Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 131

METSO - Solutii adiacente pentru instalatii de sortare si concasare

14.02.2017
METSO - Solutii adiacente pentru instalatii de sortare si concasare
Specialistii de la Metso va stau permanent la dispozitie pentru a va ajuta sa implementati pe santierul dumneavoastra o solutie optima, pentru transportul lichidelor incarcate cu suspensii abrazive. Aceste solutii pot fi implementate in instalatii de hidrocicloane, instalatii de transport hidro-masa abraziva de la draga absorbant-refulanta la statia de prelucrare sau intre ciururile cu spalare si echipamentele pentru desecare.

Sistemele tehnice realizate de producatorul finlandez Metso pentru transportul lichidelor incarcate cu suspensii abrazive, se alatura in mod stralucit celorlalte instalatii si echipamente folosite in industriile miniera si a agregatelor, furnizate de Metso in peste 100 de tari din
intreaga lume.

Conceptia tehnica a acestor sisteme are la baza experienta de prima mana dobandita de-a lungul timpului in proiectarea si executia instalatiilor de prelucrare a mineralelor extrem de abrazive. Instalatiile pentru transportul lichidelor incarcate cu suspensii abrazive (hidromasa abraziva) au la baza componente standardizate, pentru a fi inlocuite cu usurinta, executate cu tehnologia patentata Trellex® si conforme standardelor aplicabile EN, ISO, DIN si ANSI, ca de exemplu: furtunuri din cauciuc, coturi 3xD si compensatoare din cauciuc, tevi din otel, reductii si derivatii din otel captusite cu cauciuc, cuplaje din aluminiu si coliere de tabla, garnituri din cauciuc.

La acestea se adauga, pentru circulatia slamului in instalatii, numeroase tipodimensiuni de supape si vane, precum si o larga gama de pompe de slam de ultima generatie, realizate de celebrii fabricanti de pompe Sala, Denver, Orion, Thomas, Marathon, Titan si Amsco, societati de productie adaugate la portofoliul Metso Corporation, atunci cand acesta a achizitionat Svedala Industri AB.

Furtunuri
Cu diametrul interior si lungimea standardizate, de la Ø 44 la Ø 127 mm si L = 20 m*, respectiv de la Ø 140 la Ø 610 mm si L = 10 m* (*la cerere se pot furniza si dimensiuni mai mici). Tuburile sunt ranforsate cu o insertie dubla de tesatura de poliester si spirala de sarma din otel galvanizat, pentru a asigura un transport optim al slamului la presiuni si depresiuni dinamice, cu vibratii si emisii sonore scazute. Presiunea de testare este de 1,5 ori mai mare decat presiunea de lucru, iar presiunea maxima luata in calcul este de 3,2 ori mai mare decat presiunea de lucru.  Sunt ofertate doua game de furtunuri, ce difera prin compozitia cauciucului:
• seria T40, executie Trellex® cu cauciuc natural. Furtunuri rezistente la slam cu particule de pana la 10 mm si temperatura de pana la 60/700C;
• seria T60, executie Trellex® cu cauciuc sintetic SBR. Furtunuri folosite pentru transportul slamului cu particule de peste 10 mm si temperatura de pana la 70/800 C.

Coturi 3xD
Executate in intregime din cauciuc T40, la o raza fixa, si ranforsate cu o insertie dubla de tesatura de poliester si spirala de sarma din otel galvanizat. Pentru o protectie sporita la uzura, grosimea peretelui pe raza exterioara de indoire a cotului este cu peste 30% mai mare decat pe raza interioara. Sectiunile drepte de la capete permit racordarea cu cuplaje Trellex®. Sunt ofertate doua game coturi, indoite la un unghi de 90 o, cu posibilitatea de pliere la 60 o, respectiv de 45o, cu posibilitatea de pliere la 55 o. Se pot racorda la furtunuri cu diametrul interior de la 51 la 405 mm.

Compensatoare
Executate in intregime din cauciuc Trellex® si ranforsate cu o insertie dubla de tesatura de poliester si spirala de sarma din otel galvanizat, sunt destinate sa elimine vibratiile si zgomotul, precum si sa compenseze eventualele neconformitati de aliniere si abateri de lungime intre componentele sistemului de transport. Sunt livrate cu bride conforme cu normele DIN sau ANSI si compatibile cu cuplajele Trellex®. Acopera toate diametrele standardizate ale furtunurilor Trellex®.

Tevi din otel
Captusite cu cauciuc natural calitate Trellex T50. Diametrul interior standardizat, de la Ø 102 la Ø 610 mm, pentru a corespunde furtunurilor Trellex®. Pentru fiecare diametru sunt ofertate trei lungimi: 3, 6 si 10 m.


Reductii concentrice din otel

Captusite cu cauciuc natural calitate Trellex T50. Realizeaza trecerea de la diametrul mic al gurii de refulare a pompei sau a altei conducte, la un diametru mai mare, corespunzator diametrelor interioare, standardizate, ale furtunurilor si tevilor din componenta sistemului de transport, cu scopul de a se modifica viteza de curgere a fluidului. Se executa cu flanse conforme normelor DIN sau ANSI.Derivatii din otel de inal ta rezistenta
Captusite cu cauciuc natural calitate Trellex T50. Sunt executate astfel incat sa poata fi folosite cuplajele Trellex®. Sunt ofertate cinci game de derivatii: Y45, Y60, K45 si T90, ce pot asigura, prin intermediul cuplajelor Trellex®, legatura cu furtunurile si tevile Trellex®, cu diametrul interior de la 102 la 610 mm. Derivatiile Y45, Y60 si K45 au acelasi diametru interior la toate capetele, pe cand T90, la capatul situat perpendicular are doar doua valori pentru diametrul interior, Ø 102 mm sau Ø 152 mm.

Cuplaje

Concepute pentru a fi utilizate cu furtunurile, coturile, derivatiile si tevile din otel executate cu tehnologie Trellex®. Ele sunt formate din doua sau patru segmente identice, fabricate din aliaj de aluminiu de inalta rezistenta. In ceea ce priveste asamblarea cu bridele, cuplajele Trellex se livreaza conform normelor DIN sau ANSI.

Garnituri de etansare conice
Ranforsate cu o insertie de otel, ceea ce le confera rigiditate in sectiunea diametrului interior, pentru ghidare, ele sunt executate din cauciuc cu tehnologia Trellex®. Asigura o etansare perfecta pentru toate diametrele interioare ale furtunurile, coturile, derivatiile si tevile din otel executate cu tehnologie Trellex®.

Pompe de slam, orizontale sau vertical

Pentru medii de lucru abrazive (blindate cu cauciuc – versiunile notate cu R) si extreme de abrazive (executie din otel cu duritate superioara – cu versiunile notate cu M). Sunt ofertate mai multe game de pompe, cuprinzand fiecare, functie de tipul rotorului si dimensiuni, varii modele cu performante diferite, debit (Q) si inaltime de refulare (H):

• Orizontale: seria Thomas Simplicity (Qmax = 11.000 m3/h si Hmax = 75 m), seriile Thomas XR si XM (Qmax = 13.500 m3/h si Hmax = 70 m), seria Sala STHM (Qmax = 1.000 m3/h si Hmax = 40 m), seriile Sala si Thomas, pentru conditii foarte grele de lucru, cu indicativele VASA HD si VASA XR (Qmax = 1.400 ÷ 4.000 m3/h si Hmax = 60 m), seriile Orion HM si HR (Qmax = 2.800 m3/h si Hmax = 100 m), seriile Orion MM si MR (Qmax = 5.500 m3/h si Hmax = 60 m) si seriile Metso MDR si MDM (Qmax = 8.500 ÷ 10.000 m3/h si Hmax = 60 ÷ 75 m).

• Verticale: seriile Sala VS, VSHM, VSHR si VSMM (Qmax = 1.500 ÷ 2.800 m3/h si Hmax = 40 m), seria Sala VT cu rezervor integrat (Qmax = 800 m3/h si Hmax = 30 m), seria Sala VF cu separare in hidrociclon (Qmax = 1.500 m3/h si Hmax = 20 m) si seria STGVA (Qmax = 1.000
m3/h si Hmax = 40 m).

Vane si supape

Diversitatea extraordinara de asemenea componente, cu comanda si control electronic, oferita de Metso, alaturi de software-uri dedicate, asigura functionarea cu randament maxim si in deplina siguranta a sistemului pentru transportul lichidelor incarcate cu suspensii abrazive.


Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI