Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 135

Elmas a dezvoltat o solutie de arhivare pe spatii reduse

22.05.2017
Elmas a dezvoltat o solutie de arhivare pe spatii reduse
Specialistii companiei brasovene Elmas au dezvoltat ARHI SAFE, un sistem automatizat de arhivare. „In acest proiect s-au investit 120.000 euro, iar perioada de implementare din faza de proiect, obtinerea autorizatiei de constructie si pana la punerea in functiune a fost de sase luni”, sustin reprezentantii companiei.

Ideea dezvoltarii unui astfel de sistem a pornit din nevoile stricte ale companiei. „Avand in vedere specificul activitatii noastre s-a ajuns la un volum considerabil de documente si proiecte tehnice care trebuiesc arhivate pe toata durata de viata a echipamentelor, dar sa si avem acces usor la documente pentru consultare. Am cautat solutii, folosind ultima tehnologie in activitatea de depozitare”.

Arhiva companiei, amplasata in cladirea administrativa a Elmas, nu mai corespundea conditiilor actuale si cerintelor PSI. „Aveam varianta de a construi o cladire cu destinatia de arhiva, cu toate cerintele impuse, ceea ce ar fi insemnat sa ocupam un teren de cel putin 200 de metri patrati, iar investitia sub aceasta forma ar fi fost mult mai mare decat cea in solutia ARHI SAFE”.

Noua solutie vine cu ideea arhivarii pe verticala, utilizand o suprafata, in cazul Elmas, de doar 25 de metri patrati la sol. „In aceste conditii, era necesara o solutie automatizata cu acces rapid la documente”, au explicat specialistii companiei brasovene. Arhiva automatizata ARHI SAFE este formata dintr-o constructie metalica exterioara termoizolata si rezistenta la foc, iar la interior este montat sistemul propriu zis de arhivare si depozitare tip Hänel Lean Lift. Solutia are aplicabilitate in companiile din diferite industrii care genereaza un volum mediu si ridicat de documente si au nevoie de un acces rapid si eficient la arhiva, dar si de institutii publice care lucreaza cu un volum ridicat de documente (biblioteci, tribunale, case de pensii).

Se pot depozita 19 tone de documente Intreaga constructie poate fi atasata la o cladire existenta sau poate fi montata independent. Acest lucru este posibil datorita formei de paralelipiped dezvoltat pe verticala, proiectia constructiei pe sol ocupand o suprafata redusa. Intreaga constructie respecta normele antiseismice in vigoare. Din corpul metalic, accesul in cladire se face printr-o pasarela inchisa cu usa si geamuri rezistente la foc.

Sistemul automatizat de arhivare ARHI SAFE poate depozita pana la 19 tone, pe o inaltime de 10,8 m si o amprenta la sol de doar 5,1 x 4,5 m (latime x adancime). In functie de aplicatia clientului sunt disponibilie la cerere si alte dimensiuni constructive.

Arhiva automatizata ARHI SAFE are la baza un sistem de depozitare Hänel Lean Lift prevazut cu 86 de containere, cu dimensiunile de 326 x 1035 mm/fiecare container, care asigura depozitarea a aprox. 3096 de cutii de documente. Documentele pe suport de hartie pot fi arhivate in cutii de carton tipizate, cu dimensiunile de 355 x 250 x 150 mm (latime x adancime x inaltime) sau la cerere sistemul de arhivare poate fi adaptat pentru alte tipuri de cutii sau suporturi de stocare (ex. bibliorafturi, etc.).

Sistem de recirculare a aerului Pentru ca documentele pe suport clasic de hartie sa poata fi pastrate in conditii optime s-a implementat un sistem de conditionare si recirculare a aerului, cu trei functii: incalzire, racire si uscare.

Un alt element de siguranta obligatoriu este protectia automatizata in caz de incendiu. S-au montat trei senzori care comanda inundarea arhivei cu un gaz imergen, care stinge imediat incendiul in faza incipienta. Totodata constructia respecta normele antiseismice putand fi montata independent, fara a fi anexata de vreo cladire.

Controlata prin calculator Interfata arhivei automatizate ARHI SAFE permite implementarea cu usurinta in cadrul retelei de PC ale companiei si la cele mai cunoscute sisteme ERP. Cu functii multiple de control si comanda se obtine un management integrat al articolelor depozitate pentru maxim 100.000 de repere, dar si un management eficient al acceselor autorizate pentru diferiti utilizatori (autorizare cu card sau parola). Elmas livreaza acest produs asociat cu un pachet complet de servicii - consultanta, proiectare, executie fundatie, montaj, punere in functiune, service si piese de schimb.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI