Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 129

CDP Access - "Noi oferim o solutie, nu oferim doar un produs"

05.12.2016
CDP Access -
CDP Access este reprezentant oficial al echipamentelor Haulotte in R omania si unul dintre cei mai importanti actori pe piata echipamentelor de lucru la inaltime. Calitatea serviciilor, profesionalismul si atentia pentru necesitatile clientilor sunt principalele repere in activitatea de zi cu zi a companiei. O scurta retrospectiva a anului 2016 pentru piata echipamentelor de acces puteti descoperi din interviul de mai jos acordat de Ing. Claudiu Ispas, Director Comercial CDP Access.Masini si Utilaje: Sunt deja ani buni de cand compania activeaza in Romania. Care a fost evolutia acesteia?
Claudiu Ispas: CDP Access si-a inceput activitatea sub acest nume in 2003. Pana atunci s-a lucrat sub brandul Piroux Industrie. Dupa cum probabil stiti, CDP Access a fost prima firma de inchirieri din Romania pentru acest segment, iar primele nacele de la noi din tara au fost aduse de catre Piroux Industrie. A fost greu pana s-au obisnuit agentii economici din tara sa foloseasca nacele, dar acum le folosesc la orice lucrare.

Masini si Utilaje: Ce a determinat aceasta schimbarea in abordarea agentilor economici? A fost o dezvoltare organica sau a existat la un moment dat un declin?
Claudiu Ispas: Cresterea economica inregistrata in deceniul trecut a influentat mult piata, prin cresterea numarului de santiere. Cu un numar din ce in ce mai mare de lucrari, multe companii ajunsesera in situatia de a nu mai face fata lucrarilor bazandu-se exclusiv pe forta umana si pe instrumentele de lucru traditionale. Deci am putea afirma ca "boom-ul" economic al anilor 2006-2007 a fost un declansator al segmentului inchirierii si vanzarii utilajelor de acces.

Masini si Utilaje: Cum se vede astazi piata utilajelor de lucru la inaltime?
Claudiu Ispas: Anul acesta a fost o experienta pozitiva pentru noi, caci am vazut o crestere a lucrarilor de constructii. Am avut destul de multe proiecte si indraznesc sa spun ca am reusit sa satisfacem cerintele majoritare ale tuturor clientilor care ne-au cerut ajutorul. Apoi, datorita acestei cresteri a cererii de nacele fata de anii trecuti, am decis sa ne imbogatim flota de inchiriere cu utilaje noi, de productie 2015-2016. Am achizitionat si destul de multe nacele Haulotte de 14 m tip "foarfeci", care au avut de asemenea o cerere mare anul acesta - se pare ca tendinta este de crestere a inaltimii halelor noi construite.

Masini si Utilaje: Parcul de utilaje este format exclusiv din echipamente Haulotte sau aveti si alte marci?
Claudiu Ispas: Noi nu am reprezentat de cand suntem pe piata alta marca, in afara de Haulotte. Este marca pe care ne-am specializat iar din punct de vedere al service-ului pot spune ca orice problema a aparut la vreun echipament Haulotte in Romania, inclusive cele aflate in flota unor companii concurente de inchirieri, noi le-am rezolvat.

Masini si Utilaje: Dat fiind evolutia tehnologica a utilajelor, s-a intamplat sa intampinati dificultati din partea operatorilor?
Claudiu Ispas: Nu, noi facem training-ul de specialitate in momentul in care livram utilajul. Din proprie experienta va spun ca oamenii care au lucrat cu nacele mai vechi gasesc mult mai usor de operat o unitate de conceptie mai noua. Iar pentru noi nu exista decat avantaje - cuplam un computer sa ne dam exact seama unde s-a produs defectiunea.

Masini si Utilaje: Care a fost tendinta din ultima perioada, de achizitie sau de inchiriere?
Claudiu Ispas: As spune ca trendul este impartit cam in mod egal, si nu ma refer aici doar la Romania, ci chiar la nivel global. Pe scurt, cine are fonduri i si cumpara, cine nu inchiriaza. Desigur, aceasta decizie depinde foarte mult de complexitatea lucrarii. Daca vorbim de un mediu industrial dezvoltat, cu roboti care asigura o productie in serie, atunci ideala este achizitia unor nacele, pentru ca interventiile sunt de obicei mai dese iar rapiditatea este esentiala, altfel intreruperea fluxului de productie ar duce la pierderi serioase. Pe de alta parte, acolo unde vorbim de halen mai mici si implicit de serii de productie limitate, tendinta este de inchiriere, pentru ca deseori nu se justifica detinerea unui echipament de acces. Asadar, in final acest lucru depinde de bugetul si de nevoile fiecaruia.

Masini si Utilaje: Care sunt planurile pentru anul 2017?
Claudiu Ispas: Vom continua acest process de a achizitiona echipamente noi pentru a aduce flota la un standard cat mai bun. Acum asteptam finalizarea unor proiecte mari in industrie - si aici pot spune ca sunt increzator ca va veni un moment in care se vor construi in Romania mai multe fabric decat mall-uri, care sa genereze mai multe locuri de munca in industrie. Apoi, vom avea de lucru la stadioanele din Craiova si Targu Jiu. De asemenea, continuam sa investim mult in relatia cu clientii si incercam sa le satisfacem cerintele cat mai prompt, atat din punct de vedere comercial cat si tehnic. Un astfel de echipament nu este un automobil de lux pe care sa-l tii in garaj si sa-l lustruiesti - el trebuie sa lucreze. Iar de lucrat, lucreaza de obicei in conditii extreme de temperatura sau umiditate, deci unele probleme cum ar fi un contact imperfect pot aparea la orice nacela, indiferent cat de pregatita, moderna sau tehnologizata este. Tocmai de aceea, prioritatea noastra este sa rezolvam orice problema a clientului cat se poate de repede posibil, sa nu astepte cu nacela langa el fara sa o poata utiliza, sau mai rau, sa nu poata desfasura alte activitati din cauza uneia imobilizate in santier . Sunt cazuri in piata in care se ofera tarife mult mai mici, nesustenabile, iar clientul este tentat si ajunge in situatia in care este nevoit sa stea cateva zile pana se repara. Chiar si in cazul in care ne parvin cereri pentru alte echipamente decat nacele, recomandam ceea ce credem noi ca este cea mai buna solutie. Dar nu refuzam niciodata sa ajutam clientii.

Masini si Utilaje: Ca si status de platitor al contractorilor, pe partea de mall-uri, ati intampinat dificultati?
Claudiu Ispas: La mall-uri de obicei se lucreaza cu multi subcontractanti, se creeaza un lant al firmelor care isi transfer unele altora diverse parti din lucrare si de acolo mai apareau uneori problemele. Insa, incepand cu 2015, nu am mai intampinat dificultatile din anii trecuti, beneficiarii respectand in general termenele de plata, chiar daca au mai existat mici intarzieri. In final, acest lucru inseamna ca economia merge.


Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI