Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 133

340F UHD - Expertul CAT in demolari

28.03.2017
340F UHD - Expertul CAT in demolari

Excavatorul hidraulic Cat® 340F UHD (Ultra High Demolition – Demolari la Mare Inaltime) este proiectat si construit de Caterpillar pentru demolari sigure si eficiente, la mare inaltime.

Noul model ajunge pana la 22 de metri inaltime pe vertical si este capabil sa manipuleze sarcini de pana la 3,6 tone, cu o raza de 15 metri pe orizontala. Greutatile de operare variaza de la 44.100 la 50.400 kg, in functie de configuratia partii frontale si a trenului de rulare; un nou sistem de cuplare a bratului permite configurarea rapida a partii frontale in functie de sarcina. O serie de unelte de lucru disponibile asigura o versatilitate optima pe santier, iar cabina operatorului este proiectata pentru siguranta si confort in conditii optime.

Structuri/Parti frontale/Unelte de lucru
Structurile principale ale excavatorului hidraulic 340F UHD – sasiuri superioare si inferioare, brate, balansiere si senile de rulare – sunt special concepute pentru durabilitate pe termen lung, in aplicatii de demolare. Componentele trenului de rulare – lanturi, role, role dintate, si saboti de senile – sunt construite din otel de inalta rezistenta, iar lubrifierea lanturilor prelungeste durata de viata a bolturilor si bucselor, le face rezistente la murdarie si moloz, si reduce zgomotul din timpul deplasarii.

Cu ajutorul sistemului de cuplare a bratului, operatorul poate instala si demonta cu usurinta brat lung pentru demolare sau brat scurt pentru sapare; un nou sistem hydraulic de fixare securizeaza componentele intre ele. Bratul scurt poate fi echipat cu trei balansiere de lungimi diferite. Cuploarele rapide disponibile faciliteaza schimbarea rapida a uneltelor de lucru, iar sistemul de control al uneltelor de pe modelul 340F UHD stocheaza presiunile hidraulice si debitele pentru pana la 20 de unelte, ceea ce permite ajustarea instantanee a acestor parametric pentru o performanta optima.

Motor/Hidraulica
Motorul C9.3 ACERT™ de pe utilajul 340F UHD respecta standardele de emisie UE Etapa IV si are o putere nominala neta de 228 kW (310 CP). Motorul are trei moduri de putere – ridicata, standard si Eco – pentru a-i ajuta pe operatori sa controleze consumul de combustibil; un regulator de turatie a motorului reduce automat viteza motorului in cazul unei sarcini usoare. In plus, un sistem de oprire automata la mers in gol opreste motorul dupa un interval prestabilit de mers in gol.

Sistemul hidraulic al atasamentelor asigura un debit maxim de 570 L/min. La o presiune de 35.000 kPa, iar in cazul ridicarii de sarcini mari, presiunea sistemului creste la 38.000 kPa pentru mai multa putere. Forta maxima de tractiune este de 285 kN, asigurand un efort optim de tractiune si capacitatea de a urca in rampa in toate situatiile de lucru.

Cabina Operatorului/Tehnologie
Pentru aplicatiile la inaltime, cabina modelului 340F UHD poate fi inclinata spre spate pentru a asigura operatorului o pozitie ergonomica optima, iar geamul marit, din acoperis, ofera o vizibilitate imbunatatita in sus. Tipul de cabina pentru demolare are un parbriz P5A ranforsat si geam in acoperis, iar stergatoarele paralele pastreaza geamurile curate. Structurile FOGS (protectie impotriva obiectelor in cadere) din fata si de sus asigura o protectie sporita. Pentru confortul operatorului si comoditate, un sistem automat de control al climei mentine temperatura din cabina constanta; de asemenea, sunt disponibile si scaune cu incalzire/racire. Joystick-urile si cotierele sunt reglabile in functie de preferintele operatorului, iar monitorul LCD este
programabil in 42 de limbi.

Sistemul Cat de monitorizare a stabilitatii active informeaza in mod continuu operatorul de pozitia uneltei de lucru in zona de lucru sigura si il avertizeaza atunci cand se apropie de limitele de stabilitate. In plus, o camera retrovizoare standard furnizeaza imagini clare si pe monitor. Tehnologii LINK, precum sistemul Product Link™, conecteaza wireless proprietarii la echipamentele lor, oferind acces la date foarte utile despre utilaj, cum ar fi locatii, ore, consum de combustibil, timpi de inactivitate, evenimente si coduri de diagnosticare pentru analiza si raportare prin interfata online cu utilizatorul, VisionLink®. Informatiile primite prin tehnologiile LINK si luarea deciziilor pe baze concrete contribuie la cresterea eficientei si scaderea costurilor de detinere si de operare.

Functionare durabila
Zonele cu intretinere de rutina, cum ar fi punctele de ungere, robinete, filtre si tuburi de scurgere, sunt accesibile de la nivelul solului. Balustradele bine pozitionate, suprafetele antiderapante de pe trepte si pasarele si suruburile de fixare incastrate sporesc accesul in siguranta la utilaj. Grilajele din plasa montate pe capotele laterale ale utilajului 340F UHD reduc posibilitatea ca radiatoarele sa se infunde, iar tuburile de evacuare QuickEvac™ pentru sistemul hidraulic si uleiul de motor sunt amplasate in compartimentul pompei.

Porturile de prelevare a probelor de lichid S·O·SSM pentru uleiul hidraulic, uleiul de motor si sistemele de racire permit colectarea de probe viabile din sistemele de circulatie, iar porturile de verificare a presiunii grupate permit verificarea rapida a presiunilor de sistem.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI