Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 133

Premiera ELMAS in Romania - Stivuitoare LINDE refabricate prin practica UPCYCLING

28.03.2017
Premiera ELMAS in Romania - Stivuitoare LINDE refabricate prin practica UPCYCLING
Procesul de upcycling implica refabricarea s tivuitoarelor prin refolosirea unor componente viabile, nedegradate si rezultate din dezmembrari, reabilitarea si refolosirea lor la reasamblarea motos tivuitoarelor sau electrostivuitoarelor LINDE.

Acest proces de refabricatie se aplica exclusiv stivuitoarelor aflate intr-un stadiu avansat de degradare, destinate reciclarii, fiind nevandabile, cu durata de viata expirata indiferent daca sunt preluate de la client, rascumparate sau in sistem de buy back.

Fata de o reconditionare, refabricarea inseamna dezmembrarea integral a utilajului, verificarea si inlocuirea subansamblelor si a componentelor uzate, pana la ultimul surub. Toate partile metalice mari (contragreutatea, rama cabinei etc.) se sableaza, se verifica, daca este necesar se inlocuiesc parti si se revopsesc, se reintorc pe linia de montaj, unde se monteaza motorul nou, dupa caz si toate celelalte componente. Piesele care nu mai corespund sau nu prezinta siguranta in exploatare, se inlocuiesc cu altele noi originale LINDE.

Noua sectie de Upcycling stivuitoare LINDE a inceput sa functioneze din toamna anului 2016. S-au refabricat primele electrostivuitoare cu sarcina nominal de 1,8 tone, urmand sa fie introduse in acest proces si motostivuitoare. Electrostivuitoarele au fost fabricate initial in anii 2003, 2004, 2005 si 2012, avand la activ foarte multe ore de functionare realizate in conditii de lucru deosebit de grele.

Cu toate acestea, dupa refabricare, stivuitoarele au un aspect foarte ingrijit, echipamentul beneficiaza de o garantie de 2 ani/2000 de ore si 10 ani durata de viata, perioada in care asiguram service si piese de schimb. Echipamentul se livreaza cu o documentatie noua conform EC 42/2006, placa de identificare noua si cu indicatorul de bord la ”0” ore de functionare.

Produsul rezultat in urma procesului de upcycling este destinat vanzarii sau inchirierii. Linia de upcycling stivuitoare cu o suprafata totala de 1.080 mp, a fost inaugurata la mijlocul anului 2016, in urma unei investitii de 700.000 de euro. Acest process de upcycling conduce la o economie de resurse si materii prime avand un impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Prin deschiderea noii linii de upcycling stivuitoare, Elmas isi largeste gama de produse din domeniul instalatiilor de ridicat, oferind accesul la echipamente si calitate.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI