Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 132

Tehnologia cu zero emisii implementata de Kramer pe incarcatorul frontal 5055e, aduce constructorului german un premiu si in Suedia

10.03.2017
Tehnologia cu zero emisii implementata de Kramer pe incarcatorul frontal 5055e, aduce constructorului german un premiu si in Suedia
Kramer Werke GmbH este unul dintre cele trei br anduri ale grupului Wacker Neuson, cu reputatia de a fi primul cons tructor care, in anul 1987, a lansat pe piata primul incarcator frontal pe pneuri cu 4 roti directoare. Notorietatea si reputatia marcii Kramer sunt bine cunoscute, astfel ca nu trebuie sa ne mire ca, de la inceputul acestui an, constructorul german ofera spre comercializare modelul 5055e de incarcator frontal pe pneuri, cu 4 roti directoare si actionare 100% electrica. Primele masini au ajuns deja la clienti si sunt in functiune.

Lansat in premiera mondiala la targul international Bauma 2016, modelul 5055e s-a bucurat de o deosebita apreciere din partea specialistilor, iar recunoasterea calitatilor sale deosebite
a fost recompensata prin atribuirea Premiului pentru inovatie, la categoria „Masini”. Totodata, la sfarsitul anului trecut, prestigioasa revista suedeza de specialitate «MaskinEntreprenören» a acordat Premiul «Tehnologia-2017» companiei Kramer, nu numai pentru ca incarcatorul 5055e a fascinat juriul prin functionarea sa in mod electric cu «zero emisii», dar si pentru ca el ofera capacitati de deplasare tot-teren, performante de lucru remarcabile si costuri reduse de intretinere.

Toti membri juriului au fost de acord ca incarcatorul frontal Kramer 5055e reprezinta un remarcabil progres tehnic, care nu este doar o prezentare a unui studiu de concept pur, cat, mai ales, pentru ca producatorul este deja in masura sa ofere spre comercializare incarcatoare pe pneuri cu actionare in intregime electrica, perfect functionale. Potrivit revistei «MaskinEntreprenören», nu exista nici o umbra de indoiala ca performantele lui 5055e sunt comparabile cu cele ale unui incarcator frontal pe pneuri echipat cu un motor diesel si, in acelasi timp, utilizatorul unei asemenea masini linistite si prietenoase cu mediul, cu siguranta este pe deplin responsabila fata de mediul inconjurator.

Dupa decernarea premiului, Karl Friedrich Hauri, purtator de cuvant al conducerii companiei Kramer, spunea: „Suntem foarte multumiti ca am primit titlul «MaskinEntreprenören Teknikpris-2017» pentru 5055e. Acest premiu reprezinta recunoasterea intregii noastre activitati de cercetare si dezvoltare si, in acelasi timp, demonstreaza caracterul practice al masinii noastre. Absenta emisiilor de gaze poluante, nivelul sonor deosebit de redus si performantele fara compromisuri sunt tot atatea atuuri in favoarea utilizatorilor finali si a mediului. Noi suntem convinsi ca incarcatorul pe pneuri cu actionare electrica 5055e aduce
o contributie majora la imbunatatirea operativitatii clientilor nostri, asigurand, totodata, conservarea resurselor.”

Tema mobilitatii electrice a jucat mult timp un rol major in sectorul constructiilor.Echipamentele electrice pentru constructii nu mai sunt o exceptie, dar multe functioneaza doar daca sunt alimentate prin cablu, insa cu inovatorul model 5055e, Kramer a reusit sa produca in serie primul incarcator frontal pe pneuri de pe piata, cu 4 roti directoare si actionare 100% electrica, din categoria celor avand ce au o cupa cu capacitatea de 0,55 mc. Parametrii de performanta, capacitatea de deplasare tot-teren si confortul de operare, corespund unui incarcator pe pneuri conventional. In plus, Kramer a acordat o mare importanta productiei si montajului pieselor si componentelor, pentru o functionare lina, continua si precisa a masinii. Incarcatorul a fost echipat cu doua motoare electrice independente: unul asigurand tractiunea (15 kW), iar celalalt, functionarea sistemului hidraulic de lucru (22 kW).

In functie de aplicatie, puterea necesara activitatii in desfasurare este furnizata automat de motorul corespunzator, ceea ce asigura reducerea consumului de energie. Energia necesara functionarii motorului electric este asigurata de un set de acumulatori fiabili de tip clasic, plumb – acid sulfuric, cu electrolit in stare lichida sau cu electrolit impregnat intr-o impaslitura din fibre de sticla (tehnologie AGM – Absorbent Glas Mat). In functie de aplicatie si de modul de utilizare a incarcatorului frontal pe pneuri cu actionare electrica, o incarcare completa a acumulatorilor este suficienta pentru o autonomie de pana 5 ore.

Timpul de incarcare este de 6 la 8 ore, functie de optiuni, dar este intotdeauna posibila reincarcarea daca capacitatea acumulatorilor a ajuns la jumatate. Putand fi rapid echipat cu diferite modele de cupe sau cu furci pentru paleti, incarcatorul frontal 5055e se dovedeste ideal pentru zonele urbane rezidentiale, zone verzi si de recreere sau pentru activitati in spatii inchise. Se estimeaza ca economiile realizate in exploatare asigura amortizarea cheltuielilor suplimentare de achizitie in aproximativ 2.000 de ore de functionare.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI