Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 139

Firma romaneasca S.C. Roboterr Sewerage Construction S.R.L. a conceput o gama de produse revolutionare pe piata din Romania

11.10.2017
Firma romaneasca S.C. Roboterr Sewerage Construction S.R.L. a conceput o gama de produse revolutionare pe piata din Romania
Conceptul isi propune executarea lucrarilor de canalizare, un robot de constructie de canalizare care executa toate operatiunile pe care le efectueaza un muncitor in interiorul santului de canalizare.

Robotul reuseste sa niveleze automat patul de nisip, cu o precizie de nivelare de +/- 1 cm fata de cota, monteaza tevile de canalizare si niveleaza nisipul peste tevile de canalizare.
Aceasta tehnologie urmatoarele avantaje :

1. Conditii de munca mai sigure, astfel muncitorii nu mai sunt nevoiti sa intre in santul de canalizare
2. Economii de pamant excavat, materiale folosite si manopera
3. Nu se mai folosesc panouri de sprijin ale malurilor
4. Se reduce latimea santului de la minim 900 mm, la minim 550 mm
5. Este total electric, cu un consum de energie de aproximativ 1 EURO/zi
6. Viteza si eficienta in executie fiind la un nivel inalt de performanta
7. Tehnologia a fost integrata intr-un model Dacia Dokker pentru a facilita mobilitatea tehnologiei.

Robotul este construit in totalitate din inox si este total electric. Pe langa toate aceste inovatii, este controlat de la distanta cu ajutorul unei telecomenzi speciale, cu o autonomie de minim 10-12 ore si poate fi incarcat peste noapte.
Intr-o simulare economica, calculele au scos la lumina faptul ca sistemele de canalizare executate cu ajutorul acestei tehnologii, au dus la o economie de aproximativ 17.000 EURO/km, fata de varianta de executie actuala.
Siguranta muncii, viteza de executie si precizia nu sunt cuantificate valoric in acest calcul. Aferente robotului de constructie de canalizare sunt “Sprijinirile active”, un set de 7 dispozitive ce sustin malurile santului si previn surparea acestora.
Dispozitivele sunt foarte usoare si de dimensiuni mici, fiecare element putand fi asamblat si instalat in sant in mai putin de un minut de catre un singur lucrator.
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI