Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 130

Inelas Poliuretanos - ”Suntem alesi ca specialisti in domeniu”

25.01.2017
Inelas Poliuretanos - ”Suntem alesi ca specialisti in domeniu”
Fabricant de produse din poliuretan pentru trei segmente principale - minerit metalic, statii de sortare (din cariere si balas tiere) si statii de reciclare, Inelas P oliuretanos este o companie cu sediul principal in Spania. Pe piata autohtona a intrat in 2014, iar despre activitatea sa pana acum discutam cu Gabriel Hera, reprezentant Romania – Inelas Poliuretanos.

Masini si Utilaje pentru Constructii: Stim ca va ocupati deja de cativa ani de activitatea de reprezentare a companiei Inelas Poliuretanos pe piata din Romania. Cum a inceput aceasta colaborare?
Gabriel Hera: Colaborarea cu Inelas Poliuretanos a inceput in Spania, iar in Romania suntem prezenti din 2013. Inelas Poliuretanos este o companie care fabric de o jumatate de secol poliuretan (1966), inregistrat sub marca Inaprene, si cu o vasta experienta in sectorul sortarii agregatelor minerale.

Masini si Utilaje pentru Constructii: Care este portofoliul de produse al companiei si care dintre acestea se preteaza pentru piata din Romania?
Gabriel Hera: Inelas Poliuretanos fabrica produse pentru trei segmente principale: minerit metalic, statii de sortare (din cariere si balastiere) si statii de reciclare. Dar la cerere se pot fabrica o varietate infinita de produse pentru industrie in general. In Romania produsele destinate sectorului sortarii de agregate minerale aduc cele mai multe comenzi pentru fabrica. Aceasta cu parere de rau, intrucat in privita reciclarii, ar fi multe de spus. Dar cine stie ce se va intampla in anii urmatori. In privinta sortarii de agregate minerale, fabricam piese de uzura pentru ciururi (plase de cernut, duze, placi de captu sire), tevi captu site cu poliuretan, razuitori de banda si o mare varietate de elemente de fixare si auxiliare cu si din poliuretan.

Masini si Utilaje pentru Constructii: Ce parere aveti cu privire la situatia pietei de profil din Romania in anul 2016, comparativ cu anii trecuti? Care ar fi punctele forte, dar si cele slabe ale acestei evolutii/ involutii/stagnari ale pietei?
Gabriel Hera: Piata de profil vazuta din aceasta perioada a anului pare sa fie in stagnare comparativ cu 2015, care, pentru noi, a fost un an cu multe proiecte duse la bun sfarsit. Inelas a avut un an bun, cu proiecte reu site, dar se poate si mai bine. Am totusi speranta ca anul 2017 va completa intr-o oarecare masura acesta ultima perioada din 2016 - suntem in an electoral si am senzatia ca acest lucru afecteaza mersul natural al lucrurilor.

Masini si Utilaje pentru Constructii: Care este evolutia cifrei de afaceri rezultate din intreaga activitate a vanzarii produselor Inelas in Romania, de la inceputul colaborarii pana in prezent? Cum veti termina acest an din acest punct de vedere?
Gabriel Hera: Anul 2013-2014 a fost cel al intrarii pe piata din Romania. Practic inca suntem la inceput, iar produsele din poliuretan au nevoie de timp pentru a putea fi apreciate de catre clienti, a sa ca avem o evolutie normala. Desigur , sunt salturi uria se in graficele de vanzari intre acesti ani, dar sunt mai multi factori de luat in seama. Anul acesta il terminam decent, pentru Inelas este important relatia cu clientii deja existenti si apoi cei in devenire.

Masini si Utilaje pentru Constructii: In acelasi timp, cum evolueaza proiectele in desfasurare, dar si cele care se preconizeaza pentru anul care vine?
Gabriel Hera: Inelas are proiecte importante in desfasurare, si anul acesta am fabricat contra rezultat piese pentru clienti importanti, iar rezultatele au fost satisfacatoare. In masura in care se va putea materializa, vom dezvolta aceasta conversatie in alta editie. Pentru anul urmator asteptam o reactie pozitiva din partea clientilor nostri si nu numai, care va produce o crestere a numarului de comenzii dinspre acest sector industrial.

Masini si Utilaje pentru Constructii: Cum intampina Inelas Poliuretanos era utilajelor inovative din punct de vedere tehnic, cat si cea a utilajelor inteligente?
Gabriel Hera: Inelas inseamna inovatie, in prezent avem pe piata din Romania produse inovatoare, care sunt folosite cu succes de catre clientii nostri.

Masini si Utilaje pentru Constructii: Ce planuri are Inelas Poliuretanos pentru perioada imediat urmatoare? Dar pentru urmatorii ani?
Gabriel Hera: Inelas este deja cunoscuta de majoritatea firmelor din sectorul agregatelor minerale din Romania, colaboram cu distribuitori si cu fabricanti de utilaje miniere si vom incerca in anii urmatori sa ne consacram pe piata ca o companie care rezolva probleme specifice acestor aplicatii industriale. La fel cum am facut-o si pana in prezent, oferim solutii pentru a creste rentabilitatea si productivitatea si, bineinteles, suportul tehnic necesar montarii produselor.

Masini si Utilaje pentru Constructii: Ce feedback are Inelas Poliuretanos de la clientii care deja folosesc produsele?
Gabriel Hera: In primul rand vreau sa le multumesc clientilor companiei Inelas pentru increderea acordata la inceputul colaborarii, cu majoritatea avem deja o relatie solida. Suntem des solicitati pentru a veni cu solutii in diferite situatii legate de productivitate si ne bucuram de faptul ca suntem alesi ca specialisti in domeniu. Am incercat intotdeauna sa raspundem cat mai rapid solicitarilor si sa scurtam pe cat posibil timpul de asteptare pana la remedierea problemelor acestora.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI