metoda "full displacement" pentru instalarea pilotilor de indesare sau foraj cu burghiu cu elice continua.

Adancimea maxima de foraj ce poate fi atinsa cu aceasta instalatie, cu prajinile Kelly, este de 60 m. Polivalenta instalatiei rezida si din celelalte aplicatii la care poate fi utilizat LRB 355, cu echipamentele corespunzatoare de lucru: executia de piloti de sustinere prin amestecarea cu solul forat sau frezat, imbunatatirea solului prin compactare cu vibratoare de adancime ori ciocane hidraulice.


Caracteristici tehnice generale: LRB 355 cu cap dublu rotator

Masa operationala: 95,3 t
Cuplul maxim: 300 kNm
Turatie maxima: 0…26 rpm
Catargul ghidajului: 27,2 m
Puterea motorului: 750 kW
Forta de extragere, maxima: 900 kN
Adancime de forare, maxima: 26 m
Diametrul de forare, maxim: 900 mm
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI