Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 136

K-Force, the next generation moving floor trailers

30.06.2017
K-Force, the next generation moving floor trailers

In data de 20 mai 2017 echipa Masini si Utilaje pentru Constructii a vizitat sediul Kraker Trailers din localitatea Axel, Olanda, unde a avut loc prezentarea noului produs din gama, semiremorca K-Force, multiplele sale avantaje si fiabilitatea sa fiind demonstrate prin teste de drum efectuate in diferite conditii. De asemenea, a fost facut si un tur complet al halelor de productie, pentru a vedea de aproape modul de executie al semiremorcilor «moving floor».
Dupa criza din 2009 Kraker Trailers a iesit pe piata cu o noua solutie tehnica de executie a semiremorcilor, astfel incat sa se economiseasca costurile de transport,  motiv pentru care s-a dedicat dezvoltarii unui proiect de semiremorca cu podea mobila – modelul K-Force. 


Kraker Trailers este cel mai important producator de semiremorci avansate cu podea mobila din Europa. Cu o experienta de mai mult de 30 de ani in domeniu, Kraker Trailers este mandra sa foloseasca titlul de “Masters in Moving Floor Trailers”. La fabricarea semiremorcilor sunt utilizate cele mai noi tehnologii si echipamente de ultima generatie.

Kraker Trailers ofera 3 optiuni: 
Asamblarea completa a semiremorcii  in fabrica, pentru vanzare catre clienti din Olanda, Belgia, Germania, Franta sau Anglia;
Posibilitatea de a fi transportata sub forma de kit de asamblare, care presupune sa se transporte doua semiremorci in interiorul unei a treia, astfel incat, cu un singur transport pot fi transportate trei semiremorci;
Optiunea de a fi transportata pe parti, intr-un container, cu vaporul.

K-force este diferita fata de alte semiremorci prin faptul ca majoritatea imbinarilor sudate au fost inlocuite de imbinari nituite. Dupa o faza de proiectare intensa, departamentul de inginerie a construit primul prototip. Aceasta semiremorca a fost supusa tuturor testelor posibile si s-a ajuns la urmatoarea concluzie: conexiunile cu nituri pot rezista la aceeasi forta ca si sudurile traditionale.
Asamblarea prin nituire reprezinta inca un beneficiu pentru aceste semiremorci, respectiv posibilitatea de transport ca si colectii de CKD-uri. De ce este un plus ca o semiremorca sa poate fi asamblata la o alta locatie? In primul rand, atunci sunt transportate in alte tari europene, aceasta reprezinta o economie substantiala a costurilor de transport si, in al doilea rand, in spatiul extracomunitar, taxele vamale sunt mai mici.
Semiremorcile astfel transportate, sunt apoi asamblate in ateliere autorizate Kraker Trailers, in tara de destinatie sau intr-o tara invecinata, daca costurile fortei de munca sunt mai favorabile acolo. Utilizarea asamblarii cu nituri asigura garantia calitatii vehiculului, in timp ce procesul de sudura este mai dificil de monitorizat de la distanta.

Linia de productie
Fabrica Kraker Trailers are peste 80 de angajati si este complet echipata pentru productia de serie a semiremorcii K-Force. Linia de productie existenta este utilizata  pentru constructia semiremorcilor, care variaza de la cele standard si pana la cele care sunt construite complet comform specificatiilor clientilor. 

Prin urmare K-Force este urmatoarea generatie de semiremorci, care este la fel de puternica ca varianta standard, dar este mai usoara si mai eficienta din punct de vedere al costurilor. A fost creat astfel un produs viabil pentru urmatorii 20 de ani.

Prezent la eveniment, Rico Koops, Export Manager la Kraker Trailers, ne-a oferit cateva detalii despre acest produs.M&U: Cand a inceput proiectarea semiremorcii K-Force si cand a fost finalizat proiectul?
Rico Koops: Proictarea remorcii a inceput in urma cu cativa ani. K-Force a fost supusa la o serie de teste de anduranta la o scara larga, dar si in functie de diferite protocoale. Testele au aratat ca imbinarile nituite pot suporta sarcini mai grele decat clasicele imbinari sudate. Semiremorca K-Force a companiei Kraker anunta o noua generatie de semiremorci cu podea mobila. Astazi, zeci de astfel de semiremorci sunt utilizate in intreaga Europa.

M&U: Cand s-a vandut prima semiremorca K-Force si care a fost feedback-ul primului client?
Rico Koops: Minkes Transport a fost una dintre primele companii care a preluat o semiremorca K-Force  asamblata. Aceasta a fost livrata exact in conditiile solicitate de client. Potrivit proprietarului, Lammert Minkes, semiremorca noastra K-Force s-a dovedit a fi un produs foarte practic si foarte stabil in spatele autotractorului.

M&U: Dupa parerea dvs. care sunt principalele avantaje ale semiremorcii K-Force?
Rico Koops: Avantajele pe care Kraker Trailers le ofera prin semiremorca K-Force  utilizatorilor finali sunt urmatoarele: 
- masa proprie scazuta, astfel sarcina utila este mai mare si mai multe produse pot fi transportate la un drum;
- durata lunga de exploatare, datorita tehnologiilor si materialelor utilizate;
- valoare reziduala ridicata;
- constructie modulara, care permite inlocuirea rapida si simpla a pieselor si componentelor defecte, in service-urile partenere din toata Europa;
- fiabilitate operationala mai ridicata;
-  costuri de transport substantial mai mici, deoarece semiremorcile K-Force sunt livrate simultan ca si kit-uri de asamblare pentru tarile din spatiul comunitar si extracomunitar.

M&U: Aveti un reprezentanta oficiala in Romania?
Rico Koops: Avem unii distribuitori in Romania, dar nu avem un dealer oficial. Suntem in cautarea unor parteneri seriosi.

M&U: Care este principalul sector de activitate vizat?
Rico Koops: Agricultura, reciclare si biomasa.

M&U: Care sunt viitoarele planuri de dezvoltare in Romania?
Rico Koops:  Sunt de parere ca piata de transport din Romania este pregatita pentru semiremorcile noastre cu podea mobile. Cu un partener local corect, ne vom mari cota de piata.

M&U: Acordati si garantie extinsa?
Rico Koops: Suntem increzatori in calitatea produselor noastre, care au fost realizate prin utilizarea de tehnologii si solutii tehnice ingenioase, materiale de inalta calitate si sub un control strict al calitatii. Acest lucru ii permite companiei Kraker Trailers sa ofere vehicule de cea mai buna calitate si sa acorde o garantie standard de 5 ani. Aceasta calitate se reflecta si in sprijinul oferit pe toata durata operationala de viata a produsului. Impreuna cu clientul, pastram produsul in conditii excelente, motiv pentru care, la iesirea din garantie a unei semiremorci dupa aceasta perioada de 5 ani, vehiculul ramane perfect operational. Astfel, clientul intotdeauna va fi sigur de o valoare optima de revanzare.

M&U: Pot fi vopsite si inscriptionate la comanda?
Rico Koops: Sigur ca da. Aceasta arata, de altfel, si cat de flexibile sunt relatiile noastre cu clientii.


Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI