Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 128

Unilift Serv - 5 ani de succes sarbatoriti cu Zilele Portilor Deschise

31.10.2016
Unilift Serv - 5 ani de succes sarbatoriti cu Zilele Portilor Deschise
In perioada 29-30 septembrie am avut placerea sa participam la Zilele Portilor Deschise organizate de Unilift Serv, la sediul companiei din Bacau. Cu prilejul celor doua zile, clientii au avut ocazia sa asiste la demostratii live de echipamente profesionale si scule electrice pentru uz specializat sau industrial. Evenimentul a marcat si aniversarea a 5 ani de activitate a companiei, un motiv extraordinar pentru a sarbatori impreuna cu partenerii de afaceri.

Unilift Serv este un partener de incredere pentru solutii si echipamente profesionale cu un portofoliu bogat de colaboratori din intreaga Europa. Despre activitatea companiei de la infiintare pana in prezent cat si despre planurile de viitor puteti afla din interviul de mai jos acordat de Costel Bruma, General Manager Unilift Serv.Masini si Utilaje: Cum a inceput activitatea companiei Unilift? Care au fost primele produse comercializate?
Costel Bruma: Imi amintesc cu drag de perioada in care incheierea parteneriatelor cu furnizori de top se transforma inevitabil intr-o adevarata misiune, in care participam la evenimente, la intalniri, simpozioane si expozitii internationale si transformam fiecare "meeting" intr-o oportunitate. In prima etapa am inceput, asa cum spune chiar si numele firmei Unilift, prin a raspunde solicitarilor pentru echipamente de ridicare marfuri, pentru stivuitoare, platforme si nacele. Treptat, analizand cererea pietei pentru echipamentele de ridicat si manevrat marfuri si presupunand ca atat in domeniul comercial, cat si in domeniul productiv este nevoie de echipamente de ridicat si manevrat marfuri atipice, non-standard, cu forme si dimensiuni diferite, ne-am extins oferta de echipamente specifice diferitor sectoare industriale. Astfel, prin experienta, am invatat ce inseamna cu adevarat sa aduci in piata un echipament relevant si eficient, practice si util, inovativ si usor de utilizat, dincolo de caracteristicile tehnice si de calitate care sunt pentru Unilift un standard deja.

Masini si Utilaje: Cate marci detine acum in portofoliu compania?
Costel Bruma: Numarul de branduri pe care le avem in portofoliu poate parea foarte mare, mai ales atunci cand arunci o prima privire pe catalogul companiei sau pe "site", dar pot spune ca am avut in vedere cu precadere doar parteneriatele cu producatori de renume si cu istorie in spate in ceea ce fac. La momentul in care vorbim, Unilift are 57 de branduri din diferite tari de peste tot din lume, 36 dintre acestea fiind reprezentate in Romania exclusive de catre noi. De altfel, pentru ca este un adevar general valabil pe care-l stim si-l apreciem cu totii, calitatea produselor fabricate in Germania este una foarte buna, asta ne-a determinat ca o mare parte dintre partenerii nostri de afaceri sa fie cei din Germania, astfel incat garantia produselor nemtesti sa fie un "statement" si pentru noi. De exemplu, prin unele dintre cele mai vechi parteneriate internationale, Unilift aduce in Romania atasamentele pentru stivuitoare Bauer si furcile standard si personalizate Vetter. Portofoliul Unilift include si marci de echipamente profesionale, solutii
si accesorii pentru curatenie in multiple domenii de activitate: Oertzen, Starmix, Haaga, Karcher, Heute si ABI. Desigur, avem parteneri si din alte parti: suntem reprezentanti pentru Ibix - producatorii italieni ai echipamentelor de sablare, pentru producatorul francez ActiSweep - prin care am adus pe piata conceptual maturilor in forma de V, comercializam produsele italienesti Annovi Aldo pentru intretinerea drumurilor pentru iarna. Ne mandrim si cu parteneriatul cu Dynaset, o companie finlandeza care produce echipamente si accesorii actionate hidraulic, insa colaboram foarte bine si cu furnizori din Italia, Olanda si Belgia, pentru a aduce pe piata romaneasca o multitudine de echipamente profesionale care faciliteaza activitatea in depozite, hale de productie, fabrici, spatii comerciale, santiere, etc. De mentionat este si faptul ca la noi constructorii pot gasi sisteme complete de spalare a rotilor, sasiurilor si caroseriilor special concepute pentru nevoile din industria de constructii.

Masini si Utilaje: Cum au apreciat clientii cele doua zile de Porti Deschise, 29-30 septembrie, de la sediul Unilift?
Costel Bruma: Zilele Portilor Deschise la Unilift au fost un succes pentru compania noastra, iar pentru clienti a fost cu siguranta un timp bun in care au putut sa inteleaga exact cu ce ne ocupam si ce fel de solutii aducem pe piata, ce fel de tehnologii noi promovam. In cadrul demonstratiilor organizate cu ocazia evenimentului nostru, participantii au putut asista si testa echipamentele de sablare Ibix, pompele de presiune Oertzen cu care se poate face curatarea betonului, echipamentele si accesoriile Dynaset actionate hidraulic care au fost folosite pentru o multitudine de aplicatii precum generare curent, sudare, etc. La testarea echipamentelor Ibix s-au folosit compresoare Kaeser, producator german de un mare renume. Pentru vizitatorii din domeniul administratiilor publice am organizat sesiuni demonstrative de stingerea incendiilor cu echipamentele mobile de la Oertzen, stingatorul automat HDL 250 fiind vedeta pe acest sector. Bineinteles, au fost interesati si de detergentii speciali pentru spalarea si igienizarea pubelelor de gunoi si de detergentii pentru curatarea desenelor facute cu graffiti si vopseluri, dar am primit intrebari si despre lanturile de ancorare si lanturile antiderapante pentru utilaje de constructii, pentru utilaje forestiere si camioane auto, brandurile Rud si Pewag fiind prezente cu stand dedicat. Demonstratiile cu duze rotative KEG au fost la fel de interesante pentru ca acestea pot fi utilizate pentru mentinerea, desfundarea si curatarea canalizarilor, conductelor de scurgere, tevilor, etc. In domeniul curateniei, au fost atat clienti din HoReCa, cat si din industria grea, toti apreciind curatitoarele de la Oertzen, aspiratoarele Starmix, monodiscurile Motor Scrubber si intreaga gama Karcher. Pentru vizitatorii din industria lemnului au fost mai interesante standurile DeWalt si Makita, unde au putut vedea si testa echipamentele actionate electric cu acumulatori de mare putere. Cu o mare versatilitate in aplicatiile la care poate fi folosit, am prezentat 3 modele de utilaje MultiOne cu diferite atasamente care pot fi folosite atat pentru constructii, cat si pentru uz comercial, logistic, etc.

Masini si Utilaje: Cum au primit partenerii initiativa Unilift de a gazdui doua zile de prezentari si demonstratii live?
Costel Bruma: Partenerii nostri au raspuns pozitiv apelului nostru, semn ca ni i-am ales bine din start, mai ales ca ne-au dat dovada de sustinere in realizarea unui eveniment destul de important pentru noi, fiind prilejuit de aniversarea a 5 ani de activitate. Prezenta lor a contat pentru noi, pentru zona noastra pe care vrem sa o dezvoltam, pentru vizitatorii care au fost interesati si ne-au intrebat despre produse chiar si dupa eveniment. Ne-am propus sa gestionam interesul starnit asupra produselor si speram ca pe termen mediu si lung sa crestem vanzarile. Intr-adevar profesionalismul in prezentarea produselor la stand, dar si produsele in sine si-au spus cuvantul, iar asta nu am spus-o noi, ci am citit feedback-urile primite de la participantii care au completat formularele noastre. Pe scurt, pot spune ca ne-am bucurat ca partenerii sa primeasca cu entuziasm propunerea noastra de a participa la un eveniment atipic, intr-o zona in care nu se organizeaza astfel de evenimente de profil.

Masini si Utilaje: La aniversarea a 5 ani de activitate, cum apreciati evolutia companiei si a pietei catre care va adresati?
Costel Bruma: Intreg proiectul Unilift este creat pentru un termen lung, de cel putin 10-15 ani. Primii cinci ani au trecut aproape pe repede inainte si, privind retrospectiv, imi dau seama cat de multe transformari au avut loc in activitatea companiei Unilift si totodata cate lucruri mai sunt de realizat, dar desigur ma bucura sa pot spune ca suntem cunoscuti ca furnizor principal de echipamente si de solutii profesionale. Universul tehnologiei si cel al industriilor sunt definite printr-o mare dinamica si sunt supuse in permanenta inovatiei, iar la Unilift, in tot acest timp am incercat sa tinem pasul cu ceea ce a insemnat echipamente inovative, solutii complexe si de noutate, dezvoltare tehnologica, etc. si de aceea ne clasam nu doar ca simpli distribuitori de echipamente, caci prin diversitatea asigurata de portofoliul nostru ne putem defini ca o companie care asigura solutii complete pentru fluxurile din diferite sectoare de activitate. Ne bucuram sa va impartasim ca feedback-ul din piata este unul din ce in ce mai bun. Specialistii romanii sunt din ce in ce mai receptivi la solutiile tehnologice de calitate si asta se vede din interesul companiilor care ne contacteaza din toata tara, dar si din interesul pe care l-am observat o data cu organizarea evenimentului de profil chiar in incinta showroomului nostru. Avem tot mai multi clienti care apeleaza la produsele noastre si la consultanta specializata pe care le-o oferim.

Masini si Utilaje: Care sunt proiectele siplanurile de viitor? Urmariti o extindere acompaniei, atragerea unor noi marci in portofoliulUnilift Serv?
Costel Bruma: Proiectele si planurile de viitor nu se opresc aici, ci dimpotriva. Evolutia firmei Unilift este evidenta chiar si din cifra de afaceri, care este in crestere de la an la an. Avand in vedere ca ne adresam microindustriei, macro-industriei, comertului si administratiilor publice, urmarim o evolutie treptata, dar sigura. Prin reprezentantii sai, echipa Unilift participa la evenimente precum expozitii, forumuri si seminarii internationale unde descopera noi produse si solutii innovative pe care de obicei reusesc sa le aduca si sa le reprezinte cu brio in piata romaneasca. Daca veti urmari activitatea companiei noastre, veti putea observa cum de la an la an ne imbunatatim portofoliul pentru a oferi solutii cat mai complete clientilor nostri.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI