Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 131

Case Construction sarbatoreste 175 de ani cu noua linie de mini-excavatoare din seria C

16.02.2017
Case Construction sarbatoreste 175 de ani cu noua linie de mini-excavatoare din seria C
Case Convention organizata anul acesta la centrul de productie din Torino a fost un prilej dublu de sarbatoare. CASE Construction Equipment a aniversat 175 de ani de dezvoltare de solutii practice si eficiente pentru intreprinderile de constructii din intreaga lume. Totodata, a fost lansata si noua linie de mini-excavatoare din seria C. A fost un eveniment cu prezentari in exclusivitate si demonstratii live, la care revista Masini si Utilaje pentru Constructii a fost prezenta prin reprezentantii sai.

Case a facut investitii semnificative in centrul de productie de excavatoare de la San Mauro si centrul de productie de echipamente pe pneuri Lecce care au fost supuse unor retehnologizari. Centrul de productie Case a finalizat integrarea de excavatoare pe senile cu tehnologia Sumitomo in procesele de productie. Acest centru deserveste acum toate pietele europene cu excavatoare pe senile oferind tehnologia partenerului sau tehnologic si produse cu aceleasi procese si componente cheie provenite de la aceiasi furnizori. Centrul a inceput, de asemenea, productia a patru modele ale noii game a brandului de mini excavatoare pentru pietele din intreaga lume.

Investitia in retehnologizarea centrului de productie si revizuirea in profunzime a proceselor sale in conformitate cu principiile World Class Manufacturing a dus la certificarea de bronz, care recunoaste ca functioneaza la cele mai inalte standard din industrie pentru gestionarea integrata a locatiilor si proceselor. Cu aceasta realizare centrul de productie de excavatoare San Mauro alaturi de centrul de productie de echipamente pe pneuri Lecce ating nivelul de certificare Bronz.

CASE Construction Equipment a lansat noua linie de mini-excavatoare din seria C, cu 6 modele variind de la 1,7 la 6 tone. Acestea sunt primele produse ale noii game, care va fi extinsa cu modele suplimentare in 2017. Noua serie C ridica stacheta comparativ cu gama precedenta, cu o performanta mai buna, o gama bogata de caracteristici si chiar mai mult confort si siguranta – toate contribuind la o productivitate excelenta.

Noua Serie C de mini-excavatoare sunt primele produse rezultate din alianta strategica cu IHH. Modelele de 5,7 si 6,0 tone lansate sunt produse la unul dintre locatiile partenerului, in timp ce platforma de productie de excavatoare Case din San Mauro asambleaza cele patru noi modele sub 5 tone pentru pietele din intreaga lume.Noua Serie C - fiabilitate, productivitate si siguranta

Seria C de mini-excavatoare sunt proiectate pentru performanta, cu componente de la furnizorii japonezi, de clasa mondiala. Motoarele si sistemul hidraulic ofera mai multa putere, dar si cresterea performantelor utilajelor. Cinci din cele sase noi modele sunt conforme cu standardele de emisii Tier 4. Noile mini-excavatoare prezinta caracteristici care vor face munca operatorului mai usoara, mai confortabila si mai productiva. Acestea includ un display digital usor de interpretat, care ofera informatii utile si lumini de avertizare; sistemul standard anti-furt ESL (Engine Start Limitation); Sistemul hidraulic de cuplare rapida pentru schimbari rapide de atasamente; Pompa electrica de alimentare cu combustibil si multe altele.

Pentru CASE, siguranta in timpul lucrului a fost intotdeauna prioritara, iar cu seria C nu s-a facut nici un compromis in acest sens. Caracteristicile de securitate include structuri de protectie certificate la rasturnare (ROPS), la basculare (TOPS) si la caderea obiectelor (FOPS), un intrerupator de oprire de urgenta a motorului, un avertizor sonor de deplasare (optional) si un kit pentru ridicarea si transportul obiectelor pe distante scurte.

Supapele de siguranta din componenta instalatiei hidraulice, impiedica alunecarea sarcinii in cazul defectarii unui furtun hidraulic. Sistemul de comanda, alimentat de la un acumulator, permite operatorului sa aseze in siguranta, pe sol, echipamentul de lucru atasat bratului, chiar si atunci cand motorul este oprit. Galetii cu flansa dubla reduc la minimum riscul ca senila din cauciuc profilat sa scape de pe role si imbunatatesc stabilitatea mini-excavatorului. Exceptionala vizibilitate panoramica de care beneficiaza operatorul si video camera ce asigura vizibilitatea spre spate, sporesc si mai mult
siguranta lucrului pe santier.

CX17C si CX18C: agilitate in actiune
Pentru clientii care sunt in cautarea celor mai eficace masini pentru lucrari in spatii inchise, modelele CX17C si CX18C reprezinta solutia ideala. Mini-excavatorul CX17C ofera cele mai bune niveluri de productivitate, de confort si de siguranta din categoria sa. Celalalt model de mini excavator, CX18C, iese in evidenta prin nivelul performantelor, excelenta plaja de lucru si toate functiile pe care el le poate oferi, in comparatie cu modelele concurente de pe acest segment de piata extrem de competitiv.

Cele doua modele ies in evidenta prin gabaritul compact si agilitatea miscarilor, care le permite sa lucreze in mod eficient in cele mai stramte locuri. Ele sunt echipate cu tren de rulare pe senile, cu ecartament variabil comandat hidraulic si ghidaj protector intern a furtunurilor hidraulice: o data retractate la minimum senilele, latimea mini-excavatorului este mai mica de 1 m. Conceptia constructiva a turelei modelului CX17C, cu „Zero Tail Swing”, asigura o raza de rotatie a partii din spate a turelei care se incadreaza in interiorul proiectiei pe sol a senilelor extinse la ecartamentul maxim. Astfel, nu exista nici un risc de a lovi vreun obstacol cu partea din spate a turelei, la manevrele efectuate in timpul lucrului, iar mini excavatorul poate lucra in mod eficient si in conditii de siguranta in spatii dintre cele mai stramte.

Modelele CX17C si CX18C permit operatorului sa se concentreze in intregime pe sarcina sa de lucru. Pompele din componenta instalatiei hidraulice asigura debite si presiuni ridicate de lucru, ceea ce, in final, se concretizeaza intr-o eficienta remarcabila de sapare (cu 5% mai mare fata de modelele precedente) si cicluri de lucru mai rapide. Pe modelul CX17C este integrata functia de retrogradare automata, care optimizeaza forta de tractiune si viteza de deplasare, si care, alaturi de comanda proportionala a circuitului hidraulic auxiliar, prin joystick, permite operatorului sa efectueze lucrarile mult mai rapid. Asigurand un confort ridicat, postul de lucru al operatorului iese in evidenta prin modul fin de actionare a comenzilor, amplasarea ergonomica a joystick-urilor, tabloul de bord digital, cotierele reglabile, precum si scaunul cu suspensie, instalat standard pe aceste mini excavatoare.

CX26C si CX37C: polivalenta in actiune

Cele doua modele, cu o masa operationala de 2,6 tone, respectiv de 3,7 tone, cu cabina, se remarca prin excelenta arie de operare, o raza de actiune si o adancime de sapare de neegalat, precum si prin amplele unghiuri de rotatie ale bratului si ale cupei. La fel ca si la modelele mai mici, clientii pot opta pentru mai multe tipodimensiuni de brat balansier, lungi si scurte, care asigura o adancime de sapare maxima de 2.420 mm, respectiv 2.645 mm pentru CX26C, si de 3.135 mm, respective 3.440 mm, pentru CX37C. Totodata, manevrele efectuate in timpul lucrului, sunt favorizate de conceptia constructiva a turelei, cu „Zero Tail Swing”. Aceste doua modele sunt ofertate cu o larga paleta de caracteristici: in plus de alegerea lungimii bratului balansier, se poate opta pentru echiparea cu contragreutati suplimentare, iar la modelul CX37C, clientul poate solicita echiparea cu senile cu patine din otel, in loc de senilele din cauciuc profilat din echiparea standard.

Echiparea standard mai include un intrerupator de oprire de urgenta a motorului, un sistem de comanda alimentat de la un acumulator , o transmisie hidrostatica cu doua viteze de deplasare si functie de retrogradare automata, o pedala pentru comanda rotirii bratului pliat, un sistem antifurt, ce consta dintrun dispozitiv ce nu permite pornirea motorului decat dupa activarea unui cod ce poate fi schimbat de operator , un punct de ungere centralizata, precum si un panou de bord etans, cu instrumente digitale. Primul si cel de al doilea circuit hydraulic auxiliar, controlate prin intermediul unui joystick, permit utilizarea unei variate game de echipamente, dintre care, CASE propune deja o gama integrata, ce confera acestor modele o polivalenta extraordinara.

CX57C si CX60C: confortul in actiune
Modelele CX57C si CX60C din partea superioara a noii serii C, sunt cele mai grele. Ele se evidentiaza prin puterea motorului si prin capacitatea de ridicare apreciabila, dar si prin confortul asigurat operatorului in timpul lucrului, cu deosebire remarcandu-se integrarea perfecta a ultimelor tehnologii in domeniu, toate pentru simplificarea muncii operatorului. Ultra confortabil, postul de conducere permite operatorului sa se concentreze asupra muncii sale cu toata eficienta si intr-un mod productiv, oboseala acumulata pe parcursul unei zile de munca fiind minima.

Cabina spatioasa, spatiul generos pentru picioare, dispunerea ergonomica a comenzilor si scaunul cu suspensie pneumatica, cu multiple reglaje si incalzire, numeroasele compartimente de depozitare si parasolarele, alaturi de sistemul de climatizare automat, asigura operatorului confortul in timpul lucrului. La toate acestea, se adauga insonorizarea cabinei si montajul cabinei (rabatabila la CX60C) pe elemente elastic de cauciuc, solutii care micsoreaza zgomotul interior si frecventa vibratiilor transmise de motor, pana la un nivel care nu il oboseste pe operator.

Functia de ralanti automat, implementata standard, reduce, de asemenea, nivelul zgomotului interior atunci cand nu se lucreaza efectiv cu masina. Echipate cu cel mai evoluat si functional
panou de bord de pe piata, modelele de 5,7 si 6 tone dispun de un ecran LCD tactil, in culori, cu diagonala de 5,7”. Functia «maini libere» cu control prin Bluetooth, radioul compatibil MP3 cu porturi USB si AUX, cititorul de card SD si priza de 12 V, permit operatorului si conectarea smartphone-ului sau tabletei.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI