Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 131

Rulmentii NSK pentru sisteme de actionare cu suruburi cu bile ofera coeficienti de incarcare mai ridicati

07.02.2017
Rulmentii NSK pentru sisteme de actionare cu suruburi cu bile ofera coeficienti de incarcare mai ridicati
NSK fabrica acum seria BSBD consacrata de rulmenti axiali-radiali cu bile la standardul HPS - patentul companiei - pentru rulmenti de inalta precizie. HPS, abrevierea pentru «High-Performance Standard» («standard de inalta performanta»), inseamna ca acesti rulmenti
noi ofera coeficienti de incarcare mai ridicati si sunt deosebit de utili ca rulmenti de sprijin pentru sisteme de actionare cu suruburi cu bile. Sub numele de produs NSKHPS BSBD, compania estimeaza ca principalele domenii de aplicare vor fi in masini-unelte si sisteme automatizate de manipulare.

Sistemele de actionare cu suruburi cu bile de la NSK executa miscari liniare de inalta precizie - cum ar fi pozitionarea pieselor de prelucrat sau miscarea axelor uneltelor - pentru numerosi producatori importanti de masini-unelte. In aceste cazuri, rulmentii axiali-radiali cu bile BSBD sunt ideali ca rulmenti de rotire ai sistemului de actionare cu suruburi cu bile. Aceasta se datoreaza configuratiei pe doua randuri si unghiului de contact de 60°, ceea ce inseamna ca pot sustine sarcini axiale mari in ambele sensuri. In acelasi timp, rulmentii BSBD ofera rigiditatea si precizia necesare pentru utilajele moderne de precizie.

In prezent, prin introducerea rulmentilor NSKHPS BSBD, coeficientii de incarcare au crescut semnificativ fata de rulmentii BSBD standard, ceea ce ii face chiar mai durabili decat pana acum. De asemenea, au fost adaugate dimensiuni suplimentare in serie, care include acum diametre interioare de la 12 la 60 mm in doua variante diferite: cu gauri de montare pentru asamblare cu flansa (BSF) sau fara gauri de montare (BSN, de utilizat impreuna cu o componenta separata de carcasa).

Noii rulmenti sunt lubrifiati pe viata si etansati eficient, prin etansari cu contact cu frecare redusa intr-o structura cu muchii multiple. Aceasta asigura proprietati excelente de retinere a lubrifiantului si rezistenta ridicata la patrunderea prafului, precum si posibilitatea de actionare la viteze inalte. In vreme ce utilizatorii de rulmenti ai concurentilor trebuie sa selecteze intre diferite optiuni de etansare pentru a asigura actionarea la viteze inalte, NSK indeplineste toate cerintele intr-o singura versiune. Daca aplicatii speciale necesita rulmenti cu sarcini axiale mai ridicate si/sau rigiditate mai mare, pot fi selectate perechi de rulmenti corespunzatori.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI