Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 136

Mecalac - Lansare pe toate gusturile

30.06.2017
Mecalac - Lansare pe toate gusturile

Pe data de 16 mai 2017 a avut loc la Annesy un eveniment de amploare in cadrul caruia Mecalac a prezentat un nou si inovotor excavator pe pneuri, precum si alte noi produse, inclusiv o gama de buldoexcavatoare. 

Nou excavator compact pe pneuri al celor de la Mecalac a fost prezentat publiclului larg anul trecut, la Bauma, sub forma de concept. De altfel, la targul din Munchen utilajul a si castigat un prestigios titlul: „Bauma Inovation Award”. Vechicul multifuntional, Mecalac MWR a starnit inca de atunci interesul multor companii europene de constructii, fiind prezentat in versiune de serie luna trecuta. 
Unul dintre punctele cheie ale masinii este centrul de greutate care a fost coborat cu 20%. Mecalac a preferat sa inoveze in loc sa perfectioneze solutiile clasice, astfel ca MWR reuseste o combinatie ideala intre polivalenta unui excavator pe pneuri si stabilitatea unui manipulator telescopic. Toate componentele turelei au fost coborate pe cat de mult posibil, in timp ce forma acesteia si a sasiului au fost proiectate ca un tot unitar. Spre exemplu, rezervorul de combustibil fost plasat in sasiu, intre cele doua axe, ceea ce avantajeaza atat stabilitatea intregului ansamblu, cat si usurinta realimentarii.    
Accesul in vehicul se face foarte simplu, datorita inaltimii joase a cabinei (cu 20% mai coborata decat in cazul concurentei) si treptelor generos dimensionate, integrate in sasiu. 

Stabilitate, accesibilitate si mentenanta

Cu acest vehicul, Mecalac a incercat de asemenea sa impace ambele tabere ale utilzatorilor de excavatoare - atat ce care prefera solutia pe pneuri, cat si cei care apreciaza avantajele celor pe senile. Mobilitatea oferita de roti este, in cazul acestui nou model, dublat de o stabilitate deosebita pentru aceast solutie. Mecaac a dezvoltat acest concept in urma experientei castigate in productia de excavatoare de amblele tipuri. Producatorul spune plastic despre noua sa masina ca are „dimensiuni XS” si „forta de ridicare XL”, garatand indiferent de cerinte performante fara precedent, usurinta in utilizare si abilitatea de a lucra in siguranta maxima pentru operator si santier. 
Mecalac promite ca noul utilaj este capabil sa ridice pana la 50% din masa proprie, datorita bratului articulat perfect echilibrat. 
Dimenisunile sale compacte si complexa cinematica a bratului permit utilajului sa ocupe o singura banda rutiera in cazul lucrarilor urbane, unde spatiul este de obicei limitat. Pe de alta parte, centrul de greutate coborat, tractiunea integrala si cele trei configuratii disponibile pemtru pneuri permit de asemenea si accesul echipamentului in zone de teren greu, demonstrand o astfel o polivalenta remarcabila. In functie de versiune, masina poate ridica greutati de trei tone pana la o inaltime de 4,5 metri, in multe cazuri putand inlocui cu succes un incarcator frontal sau telescopic. 
Pe modelul 15MWR uriasul parbriz spate panoramic asigura o vizibilitate excelenta in zona de lucru. In deplasare, bratul care se pliaza optim ajuta de asemenea vizibilitatea in lateral. MWR integreaza printre altele un selector unic pentru alegerea modurilor deplasare, lucru sau parcare, camere video integrate, display central color cu diagonala de 7”, precum si un sistem de cuplare rapida patentat de Mecalac si numit „CONNECT”.  
Patru versiuni sunt disponibile, cu greutati operationale de 7, 9, 11 si 15 tone si cu latimi cuprinse antre 2,2 si 2,5 metri. Primele trei modele beneficiaza de motoare de 75 CP, in timp ce versunea de varf 15 MWR propune unul de 122 CP. Marele avantaj al unui excavator pe pneuri in fata unuia pe senile este mobilitatea, iar in acest caz aceasta inseamna o viteza maxima de deplasare  cuprinsa intre 30 si 40 km/h, in functie de versiune. 
O gama de buldoexcavatoare

Anul trecut, Mecalac a achizitionat uzina Terex din Conevtry, Marea Britanie, ceea ce a permis acum francezilor sa propuna si o gama de buldoexcavatoare, prezentata de asemenea cu ocazia evenimentului de luna trecuta. Aceasta este formata din sase modele, doua cu brat central - TLB 830 si TLB 840R) si patru cu brat lateral (TLB 850, TLB 870, TLB 890 si TLB 990). Noile modele par a avea toate calitatile pentru a impresiona pietele in care este apreciat acest segment, inclusiv Romania, remarcandu-se prin solutiile moderne integrate (brat de incarcare cu design inovator, plafon personalizat, lumini cu LED) si eficienta la nivel de costuri. Motoarele au puteri cuprinse intre 74 si 100 CP, iar versiunea TLB040R se remarca printr-un diametru de bracaj de numai 7,9 metri.


Compactoare revizuite


Compania a reproiectat compactoarele sale tandem vibratoare din gama „TV”. Cee sase modele disponibile dispun de cilindri cu latimi cuprinse intre 800 si 1400 mm. Recunoscute ca fiind unele dintre cele mai solide din lume, acestea combina manevrabilitatea cu productivitatea, avand greutati operationale cuprinse intre 1559 si 4390 kg, precum si motoare cu puteri cuprinse intre 21 si 43 CP. Nou este si compactorul monocilindru MBR71, operat pedestru, cu greutate de o jumatate de tona, cilindru lat de 710 mm si motor de 9 CP.


Dumpere frontale


Familia de dumpere frontale a lui Mecalac include sase modele, dintre care cinci au fost revizuite recent. Gama este impartita in doua: cu sarcini utile intre 1 si 3 tone (TA1EH, TA2H si TA3) si intre 6 si 10 tone (TA6, TA9 si TA10p). Cel mai mic dintre acestea are o latime de 1,1 metri, un diametru de bracaj de 4,6 metri si se poate deplasa cu o viteza maxima de 11 km.h, in timp ce la celalalt capat al gamei TA10p se poate deplasa cu 25 km/h si poate cara pana la 10 tone, in conditiile unei greutati operationale de 5135 kg. 
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI