Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 131

Noul film din seria Live Test de la VOLVO TRUCKS, „The Flying Passenger”, pune in evidenta performanta lantului cinematic in cadrul unei spectaculoase cascadorii cu parapanta

20.02.2017
Noul film din seria Live Test de la VOLVO TRUCKS, „The Flying Passenger”, pune in evidenta performanta lantului cinematic in cadrul unei spectaculoase cascadorii cu parapanta
„The Flying Passenger” marcheaza inca o premier a mondiala pentru Volvo Trucks. In cel mai recent film din seria Liv e Test, un autocamion Volvo FH tr acteaza un parapantist printr-o trecatoare montana din Croatia in cadrul unei cascadorii de precizie. Soferul autocamionului trebuie sa mentina o viteza de croazier a ridicata pentru ca par apantistul sa r amana in aer. Testul evidentiaza performanta lantului cinematic unic de la V olvo Trucks, ce include I-Shift Dual Clutch.

Volvo Trucks revine cu inca un film spectaculos din seria Live Test. Pe parcursul unei calatorii incredibile, autocamionul Volvo FH tracteaza un parapantist pe deasupra unui drum sinuos de munte, precum si prin spatiul de sub un pod. Trecerea prin spatiul ingust necesita extreme de multa precizie din partea soferului, o viteza de croaziera constanta, fara nicio greseala. Testul a fost conceput pentru a demonstra manevrabilitatea si performanta lantului cinematic unic de la Volvo Trucks, ce include I-Shift Dual Clutch, ce permite o performanta excelenta, oferind totodata un consum de combustibil considerabil redus.

„Condusul in trepte de viteza superioare si asigurarea schimbarii line a treptelor de viteza sunt factori importanti pentru eficienta consumului de combustibil. I-Shift Dual Clutch permite un condus lin, mentinand treptele de viteza superioare si turatii reduse", explica Staffan Wendeberg, Product Manager pentru Volvo FH la Volvo Trucks.

In plus, cutia de viteze unica are un impact major asupra productivitatii. I-Shift Dual Clutch ofera schimbari ale treptelor de viteza fara intreruperea transmiterii cuplului, atunci cand acestea se produc in conditii de drum dificile.

„Pentru clientii nostri, respectarea termenelor de livrare si mentinerea unui consum de combustibil redus, chiar daca se conduce in rampa si pe drumuri sinuoase, sunt elemente esentiale pentru succes. Acest test reprezinta o ocazie perfecta de a pune la incercare lantul nostru cinematic, recent imbunatatit. „The Flying Passenger" ilustreaza intrun mod extrem de concret si vizual ce inseamna performanta si manevrabilitatea de la Volvo Trucks", spune Claes Nilsson, Presedintele Volvo Trucks.

„The Flying Passenger" este cel mai recent film din seria Live Test de la Volvo Trucks. Printre succesele de talie mondiala aparute anterior se numara „The Epic Split", „The Hamster Stunt" si „Look Who's Driving". In total, seria Live Test a avut peste 100 de milioane de vizionari pe Y ouTube. Testul a fost filmat in Alpii Dinarici din Croatia, pe drumuri cu circulatie inchisa si sub stricta supraveghere.

Date despre lantul cinematic imbunatatit de la Volvo Trucks:
Actualizari aduse motoarelor Euro 6. Cateva actualizari aduse motorului Euro 6 (13 litri, sistem de tip common rail):
• sistem de injectie de tip common rail pentru toate nivelurile de putere;
• compresie imbunatatita pentru motoarele D13 de 420 si 460 CP;
• turbocompresor nou optimizat pentru motoarele D13 de 500 si 540 CP;
• frictiune interna redusa;
• software si unitatea de comanda a motorului actualizate;
• greutate redusa a motorului.

Cutia de viteze Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch
• transmisia I-Shift Dual Clutch mentine furnizarea cuplului in timpul schimbarii treptelor de viteza;
• sistemul complet automatizat de schimbare a treptelor de viteza ofera un condus extrem de confortabil, cu un consum eficient de combustibil;
• pachetele software adapteaza schimbarile treptelor de viteza la conditiile curente;
• posibilitatea schimbarii manuale a treptelor de viteza;
• greutate redusa datorita designului compact si carcasei din aluminiu.

Despre test:
• testul a fost filmat pe parcursul catorva zile, in Croatia;
• autocamionul folosit pentru test a fost un Volvo FH echipat cu motor D13 actualizat si cutie de viteze I-Shift Dual Clutch;
• soferul din „The Flying Passenger" este Louise Marriott, din Noua Zeelanda;
• pilotul parapantei din „The Flying Passenger" este Guillaume Galvani, din Franta;
• aceasta este prima cascadorie din lume in care apar un autocamion si un parapantist. De asemenea, este pentru prima data cand un autocamion a tractat un parapantist printr-un tunel.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI