Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 134

Sandvik - A doua editie a „Quarry Process Optimization Seminar”

21.04.2017
Sandvik - A doua editie a „Quarry Process Optimization Seminar”
In luna martie a anului trecut, Sandvik Mining and Rock Technology a organizat in premiera in Romania un eveniment de amploare destinat atat clientilor, cat si potentialilor clienti ai marcii. In urma succesului inregis trat, compania a decis sa confere un caracter anual evenimentului.

Cea de-a doua editie a „Sandvik Quarry Process Optimization Seminar” a avut loc pe 23 si 24 martie si a constat intr-o sesiune teoretica, desfasurata in prima zi la Lacul Rosu, si una practica, pentru care participantii s-au deplasat la Toplita, in statia de concasare sortare a companiei Astor Com, care opereaza de peste 5 ani cu echipamente Sandvik.

Evenimentul a fost destinat reprezentantilor unor importante companii producatoare de agregate, in vederea schimbului de experienta constructiv si aprofundarii bunelor practici pentru optimizarea proceselor tehnologice din cariere. Plecand de la intelegerea deplina a caracteristicilor zacamantului ce urmeaza a fi exploatat, precum si de la aprofundarea atenta a procesului tehnologic in cauza, specialistii Sandvik pot oferi solutia tehnica ce corespunde exact nevoilor fiecarui client in parte, ceea ce se traduce in costuri operationale reduse si productivitate ridicata. Pe de alta parte, clientii romani s-au maturizat mult in ultimii ani, intelegand foarte bine procedurile implicate in exploatarea carierelor, astfel ca seminarul a avut o componenta puternic interactiva, in urma careia toata lumea a avut de castigat.

Ca si in 2016, evenimentul a fost organizat de reprezentanta Sandvik in Romania, care a primit suportul specialistilor din Finlanda si Suedia, ce au pus la dispozitie informatii complexe despre elaborarea de la A la Z a unei investitii eficiente in domeniul producerii de agregate. Inca de la prima editie, scopul declarat pentru „Quarry Process Optimization” a fost sa devina o referinta pe piata locala de utilaje de constructii, iar anul acesta a apropiat si mai mult compania de acest deziderat, prin prisma organizarii impecabile si satisfactiei celor care au participat. Acestia au venit din toate colturile tarii, intr-un numar chiar mai mare decat anul trecut.Pentru a intelege mai multe detalii despre editia de acest an a evenimentului, am discutat cu Cristian Rusu, Business Line Manager C&S, Sales Area Russia and CIS, Sandvik Mining and Rock Technology.

Masini si Utilaje: Care a fost tematica seminarului de anul acesta?
Cristian Rusu: Anul acesta am avut onoarea sa primim peste 90 de invitati, reprezentanti ai companiilor care activeaza in productia de agregate si industrii conexe. Prezenta lor in numar mare ne-a incurajat si confirmat ca ideea si efortul de a organiza\ anual astfel de seminare a fost una foarte buna iar asteptarile sunt ridicate pentru editia urmatoare, pentru care deja ne pregatim.

Masini si Utilaje: Ce diferente au fost fata de prima editie de anul trecut?
Cristian Rusu: Fata de anul trecut la Alba Iulia, am optat pentru o structura in care s-a pus accentul pe o prezentare interactiva, in care participantii au putut sa dezvolte impreuna cu specialistul nostru, Dl. Per Svedensted, solutii de optimizare a procesului de concasare si sortare. Tinand cont ca piata utilajelor de concasat Sandvik este de peste 200 de unitati si in continua crestere, avem responsabilitatea sa lucram impreuna cu partenerii nostri la reducerea costurilor de exploatare si mentinerea acestora intr-o stare de functionare perfecta pe toata durata lor de viata.

Masini si Utilaje: Pe ce criterii au fost alesi invitatii?
Cristian Rusu: Invitatii au fost persoane din top managementul companiilor producatoare de agregate ce doresc sa isi monitorizeze si sa isi optimizeze costurile, concomitent cu cresterea proportiei sorturilor vandabile. Participantii la eveniment sunt cei ce au dorit sa beneficieze de experienta unor specialisti care sa ii indrume spre o solutie tehnica optima ce la va oferi flexibilitatea sa satisfaca cerintele pietei pe termen lung.

Masini si Utilaje: De ce ati ales acest client ca gazda?
Cristian Rusu: Anul trecut, prima editie a fost organizata in cariera Elis Agregate, o cariera spectaculoasa echipata cu o solutie SANDVIK care functiona doar de cateva luni. In editia de acest an am dorit sa aratam invitatilor o cariera de andezit a Astor Com, de asemenea echipata cu solutii Sandvik in partea de concasare sortare dar care functioneaza de peste 5 ani. Mai mult, participantii la eveniment au avut ocazia sa inspecteze si o foreza Sandvik DP900 cu ciocan de suprafata ce executa operatiuni de foraj in frontul carierei. Multumim inca o data conducerii companiei Astor COM pentru ospitalitate si sprijinul oferit la vizita in cariera.

Masini si Utilaje: Ce s-a modificat fata de anul trecut in urma experientei castigate?
Cristian Rusu: Fata de anul trecut cand seminarul a avut o puternica component teoretica, anul acesta invitatii au fost mult mai implicati in continutul cursului. Astfel, s-au creat grupuri de lucru, simulari ale unor situatii cu care majoritatea se intalnesc "in teren". Suntem foarte incantati ca specialistul nostru a plecat cu cateva teme lansate de antreprenorii din Romania la care se lucreaza si va reveni cu solutii. Prin prisma diversitatii gamei de produse si a investitiilor facute anual in dezvoltare si cercetare, SANDVIK are posibilitatea sa ofere solutii optime si customizate fiecarui tip de aplicatie.

Masini si Utilaje: Ce obiective vizati in urma acestor evenimente?
Cristian Rusu: Obiectivul este acela de a oferi cat mai multe informatii utile in exploatarea corecta a utilajelor de concasare sortare, selectia adecvata a acestora in functie de tipul de roca procesat, duritate, abrazivitate, umiditate etc. si, nu in ultimul rand, sa oferim ocazia unor intalniri relaxante in "spatiul neutru" pentru producatorii de agregate din Romania, cum a fost si anul acesta la Lacu Rosu.

Masini si Utilaje: Exceptand acest seminar cu caracter anual, mai aveti si alte tipuri de evenimente cu clientii in plan?
Cristian Rusu: Strategia noastra este aceea de a organiza in Romania un singur eveniment cu clientii la inceputul fiecarui an calendaristic. Ne concentram pe un singur eveniment anual pentru ca dorim sa devina referinta in piata de profil.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI