Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 131

"In anul 2016 piata utilajelor de constructii a stagnat"

06.02.2017
Anul 2016 a reprezentant pentru piata utilajelor de cons tructii un an de scadere, fapt determinat de o serie de factori politici, economici si sociali. Cu toate aces tea Liebherr Romania a reusit, ca prin eforturi cumulate, sa mentina activitatea sa la un nivel constant. Mai mult decat atat, anul 2016 a adus un nou echipament in ofer ta Libherr, prin lansarea noii generatii de incarcatoare XPower. Despre cum au depasit acest an dificil, dar si despre previziunile pentru anul 2017 am discutat cu Cristian Ionescu, Director de Vanzari Liebherr Romania.Masini si Utilaje:
Cum puteti caracteriza sectorul de constructii si cel al utilajelor/ accesoriilor de constructii in anul 2016 (puncte forte/ puncte slabe)?
Cristian Ionescu: Datorita blocarii proiectelor de infrastructura in anul 2016 piata utilajelor de constructii a stagnat. Dependenta de mediul politic este un punct slab al acestui sector.

Masini si Utilaje: Care a fost evolutia companiei pe care o reprezentati in 2016 comparativ cu 2015?
Cristian Ionescu: Desi volumul pietei a fost in scadere in 2016, activitatea noastra a fost constanta mentinandu-se La nivelul anului 2015. In contextul scaderii volumului pietei, acest lucru inseamna o cres tere a cotei de piata pentru noi.

Masini si Utilaje: Care considerati ca sunt provocarile in perioada 2017-2020, atat din punct de vedere al dezvoltarii noilor tehnologii cat si al cadrului politicoeconomic din zona?
Cristian Ionescu: Liebherr este o companie care se orienteaza cu precadere spre satisfacerea nevoilor clientilor, furnizand acestora tehnologie de cel mai inalt nivel. Un exemplu este conceptual XPower, castigator al unor numeroase premii internationale: Red Dot Design Award 2016, iF Design Award, doua premii EuroTest si altele. Beneficiile acestui concept sunt multiple: consum de combustibil mult redus, productivitate mare, durata de viata crescuta a utilajului, costuri de intretinere reduse datorita reducerii uzurii prin divizarea puterii in doua trenuri de putere. Cadrul politicoeconomic din Romania este intotdeauna o provocare pentru sectorul constructiilor si probabil acest lucru nu se va schimba in urmatorii 3 ani.

Masini si Utilaje: Anul 2016 a fost unul important pentru oferta Liebherr, prin prisma lansarii gamei XPower. Cum a fost acesta primit de clientii romani?
Cristian Ionescu: XPower este un concept inovator si foarte eficient in materie de consum de combustibil si productivitate. Cand le spuneam clientilor cat de mic este consumul de combustibil le venea greu sa creada, insa dupa ce au vazut cu ochii lor s-au declarat impresionati. Utilajele XPower au fost foarte bine primite pe piata din Romania, dovada fiind si numarul de unitati vandute in 2016.

Masini si Utilaje: Anul trecut ati organizat patru evenimente de tip ”demo-tour”, in diverse locatii din tara. Care a fost feedback-ul participantilor? Veti continua si anul acesta acest gen de activitati?
Cristian Ionescu: Evenimentele au fost foarte bine primite. Clientii nostri sunt deja obisnuiti cu evenimentele organizate de noi iar acum au apreciat cu atat mai mult faptul ca ne-am deplasat in mai multe locatii din tara, oferindu-le posibilitatea de a par ticipa la evenimente fara a fi nevoie sa se deplaseze pana la Bucuresti. Planuim sa organizam si in 2017 un astfel de "demotour". Mai multe detalii in curand.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI