Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 136

Metso va livra o instalație completa de prelucrare a agregatelor

19.07.2017
Metso va livra o instalație completa de prelucrare a agregatelor
Pentru o cariera din Thailanda, Metso va livra o instalatie completa de prelucrare a agregatelor care, la inaugurare, va fi cea mai moderna din sud-estul Asiei.

Insee Aggregates a ales compania finlandeza Metso drept unic furnizor pentru o linie completa de echipamente de ultima generatie ce vor fi livrate in Thailanda, la cariera Suphanburi. Livrarea acopera toate echipamentele de concasare si sortare, proiectarea completa a instalatiilor electrice, software-ul si hardware-ul sistemului de automatizare a fluxului tehnologic, precum si servicii asociate si de optimizare viabila.


Cariera Suphanburi este detinuta si exploatata de Insee Aggregates, companie fondata in anul 1969, ce face parte din grupul Siam City Cement Company Ltd, al doilea cel mai mare producator de ciment din Thailanda. Aceasta cariera s-a dovedit a fi o mare resursa de materie prima pentru industria betonului, motiv pentru care implementarea „in situ” a unei „solutii la cheie” pentru prelucrarea agregatelor s-a dovedit a fi oportuna. Dupa finalizarea instalatiei, aceasta exploatare la zi, situata la nord-vest de Bangkok, va avea cea mai moderna instalatie de prelucrare din Thailanda pentru productia de agregate de inalta calitate, cu o capacitate de productie anuala estimata la 2 milioane de tone. Se preconizeaza ca noua exploatatie sa isi inceapa productia in anul 2018.

Valoarea totala a contractului, ca de obicei, nu a fost facuta publica, dar se cunoaste ca Metso si-a stabilit deja, din ultimul trimestru al anului 2016, planul de productie pe anul in curs.

Proces de productie sustenabil, cu productivitate ridicata
„Siam City Cement s-a lansat in afaceri cu peste 10 ani in urma, stabilindu-si ca obiectiv sa devina principalul furnizor de agregate foarte competitive pe piata din Thailanda. Deoarece asigura necesarul de agregate pe piata din Bangkok, exploatarea carierei Suphanburise s-a dovededit a fi extrem de avantajoasa. Desi obiectivul acestui proiect a fost extinderea capacitatii de productie, prin construirea unei a doua linii care sa asigure dublarea capacitatii de concasare existente, pentru noi a fost extrem de important si ca performantele de calitate si de productie sa nu fie niciodata compromise. Obiectivul nostru a fost acela de a construi o instalatie de productie de clasa mondiala, in care, folosind cele mai avansate echipamente si tehnologii disponibile, operatiunile de prelucrare sa se dovedeasca sustenabile. Cu alte cuvinte, ne-am dorit o exploatatie de inalta productivitate, in care activitatea sa se desfasoare cu costuri scazute si in deplina responsabilitate fata de mediu”, spunea Craig Bickley, CEO la Siam City Concrete Company.
„Metso a abordat acest proiect cu deplina responsabilitate, investind timp, efort si resurse considerabile pentru a se asigura ca au fost intelese pe de-a-ntregul cerintele si solicitarile noastre care, apoi, au fost promovate intr-o conceptie noua si inovatore. Am fost impresionati de solutiile specializate propuse de Metso in materie de economisire a energiei si de optimizarea sustenabila a serviciilor oferite. Realizarea ambitioasei noastre viziuni a fost posibila doar cu participarea unui partener international demn de incredere, cu o experienta avansata si dovedita. Toate acestea, asociate unei puternice si cunoscute prezente a acestuia in regiune, au reprezentat motivul pentru care l-am ales pe Metso”, a continuat el.

„Suntem deosebit de mandri de a fi furnizorul si partenerul lui Insee pentru acest proiect unic”, spunea Campbell Johnston, director la Metso Minerals Capital, in cadrul departamentului de vanzari pentru linia de afaceri privind sistemele agregate. „Noi avem un istoric al livrarilor a ceea ce noi promitem sa realizam si, totodata, avem capacitatile necesare de management a proiectelor si know-how-ul necesar pentru realizarea proiectelor, cu mai multe surse de aprovizionare, tocmai pentru a respecta termenele de livrare solicitate de client.”

Detalii din contract

Livrarea de catre Metso acopera o linie completa de echipamente, ce vor intra in componenta unei instalatii complexe de concasare si sortare, care cuprinde: 5 concasoare, 5 site vibratoare, conveioare la nivelul solului si pozate deasupra pamantului, pe structuri metalice si jgheaburi, echipamente auxiliare, electrice si de automatizare, precum si servicii conexe, ca de exemplu, instalarea echipamentelor, punerea in functiune, predarea catre client in stare de functionare si scolarizarea tehnica a personalului de deservire.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI