Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 135

Transmisia hidrostatica de pe noile multifunctionale asigura succesul Multigospodarilor

13.06.2017
Transmisia hidrostatica de pe noile multifunctionale asigura succesul Multigospodarilor
Transmisia hidrostatica reprezinta acel avantaj urias pe care ti l-ai dorit intotdeauna, mai ales cand vorbim despre manevrabilitate. Da, cu ajutorul transmisiei hidrostatice ai viteza de deplasare mica si constanta, raportata la un cuplu mare.

De acum si in Romania
Interesant este faptul ca GRADINARIU Import Export introduce pe piata din Romania multifunctionala prevazuta cu transmisie hidrostatica, deci tehnologia iti este de acum inainte mult mai la indemana pe plan national. Practic acest concept vine in sprijinul multigospodarului cu un raport calitate/ pret/performanta extrem de avantajos in comparatie cu producatorii clasici din Occident.

Noile multifunctionale dotate cu transmisie hidrostatica sunt utilizate in diverse arii de activitate, precum: salubritate si deszapezire, constructii civile si cai ferate, aeroporturi, situatii de urgenta, agricultura etc. Acestea au inglobate dotari de ultima generatie si sunt in conformitate cu normele, respectiv cerintele Uniunii Europene. Utilajele multifunctionale cu transmisie hidrostatica sunt echipate cu accesorii si echipamente in general interschimbabile.

Pentru lucrarile din sezonul cald, cum ar fi maturarea si stropirea strazilor, cosirea acostamentelor drumurilor publice, pot fi dotate cu: perie frontala, cisterna prevazuta cu rampe si duze pentru stropit, cositoare frontala s.a.m.d. Pentru sezonul rece si pentru lucrarile de indepartare a zapezii de pe carosabil sau de imprastiere a materialului antiderapant pot fi dotate cu plug sau freza de zapada. Iti poti configura multifunctionala cu transmisie hidrostatica asa cum iti doresti, iar tu o poti folosi apoi in orice sezon, adaptand-o usor in functie de nevoile specifice pe care le ai.

Avantajele transmisiei hidrostatice
Pentru a intelege cat mai bine avantajele pe care le prezinta transmisia hidrostatica, trebuie sa intelegi doar doua notiuni de baza foarte importante: viteza de mars si viteza tehnologica. Viteza de mars este viteza de deplasare rapida a utilajului multifunctional de la o anumita locatie la alta, in acest regim cuplul la rotile motoare fiind unul mic.

Viteza tehnologica este viteza cu care utilajul multifunctional se deplaseaza atunci cand realizeaza o lucrare. De regula, viteza tehnologica in acest regim de lucru este mica si foarte mica (0 – 7 km/h), iar cuplul este unul mare. Utilajele pe care se monteaza echipamentele multifunctionale au in mod curent transmisie mecanica (cutie de viteza, arbore cardanic, diferential), aceasta fiind eficienta in regimul de mars (viteza mare), dar extrem de ineficienta atat din punct de vedere energetic, cat si functional, in regimul de viteza tehnologica.

E bine de stiut faptul ca la „viteza de mars” va functiona numai transmisia mecanica, iar la „viteza tehnologica” va functiona numai transmisia hidrostatica. Intelegand terminologia, iata acum si avantajele majore pe care le are transmisia hidrostatica:

1. Eficienta energetica ridicata in regimul de „viteza tehnologica”, concretizata printr-un consum redus de carburant raportandu-ne la consumul generat de transmisia mecanica;

2. Performante functionale ridicate: manevrabilitate, viteza de deplasare mica si constanta, reglabila continuu, fara trepte, precum si un cuplu de tractiune mare la rotile motoare;

3. Reducerea noxelor si diminuarea gradului de poluare.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI