Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 129

Cei mai buni operatori s-au intalnit la finala Case Rodeo

25.11.2016
Cei mai buni operatori s-au intalnit la finala Case Rodeo
Cei mai buni operatori de utilaje de constructii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa s-au adunat la Centrul pentru Clienti Case din Paris, in luna octombrie, pentru a concur in finala Case Rodeo 2016. In urma a patru probe extreme de tehnice, operatorul francez Ludovic Fronteau a iesit victorios, castigand titlul din 2016, in timp ce Danemarca a luat premiul de echipa.

Case Rodeo a adus din nou impreuna cei mai buni operatori de utilaje din toata Europa, Orientul Mijlociu si Africa (in total 15 tari), intr-o competitie de calificari si cuno stinte tehnice. Anul acesta, concursul a avut loc la Centrul pentru Clienti Case de la Paris in Monthyon, Franta, in weekend-ul 14-16 octombrie.

Ziua de vineri a insemnat o oportunitate pentru concurenti de a-si perfectiona abilitatile, intr-o atmosfera prietenoasa dar in acelasi timp serioasa. In schimb sambata a existat o crestere concreta a tensiunii, cand, sub cerul senin, competitorii au fost pusi in fata unei multimi de aplauze pentru a finaliza patru provocari complexe. Cu denumiri ca Wild Wheels ("Roti Salbatice"), Lawless Loader ("Incarcator fara de Lege"), Cherokee Crawler ("Indianul Tarator") and Big Thunder Backhoe ("Buldoexcavator Traznet"), fiecare test a fost conceput pentru a evalua coordonarea conducatorului, finetea si controlul din spatele manetelor de operare.Lupta pe indemanare


Proba "Wild Wheels" cerea operatorilor sa preia controlul unui incarcator frontal compact Case pentru a transporta un palet fara a scapa o cutie de carton asezata initial deasupra acestuia. Puncte s-au pierdut la atingerea conurilor care au marcat cursul sau la pozitionarea gresita a paletului in zona special marcata. Aceasta provocare a fost castigata de Ludovic Fronteau, intr-un timp de 2:08:21 minute, cu mult inaintea celui mai apropiat competitor, soferul danez Bendt Martin Rison si cel de-al treilea occupant al podiumului, concurentul suedez Federik Johansson.

Testul "Lawless Loader" a implicat un incarcator pe senile compact, cu un atasament pentru a transporta o minge montata pe un con. Dupa urmarea unui traseu prestabilit in zona de test, operatorii trebuiau sa arunce mingea si sa darame un set de noua popice, inainte de a reveni la punctul de plecare. Lucrand contra cronometrului, punctele s-au pierdut pentru scaparea mingei, pentru popicele ramase in picioare si pentru daramarea conurilor. Johansson a preluat conducerea la acest test, cu un extraordinary control al utilajului, inregistrand un timp de 1:42:00 minute.

Locul al doilea a mers la soferul ceh Karel Nedoma, iar al treilea la italianul Davide Visca. Pentru proba "Cherokee Crawler", operatorii au trecut la utilaje de dimensiuni mai mari, in speta un excavator pe senile Case cu un carlig agatat de un lant la capatul bratului. Concurentii au trebuit sa agate cuburi de lemn, unul cate unul, si sa le pozitioneze intr-o zona marcata, in ordinea corecta. Cu un timp de maxim 4 minute, operatorii au fost intr-adevar contra cronometru, mai ales ca se scurgea timp pentru cuburile scapate sau livrarea lor intr-o zona gresita. Operatorul Belgian Mike Pelzer a stapanit perfect acest test, inregistrand un timp incredibil de doar 01:52:00 minute. Operatorul olandez Peter Bart Poppink a fost al doilea, iar Ludovic Fronteau a revenit pe panoul de lideri pe locul a treilea.

Pe masura ce tensiunea crestea, cu mai multi operatori inca in disputa, proba finala a solicitat probabil cel mai faimos utilaj Case, buldoexcavatorul. Cu ajutorul cupei acestuia, fiecare operator trebuia sa ia cinci bile din zone individuale pentru a le plasa intr-un cos de baschet.  Scaparea mingilor si atingerea conurilor echivalau cu penalizari, insa, cu ajutorul unei multimi de suporteri care aclama salbatic, operatorul britanic Karl Owen a reusit sa finalizeze sarcina in doar 02:08:37 minute, zdrobind complet competitia. Locul al doilea a mers la operatorul danez Bendt Martin Risom, iar al treilea la operatorul italian Michelangelo Catalano.

Dupa o zi obositoare, dar placuta, competitia a fost in final castigata de Ludovic Fronteau, din Franta. Premiul pentru cea mai buna echipa a mers in Danemarca, pentru o performanta de ansamblu impresionanta. Pe langa ridicarea trofeului Case Rodeo intr-un val de aplauze de la suporteri si concurenti, Fronteau a castigat o croaziera pe Marea Mediterana pentru doua persoane si o vizita la uzina Case din Lecce, Italia.

"Mai presus de toate am fost foarte multumit de primirea calduroasa si de toata organizarea finalei internationale Case Rodeo. Jocul "The Big Thunder Backhoe" a fost preferatul meu, fiind foarte interesant si complicat. Am obtinut intr-adevar rezultate foarte bune la toate probele, dar sunt si eu placut surprins de rezultat. Ma voi casatori anul viitor, asa ca ma voi bucura de croaziera si de vizita castigata cu viitoarea mea sotie. Mai presus de toate, va rog sa nu schimbati nimic. Personal, sper sa iau parte la aceasta competitie si anul viitor!" a declarat castigatorul Ludovic Fronteau.In cadru convivial

Un premiu de echipa special a fost acordat unui grup international de operatori din Mozambic, Israel si Romania. Acest premiu suplimentar a avut menirea de a recunoaste spiritul de echipa si entuziasmul la eveniment. Aceasta a fost prima data cand operatori din Israel si Mozambic au luat parte la Rodeo, acestia savurand vizibil experienta.

Ultimul premiu, dar unul bine meritat, al finalei Case Rodeo 2016 , a fost dat pentru abilitatea incredibila de a ramane pe taurul mecanic a lui Xavier Dannemark, din Belgia. Cu toata presiunea acestei zile depasite, toti operatorii s-au reunit pentru a se bucura de o bautura si de o cina de gala, care a avut loc in acest an la bordul barcii T ennessee, o nava americana de croaziera, care le-a dat ocazia invitatilor sa se bucure de obiectivele turistice ale Parisului de pe Sena. T oata lumea s-a bucurat de aceasta seara, care a inclus buna dispozitie si un concert live de "country music".
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI