Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 136

Performante sporite, concentrate in noul excavator CASE CX245D SR

27.06.2017
Performante sporite, concentrate in noul excavator CASE CX245D SR

Performante sporite, concentrate in noul excavator CASE CX245D SR

Consum mai eficient de combustibil, manevrabilitate de precizie, forta de excavare si capacitate de ridicare exceptionale, sunt doar o parte din caracteristicile de exceptie ale noului excavator pe senile CASE CX245D SR.


CASE Construction Equipment a adaugat recent Seriei D de excavatoare pe senile cu raza minima de rotatie un nou model, CASE CX 245D SR (Short Radius). Conceput pentru a oferi performante superioare de excavare si de ridicare in spatii restranse, CX 245D SR a fost prevazut cu o contragreutate compacta, iar pozitia bratului a fost modificata, pentru a se reduce gabaritul masinii. In final a rezultat un excavator deosebit de adaptabil, extrem de productiv si usor de manevrat si care, in plus, emite un zgomot incredibil de scazut la exterior, dar mai ales in interiorul cabinei, ceea ce il face ideal pentru santiere cu spatii de lucru dintre cele mai restranse, cum ar fi: drumuri, poduri si constructii in zone rezidentiale sau urbane.


Cu o masa proprie de operare de 26 tone  si un motor cu norma de poluare UE Stage IV / US EPA Tier 4Final, ce dezvolta 162,2 CP, noul model CX 245D SR se distinge prin forta mai mare de sapare, la cupa, si prin capacitatea de ridicare mai mare, comparativ cu modelele precedente.


Fiecare model din Seria D a fost conceput pentru a oferi cresteri semnificative de productivitate, indeosebi prin scurtarea timpului ciclurilor de lucru, o reactivitate superioara as sistemelor tehnice, comenzi multifunctionale si un consum de combustibil mai eficient. Controlul electronic al pompelor hidraulice si a electrovalvelor contribuie la ameliorarea performantelor de ridicare si la imbunatatirea timpului de raspuns a comenzilor masinii.


Modelele din Seria D ofera mai multe caracteristici standard decat generatiile anterioare de excavatoare CASE, ceea ce simplifica procesul de achizitie, accentueaza polivalenta masinii si usurinta in operarea ei, ceea ce o face sa fie deosebit de apreciata de operatori.


UE Stage IV  /  US EPA Tier 4F - Solutie japoneza pentru intretinere minima

Pentru indeplinirea standardelor de emisii poluante UE Stage IV / US EPA Tier 4F, excavatorul CASE 245D SR este echipat cu un motor diesel japonez de ultima generatie, ISUZU AR-4HK1X, cu 4 cilindri in linie, capacitatea cilindrica 5.200 cmc, circuit de alimentare (pompa electrica) de inalta presiune cu rampa comuna, turbocompresor si „intercooler”. Gratie unei conceptii inovatoare, constand in asocierea unui sistem de reducere catalitica selectiva (SCR) si un catalizator de oxidare diesel (DOC), timpul efectiv de lucru si performantele masinii se vor situa intotdeauna la nivelul maxim, iar intretinerea va fi redusa. Deoarece sistemul de tratare a gazelor de evacuare nu necesita un filtru de particule diesel (DPF), nu mai este necesara nici regenerarea acestuia, iar costurile de intretinere asociate sistemului pe intreaga durata de viata sunt deosebit de scazute.

Sistemul de tratare a gazelor este, de asemenea, deosebit de economic, utilizarea lichidului AdBlue reprezentand doar 2,5% - 3% din consumul de combustibil. Capacitatea mare a rezervorului de AdBlue asigura umplerea completa a acestuia la fiecare 5 rezervoare de combustibil alimentate, tocmai pentru a nu se pierde timp.


Un control inteligent al vitezei, puterii si randamentului

Noua pompa hidraulica cu comanda electronica, supapa de control mai mare si mai multi senzori contribuie la accelerarea ciclurilor de lucru a masinii. Aceste caracteristici tehnice sunt asociate sistemului hidraulic inteligent CASE (CIHS) si tehnologiei CASE de gestionare avansata a energiei, precum si celor cinci sisteme de control integrate, pentru o utilizare optima a potentialului hidraulic al masinii, ceea ce, in  final, asigura mai multa forta, cresterea puterii si o eficienta sporita a consumului de combustibil.

Sistemul CIHS are la baza urmatoarele cinci sisteme/functii:

Functia de ralanti automat, reduce regimul de functionare al motorului dupa 5 secunde de inactivitate a joystick-urilor de comanda, indiferent de pozitia pedalei de acceleratie. Functia de oprire a turatiei de ralanti, opreste functionarea motorului dupa o perioada programabila de mers la ralanti.

Functia de control al cuplului, scade sarcina pe pompa principala, pentru a preveni scaderea turatiei motorului.

Functia BEC (Boom Economy Control), reduce turatia motorului la miscarile de coborare si balans a bratului, cand se utilizeaza doar greutatea bratului.

Functia SWC ( Swing Relief Control), asigura o distributie precisa a puterii hidraulice in timpul miscarii de balans a bratului, furnizand un optim intre debit si presiune.

Functia SSC (Spool Stroke Control), regleaza presiunea hidraulica in timpul operatiunilor de excavare.

Gratie imbunatatirilor aduse sistemului SSC, excavatorul CX245D SR reutilizeaza uleiul hidraulic ori de cate ori este posibil, pentru a creste automat timpii ciclului si eficacitatea masinii. Operatorul va avea astfel o masina mai productiva, fara ca precizia comenzilor masinii sa aiba de suferit.


Mai multe caracteristici oferite standard si optional

Excavatoarele pe senile din Seria D ofera acum mai multe caracteristici functionale decat orice alte excavatoare CASE anterioare, cum ar fi avertizor sonor de deplasare sau puncte speciale de mentenanta, pentru prelevarea rapida de esantioane de ulei de motor si hidraulic, ambele caracteristici oferite ca optiune.


Fiecare modele din Seria D este echipat de serie cu o consola de lucru complet reglabila fata de operator, fixata la un scaun cu suspensie pneumatica , incalzit si cu spatar inalt, precum si joystick-uri  sensibile a caror manipulare confera masinii o mare suplete in miscari.


Modelul CX245D SR se remarca, de asemenea, prin cabina sa foarte bine presurizata si izolata fonic, deosebit de spatioasa si cu o vizibilitate exceptionala, iar radioul cu Bluetooth oferit in echiparea standard, dotat cu functia „maini libere”, imbunatateste in plus experienta si confortul operatorului. Camera video preia imagini din spate, care sunt redate pe un monitor de 7´´ care, totodata, permite operatorului sa acceseze in timp real parametri de performanta importanti, inclusiv consumul de combustibil, numarul de ore de functionare si alte informatii despre masina. Pentru o vizibilitate maxima pe 2300, optional CASE ofera un monitor pe care sunt afisate imagini de la un sistem video inovativ CASE, cu 3 camere video.


Mai multa lumina

Fiecare masina poate fi echipata optional cu pachetul cu proiectoare de lucru cu LED-uri care asigura o iluminare foarte apropriata de lumina soarelui si de trei ori mai stralucitoare decat lampile cu halogen, ceea ce ii permite operatorului sa lucreze si noaptea. Acest pachetul de iluminare este format din 8 proiectoare LED (trei in fata, unul pe brat, doua in spate si cate unul de fiecare parte).Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI