Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 134

Metso Nordberg NP20 - Capacitate de productie sporita si intretinere facila in beneficiul operatorilor de agregate din Canada

20.04.2017
Metso Nordberg NP20 - Capacitate de productie sporita si intretinere facila in beneficiul operatorilor de agregate din Canada
Noile concasoare cu impact Metso Nordberg® NP20™, ce au fost dezvoltate in stransa colaborare cu Hewitt Equipment Ltd. si Demix Agrégats, au un potential superior si garanteaza o mentenabilitate mult mai simpla.

Doua noi concasoare cu impact din seria NP, Nordberg® NP20™, au fost livrate in ianuarie 2017 la exploatarea de zi a societatii Demix Agrégats, de langa orasul Laval, provincia Québec, Canada. Compania Metso si Hewitt Equipment Ltd., distribuitorul exclusiv al echipamentelor de concasare si de sortare Metso pentru provincia Québec si vestul peninsulei Labrador (parte a provinciei Terra Nova si Labrador), au inceput inca din anul 2014 sa poarte primele discutii si sa elaboreze studii de fezabilitate cu privire la proiectul de amplasare a unei noi instalatii de prelucrare a materialelor minerale la Demix Agrégats.

La inceputul anului 2016, aceasta stransa colaborare s-a concretizat intr-o ampla comanda pentru mai multe echipamente de la Metso si la nasterea modelului NP20™, dezvoltat special pentru Demix Agrégats. Ciclul de productie pentru realizarea lotului de echipamente solicitat a demarat imediat la Metso, in primul trimestru al anului 2016. Societatea Demix Agrégats, este o divizie a «CRH Canada Grup Inc», una dintre cele mai mari companii producatoare de materiale de constructie, cu integrare pe verticala, din Canada. Aceasta societate este unul dintre cei mai importanti producatori de agregate din regiunea metropolitan Montréal, contribuind la realizarea marilor proiecte de infrastructura din regiune si, totodata, fiind principalul furnizor de pietris si nisip pentru sectoarele comercial, industrial si rezidential.

In plus de cele doua noi modele Nordberg ® NP20™, Demix Agrégats a mai comandat de la Metso si alte echipamente pentru actualul proiect in curs de desfasurare de la Laval, inclusiv un concasor primar cu falci C150, asociat cu un ciocan hydraulic MB432 si cu un ciur vibrant CVB202, doua ciururi deosebit de performante, de mare capacitate, TS5.3, cu trei site si trei inclinatii, precum si o instalatie de spalare a nisipului, cu surub fara sfarsit, si mai multe alimentatoare Metso.

"NP20™ este al treilea model de masina ce completeaza recent reinnoita serie Metso Nordberg. El va inlocui cel mai mare concasor secundar cu impact pe care il avem, NP1520, si, la fel ca si celelalte modele, el este optimizat pentru a fi utilizat atat in aplicatii secundare, cat si in aplicatii tertiare” - Vincent Schmitt, Director de Produs la Metso, pentru gama de concasoare cu impact.

Inovatie prin colaborare
Potrivit lui Brian Brian Husk, Director Comercial si Distributie la Metso, si lui Paul Davignon, specialist in procesele de concasare la Hewitt Equipment, dezvoltarea noului model NP20™ a reprezentat cu adevarat un proiect care, in final, s-a dovedit a fi benefic pentru toate partile implicate. Cei de la Demix Agrégats erau deja impresionati de usurinta cu care se efectua mentenanta modelului NP15™, dar isi dadeau seama ca aveau nevoie de o capacitate de productie sporita.

Studiile atent efectuate si colaborarea stransa intre cele trei parti implicate in acest proiect, au furnizat in final datele necesare pentru proiectarea si executia noului model de concasor cu impact NP20™. Astazi, cele trei societati, intr-un acord deplin, si-au atins fiecare obiectivul vizat. Concasorul cu impact Nordberg® NP20™, dovedeste inca o data de ce concasoarele din gama NP sunt recunoscute la nivel mondial ca integrand sinteza tehnologiilor avansate a produselor Metso, al caror scop este de a oferi cele mai recente imbunatatiri aduse in special in domeniul rezistentei materialelor la uzura. Toate acestea pentru a permite beneficiarilor sa atinga

"Dezvoltarea unui nou concasor, in doar opt luni, a reprezentat o provocare captivanta. Datorita profesionalismului si a experientei noastre dobandite in urma proiectari masinilor din generatia precedenta, precum si a implicarii intregii noastre echipe, acest proiect s-a dovedit a fi un mare succes.” - Vincent Schmitt, Director de Produs la Metso, pentru gama de concasoare cu impact.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI