Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 132

Clientul multumit - Element central si vector de crestere constanta a activitatii Karpathia

22.02.2017
Clientul multumit - Element central si vector de crestere constanta a activitatii Karpathia
Inca de la infiintarea sa in Romania, in anul 2004, reprezentanta CIFA in Romania a dezvoltat solutii de afaceri acordand prioritate clientiilor sai prin furnizarea produselor si serviciilor care satisfac nevoile acestora. Karpathia reprezinta acum rezultatul de succes al unui proces comple x de rebranding si dezvoltare, care a muncit din greu pentru a-si cas tiga locul pe piata cu noul brand.

Modificari structurale au fost implementate cu success la fiecare nivel vital al companiei si la cei mai puternici piloni ai afacerii. Rezultatul este o companie dinamica in Romania, care ofera o gama completa de solutii privind echipamentele de beton, cu un accent pus pe tehnologiile inovatoare CIFA.

Am stat de vorba pe larg cu Managing Partner Karpathia Industries – Mircea Petrache, care ne-a povestit despre inceputurile colaborarii cu Karpathia, despre noua preluare a unui producator important in portofoliu, cat si despre planuri si obiective pe termen scurt, mediu si lung.

Masini si Utilaje: Piata de utilaje pentru constructii din Romania este o piata dura, iar dezvoltarea unui business in domeniu, nmai ales in sectorul betoanelor, nu este o sarcina usoara. Povesteste-ne cum a inceput colaborarea cu CIFA – de unde ai inceput si unde ai ajuns in prezent?
Mircea Petrache: Noiembrie 2011 – atunci am intrat in familia Cifa. La doar cateva luni actionariatul s-a schimbat. Dupa un intens proces de rebranding, s-a nascut Karpathia. De la inceputul preluarii companiei am efectuat schimbari majore de mentalitate si personal, am adus oameni tineri, responsabili si dedicati job-ului. Sigur, Cifa in Romania a avut mereu o cota de piata foarte buna fiind un brand recunoscut in toata lumea pentru calitatea si fiabilitatea produselor, insa la venirea mea in Karpathia situatia economica in Romania era una foarte grea.
Imi amintesc ca primul an a fost unul foarte greu, insa responsabilitatea echipei si viitorul companiei m-a ambitionat foarte mult. In timp, seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul ne-a impins in prima linie. Karpathia isi continua trendul setat de ani de zile, pastrand asiduitatea si clientul in centrul atentiei sale. Consider Karpathia ca fiind un partener sau un potential partener de incredere pentru toate companiile care activeaza in sectorul betoanelor, putand oferi produse si servicii de calitate. Activitatea cu clientii nostri privind solicitari dintre cele mai dificile necesita o profunda expertiza industriala si functionala, iar cheia succesului nostru a fost mereu de a oferi sprijin de specialitate din partea unei echipe de profesionisti dedicati, care sunt capabili sa vina in intampinarea nevoilor clientului, fie ca este vorba de vanzari sau de intretinere. Departamentul de vanzari de echipamente si piese de schimb originale sau multibrand, inclusiv un expert in statii de betoane, impreuna cu o echipa profesionala de tehnicieni, care sunt in masura sa indeplineasca cu succes toate nevoile clientilor, prin furnizarea permanenta a doua service-uri mobile, fac din Karpathia astazi una dintre cele mai fiabile solutii pentru fiecare client in industria betonului din Romania.

Masini si Utilaje: Dupa cum Karpathia a anuntat recent marirea portofoliului sau prin semnarea acordului de colaborare cu Dynapac, care au fost criteriile de selectie ale acestui partneriat?
Mircea Petrache: In acest moment Karpathia are capacitatea financiara, tehnica si comerciala pentru a se dezvolta, iar livrarea pe piata din Romania a brandului de top Cifa a decis cursul catre
Atlas Copco Dynapac, un alt brand puternic si cu produse premium pentru echipamente de asfalt.

Masini si Utilaje: Care sunt principalele obiective ale anului 2017, atat pentru brandul Cifa, cat si pentru Dynapac?
Mircea Petrache: Karpathia este intr-o continua crestere, una sanatoasa, cu pasi mici si siguri, iar ca strategie incercam sa diversificam serviciile cat mai mult pentru partenerii nostrii si sa livram calitate. In 2017 vom continua trendul investitiilor, vom continua sa crestem sanatos si sa livram performanta. Incepand cu ianuarie 2017, am marit echipa de profesionisti in departamentul de piese de schimb si service din dorinta de fi mai aproape de partenerii nostrii. Intelegem pe deplin nevoile unei companii dinamice si nevoile partenerilor nostrii.

Masini si Utilaje: Cum ati caracteriza piata din Romania din punct de vedere al “fair play-ului” si al competitiei loiale? Ce schimbari ai dori sa propui pentru a ajunge la o fluidizare si normalizare a pietei?
Mircea Petrache: Din punctul meu de vedere piata s-a cernut si se cerne in continuare. Clientii sunt foarte “demanding” din toate punctele de vedere acum. Doar companiile de incredere si doar cele care pot livra seriozitate si calitate se mai pot califica.

Masini si Utilaje: Se apropie targul SaMoTer in cateva zile. Cu ce noutati vine Cifa la acest targ important?
Mircea Petrache: Urmatoarele masini vor fi expuse in cadrul targului:
  • Autopompe de beton, seria CARBOTECH
- CARBOTECH K45H (zona de prezentare in aer liber)
- CARBOTECH K40H (Produs nou, prezentat in premiera mondiala la SAMOTER 2017 – cea mai lunga pompa de beton de pe piata, montata pe un sasiu de camion cu 3 axe si masa totala autorizata 26.000 kg).
Ca si planuri de viitor, va pot spune ca vom avea prezent acest produs in Romania la inceput de vara 2017, produs cu care vom organiza un demo-tour la nivel national.
  • Autopompe de beton, seria CARBOTECH
- Modelul RY1300 (dedicat cu precadere pietei italiene).
Noul sistem de control CSD 2.0 integrat pe aceste autobetoniere va fi prezentat pentru prima oara, la SAMOTER 2017.
  • Autobetoniere
- Modelul MK32L
Cu aceasta ocazie, v a fi prezentat pentru prima oar a, la SAMOTER 2017, noul sistem de management al masinii Easytronic, cu sistem de control al s tabilitatii (LSC) si suport prelungitor din aluminiu, pentru fur tun.
  • Statii de dozare si mixare
-A 3-a gener atie a malax orului elicoidal cu arbore dublu, DNA 3.0, din componenta s tatiilor de dozare a betonului.
In plus, o autobetoniera cu pompa de beton MK32L, va fi expusa la standul Scania. Cu cele mai recente produse modernizate expuse la SAMOTER 2017, CIFA isi reconfirm pozitia de lider pe piata italiana, ca producator de autobetoniere, autobetoniere cu pompa de beton si autopompe de beton.

Masini si Utilaje: Dupa cum stim ca primul utilaj il vinde vanzatorul, dar urmatoarele le vinde echipa post-vanzare, activitatea post-vanzare este una foarte importanta. Spuneti-ne cateva “main
points” cu privire la cum ati organizat aceasta activitate in Karpathia Ind.
Mircea Petrache: Da, asa este. Si din acest punct de vedere spuneam ca societatile existente in prezent pe piata s-au cernut si inca se vor cerne si mai mult in continuare. Dupa ce ai realizat o vanzare, trebuie sa fii alaturi de client pe toata durata de viata a utilajului, cu service imediat, cu piese de schimb de buna calitate livrate rapid din stocul existent, cu solutii eficiente pentru ca acel client sa aiba cat mai putin timp in care utilajul sta pe margine. Pot spune ca din punct de vedere service, oricand, orice produs, oriunde - va puteti baza pe noi! Ce aveti de facut daca aveti nevoie de piese de schimb originale, consumabile de calitate, suport tehnic ? Sa ne contactati! Oferim o gama completa de piese de schimb si consumabile, de la cele mai mici pana la cele mai mari din lume! Doresc sa reiau cateva puncte foarte importante care, daca ar fi respectate intocmai, ar scuti clientii de batai de cap ulterioare. Revizia regulata a echipamentelor este importanta pentru a asigura o functionare fiabila si de lunga durata a acestora. Respectarea intervalelor de service recomandate si efectuarea regulata a mentenantei preventive duce la minimizarea costurilor associate performantei scazute a echipamentului si cele datorate unei defectiuni. Piese originale, tehnicieni bine instruiti, suport in dezvoltarea proceselor eficiente energetic – toate acestea contribuie la un cost scazut al utilizarii echipamentului. Ne concentram pe service si intretinere, in asa fel incat clientii nostri sa poata sa se concentreze pe afacere. Rezultatul va duce la cresterea productivitatii. In ceea ce priveste noul nostru partener , Dynapac este expert in dezvoltarea echipamentelor inovatoare pentru aplicatii de compactare, pavare, frezare, si betonare. As vrea sa mentionez aici unul din produsele interesante ale gamei, si anume Dynapac generatia a 6-a de cilindri compactori, pe care il consideram un produs potrivit si cu potential pentru piata noastra.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI