Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 132

Concasoarele Kleemann din seria EVO - Performante ridicate si flexibilitate in utilizare

09.03.2017
Concasoarele Kleemann din seria EVO - Performante ridicate si flexibilitate in utilizare
La ultimul targ international de profil, BAUMA China - 2016, desfasurat intre 22 si 25 noiembrie in orasul Shanghai, compania Kleemann, din cadrul grupului Wirtgen, a prezentat trei modele reprezentative: MC 110 Z EVO, MR 130 Z EVO2 si MCO 9 S EVO, varfurile de gama ale statiilor mobile de concasare din seria EVO.

Echipamentele pot fi utilizate in aplicatii de prelucrare a pietrei naturale, in general a materiei prime minerale, si de reciclare a materialelor provenite din constructii. Caracteristicile constructive excelente de transport si trenul de rulare pe senile, le favorizeaza flexibilitatea in utilizare. Fie ca este vorba de aplicatii in care se lucreaza cu materie prima minerala ori cu materiale reciclabile de la demolari, constructorul german Kleemann GmbH este in masura sa ofere pietei, cu seria EVO, instalatii mobile de concasare deosebit de maleabile si cu diponibilitate ridicata.

Numitorul comun al echipamentelor mobile de concasare din seria EVO, incepand cu concasorul cu falci MOBICAT, ajungand apoi la concasorul de impact MOBIREX si, in cele din urma, la concasorul cu con MOBICONE, il reprezinta sistemele tehnice in care s-a integrat tehnologie inovatoare de top. Cu aceste echipamente se lucreaza foarte eficient, fiind asigurate performante ridicate, cu un consum redus de combustibil si o uzura redusa a pieselor de uzura. Avand un gabarit compact si o masa operationala avantajoasa, aceste echipamente sunt usor de transportat pe drumurile publice, intre un santier si altul, iar pe santiere mobilitatea este asigurata de trenul de rulare pe senile, acestea fiind si motivele pentru care flexibilitatea lor in utilizare este cu totul deosebita.

Folosirea solutiei de antrenare diesel – electrica a echipamentului, cu antrenare directa a concasorului (prin mijlocirea unui cuplor hidraulic), asigura un consum mai redus de combustibil in exploatare, cu pana la 30%, in comparatie cu solutia de antrenare diesel – hidraulica. Totodata, operatiunile de intretinere si de supraveghere a instalatiei sunt mult mai simple de efectuat de catre operator. Toate functiile si componentele echipamentului pot fi supravegheate prin intermediul unui panou de control, prevazut cu un display tactil cu un meniu interactiv.

O asociere eficienta: MOBICAT MC 110 Z EVO si MOBICONE MCO 9 S EVO
Statiile de concasare EVO pot fi interconectate in mod optim. Beneficiind de acelasi concept de antrenare a instalatiei, acest principiu de lucru functioneaza foarte bine in cazul concasorului primar cu falci MOBICAT MC 110 Z EVO si a concasorului secundar/tertiar cu con MOBICONE MCO 9 S EVO, atunci cand acestea sunt asociate pentru prelucrarea materiei prime minerale. Ambele instalatii de concasare sunt echipate cu un sistem de alimentare continua cu materie prima (CFS – Continous Feed System), care asigura un flux continuu si optimizat de material, ceea ce aduce o contributie esentiala la eficacitatea celor doua instalatii.

Cele doua instalatii sunt interconectate pentru transmiterea in timp real a informatiilor despre fluxul de material. In acest fel, instalatia de concasare primara va functiona astfel incat viteza de alimentare cu material sa fie incetinita sau crescuta, garantandu-se intotdeauna un coeficient de umplere optim a instalatiei de concasare secundare/tertiare cu con si deci un produs finit de inalta calitate. Fragmentele marunte din materialul de alimentare sunt separate eficient de instalatia de concasare MC 110 Z EVO, prin intermediul unui dispozitiv oscilant independent, de presortare, cu doua etaje.

In acest fel, materialul ce alimenteaza concasorul cu con este optim pregatit, iar uzura falcilor concasorului este mai redusa si capacitatea de sfaramare crescuta. Materialul rezultat din concasarea primara alimenteaza direct instalatia de concasare cu con MCO 9 S EVO, disponibila standard cu un ciur integrat, pentru sortare secundara. Rezultatul final al prelucrarii materiei prime, este un material mineral granular de inalta calitate. In cazul in care se doreste o clasa granulometrica mai fina a produsului finit, atunci la cele doua instalatii de concasare se poate interconecta o instalatie mobila de sortare MOBISCREEN, care produce pana la patru dimensiuni de agregate.

Adaptabilitatea concasorului mobil de impact MOBIREX MR 130 Z EVO2
EVO2 este rezultatul evolutiei seriei EVO, care a cunoscut un mare succes de piata, in buna parte datorat costurilor reduse de operare si a functionarii mai sigure. Concasorul mobil de impact MOBIREX MR 130 Z EVO2 a fost proiectat pentru a fi utilizat in aplicatii de reciclare a materialelor rezultate din mdemolarea constructiilor si din inlocuirea suprafetei rutiere, dar si pentru prelucrarea rocilor de diferite duritati, de la cele moi si pana la cele semi-dure si dure.

Avand in vedere tehnologia folosita pentru sfaramarea materiei minerale, prin impact de strivire, la inceput materia prima este trecuta printrun eficace ciur ranforsat de presortare, cu dublu etaj, rezultand un material de concasat preselectionat si uniform. Aceasta sortare initiala, inainte de concasare, reduce uzura paletelor rotorului si a celor doua ecrane de impact si imbunatateste calitatea produsului final.

Sistemul de alimentare continua contribuie in mod hotarator la inaltele performante ale instalatiei. In ciuda faptului ca intrarea in concasor are dimensiuni relative restranse,1.300 x 900 mm, aceasta instalatie este capabila sa atinga o capacitate ridicata de prelucrare, de pana la 450 tone/ora, care, pana acum, nu putea fi atinsa decat de instalatii de concasare de dimensiuni mult mai mari.

Cheia pentru aceasta performanta exceptionala este noul concept de flux de materiale, care garanteaza in mod permanent ca nu exista nici o restrictie a fluxului de material pe parcursul intregii linii de tratare a instalatiei. Pentru obtinerea unui produs final perfect, care sa garanteze respectarea normelor de granulometrie pentru beton, este disponibila o unitatea de separare secundara, formata dintr-un ciur vibrant cu un etaj, cu o mare suprafata de cernere. Instalatiile MOBIREX sunt echipate cu sistemul Lock & Turn, recompensat cu premii internationale, care garanteaza efectuarea intretinerii echipamentului in conditii de siguranta.

Accesul la sistemele tehnice ale instalatiei este posibil doar prin intermediul unui sistem de siguranta in trepte, iar rotorul poate fi blocat in orice pozitie pentru a usura inlocuirea paletelor radiale. La fel ca la toate instalatiile de concasare din seria EVO, inca din faza de proiectare s-a luat masura ca accesul la toate componentele si agregatele echipamentului sa se faca cu usurinta, ceea ce inlesneste operatiunile de mentenanta.


Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI