Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 135

Deere & Company achizitioneaza Grupul Wirtgen!

07.06.2017
Deere & Company achizitioneaza Grupul Wirtgen!
Deere & Co. a semnat un acord definitiv care confirma achizitionarea Grupului Wirtgen, lider global in productia de echipamente pentru constructia drumurilor. Acest acord a demonstrat ca Wirtgen, prin orientarea catre producatorul american John Deere, a ales sa-si prelungeasca mostenirea sa tehnologica si inovatoare, orientata catre client, iar Deere & Co. a decis ca, prin adaugarea celor cinci branduri premium pentru echipamente pentru constructii rutiere, sa-si completeze portofoliul de produse, imbunatatindu-si astfel oferta de masini si utilaje pentru constructii si tintind la pozitia de leader al industriei in constructia de drumuri la nivel mondial.

4,6 miliarde de euro, aceasta este suma tranzactiei prin care, la finalizarea acestei achizitii, probabil in trimestrul 4 al anului curent, Deere & Co. al doilea mare constructor american dupa Caterpillar, se va extinde si in Europa. Deere & Co. intentioneaza sa pastrze toate cele 5 branduri ale grupului Wirtgen (Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann si Benninghoven), facilitatile de productie asociate si cei aproximativ 8.000 de angajati, precum si managementul actual. De asemenea, va fi mentinuta reteaua de distributie si service din cele peste 100 de tari din intreaga lume. Noua entitate economica ce va rezulta din fuziune va beneficia de cele mai bune practici oferite de Deere & Co. in materie de distributie, productie si tehnologie.

„Cheltuielile privind proiectele de constructii de drumuri si de transport au crescut intr-un ritm mai rapid decat industria de constructii in ansamblu si tind sa aiba o ciclicitate mai redusa. Este recunoscut faptul ca la nivel global, imbunatatirea infrastructurii rutiere trebuie sa constituie o prioritate, iar soselele si autostrazile sunt printre cele mai critice atunci cand e vorba de reparatii si reabilitare,” spunea Max A. Guinn, presedintele Diviziei de Echipamente de Constructii si Forestiere de la Deere. „Grupul Wirtgen consolideaza pozitia deja puternica a Deere & Co. in industria de echipamente pentru constructii, imbunatateste capacitatea noastra de a satisface cerintele clientilor din intreaga lume si ne creaza premisele pentru castigarea unei importante cote de piata, prin integrarea unei game noi de produse foarte apreciate pe piata de profil.”

Cu aceasta achizitie, Deere & Co. se va pozitiona ca un actor global, oferta sa de echipamente cuprinzand o gama completa de buldozere, autogredere, incarcatoare pe pneuri, excavatoare si camioane articulate cu bena basculanta, alaturi de instalatii si echipamente pentru stabilizarea solului, productia si reciclarea asfaltului, aplicarea imbracamintii rutiere si compactare.


„O ocazie unica de a reuni doi lideri mondiali, oferindu-le o pozitie cu adevarat unica pe piata mondiala”, declara Max A. Guinn, la semnarea contractului.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI