Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 134

Elis Pavaje si Volvo Trucks - Un parteneriat de cursa lunga

20.04.2017
Elis Pavaje si Volvo Trucks - Un parteneriat de cursa lunga
Elis Pavaje este un nume de referinta in domeniul sau de activitate, in Romania. Compania inoveaza continuu, pentru a oferi diversitate si calitate, gama sa de produse (pavele, dale, borduri, boltari, rigole, jardiniere etc.) fiind intregita de oferta de servicii de transport, montaj si intretinere/curatire de pavaje. Iar cum succesul depinde si de calitatea partenerilor, Elis Pavaje a ales Volvo Trucks drept unul dintre furnizorii importanti de vehicule si servicii.

Povestea Elis Pavaje a inceput in 1991 ca o mica afacere de familie, cu o productie de doar 6 mp/ zi, realizata pe un utilaj artisanal de numai doi angajati. In 1999, a fost inaugurata prima hala de productie, la Petresti Alba, pe o suprafata de 1.300 mp. Doi ani mai tarziu, compania a achizitionat o prima instalatie automata de fabricat pavele din beton prin vibropresare, din Germania.

In 2005, o a doua hala de productie de 1.200 mp, a fost pusa in functiune, tot la Petre sti Alba. In acelasi an s-a conturat prima echipa de vanzari nationala (6 persoane), s-a achizitionat o linie de productie automatizata pentru producerea pavelelor si bordurilor (1.000 mp/schimb) si a inceput parteneriatul cu Volvo Trucks, primele unitati comandate fiind doua camioane convertite in multifunctionale cu macara.O relatie de durata
Astazi, Elis Pavaje reprezinta o echipa format din 380 de angajati ale caror eforturi asigura o productie de peste 10.000 mp/zi in doua unitati de productie si o cifra de afaceri anuala de 161 milioane lei in 2016. Parteneriatul cu Volvo este mai puternic ca niciodata, flota de autocamioane a companiei incluzand peste 20 de unitati furnizate de constructorul suedez.

Elis Pavaje opereaza modele FM, dotate cu macara Hiab, pentru incarcarea/ descarcarea si transportul produselor, camioane de constructii din gama FMX pentru transport de agregate si camioane din gama FMX - autobetoniere.

”Recent am maibachizitionat doua autocamioane Volvo FM 6x2 cu macara HIAB, care sunt in atelierele Hiarom pentru conversie, iar ultima comanda a fost facuta chiar saptamana trecuta (interviu realizat in data de 12 aprilie 2017 – n.c.). Este vorba de un sasiu 8x4, care va fi echipat cu malaxor de beton Stetter.” - Daniel Suteu, Manager de Transport Elis Pavaje

Camioanele Volvo au un sasiu robust si un sistem de directie ultra-modern, ce usureaza sarcinile, iar suspensia special proiectata minimizeaza socurile produse in terenuri accidentate, dar si o performanta gama de motoare Euro 6, ce ofera manevrabilitate si fiabilitate.

Un viitor optimist
Iar viitorul suna, de asemenea, bine pentru cei doi parteneri. In 2017, Elis Pavaje va deschide cea de-a treia fabrica la Secuienii Noi, in judetul Neamt. O investitie in valoare totala de 10 milioane de euro, care are scopul de a raspunde solicitarilor in crestere de prefabricate din beton si de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei.

Noua unitate va incepe productia in luna iulie 2017 si va asigura prioritar livrarile catre clientii din zona de Est a tarii. Desigur, aceasta dezvoltare poate aduce cu sine si o suplimentare a flotei de camioane, desi este inca prea devreme pentru o decizie concreta. ”Ne gandim la achizitia a inca doua camioane destinate transportului de agregate, pe sasiu 8x4, tot de la Volvo” ne spune Daniel Suteu.

”Prin investitia in cea de a 3-a fabrica, capacitatea totala de productie a companiei ajunge la 15.000 mp de pavele/zi.” - Emil Gota, Director General Elis Pavaje.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI