Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 141

Finala CASE Rodeo aduce in premiera un operator din Romania pe podium

29.11.2017
Finala CASE Rodeo aduce in premiera un operator din Romania pe podium
Cel mai asteptat eveniment de etalare a abilitatilor in manuirea masinilor din industria constructiilor, si-a consumat ultimul act la Paris, in finala CASE Rodeo, desfasurata intre 13 si 14 octombrie 2017. Evenimentul a reprezentat un prilej de intalnire a celor mai importanti 13 operatori din 13 tari europene, printre care si a operatorilor din echipa Romaniei.

Operatorii au incercat sa arate cat sunt de priceputi si de rapizi in manevrarea masinilor, avand de trecut prin patru probe dificile, iar la final concurentii si-au testat echilibrul si rezistenta calare pe saua unui taur mecanic. In spatiul special amenajat pentru concurs au intrat cei 13 operatori din Polonia, Danemarca, Franta, Germania, Olanda, Cehia, Bulgaria, Marea Britanie, Suedia, Slovacia, Norvegia, Italia si Romania.Competitia a fost pe muchie de cutit si a presupus o lupta contracronometru, prima proba, avand denumirea "Lawless Loader". Proba a insemnat conducerea unui incarcator pe senile compact CASE, model TV380, de-a lungul unui traseu prestabilit, ridicarea pe un palet a trei cutii numerotate, toate pe rand si asezarea lor pentru a forma o piramida. Traseul de intoarcere a presupus aducerea cutiilor in locul initial si gararea masinii. Aceasta proba a fost castigata de catre Tomas Sooky din Republica Ceha.

Urmatoarea proba, sub denumirea "Cherokee Crawler", a presupus utilizarea unui excavator pe senile CASE CX 145 SR amplasat intr-o pozitie fixa, cu o greutate suspendata de cupa, cu scopul de a scrie cuvantul "CASE" pe o masa, fara a misca masa. Acest test de precizie a fost castigat de catre Danny Walsh din Marea Britanie.

A treia proba, intitulata "Little Bighorn", a presupus manevrarea unui mini-excavator CX 60C, pentru ridicarea unor bile de golf dintr-o groapa de nisip, utilizand cupa de excavare, apoi de transportat bila intr-un timp prestabilit de organizatori.Aceasta proba a fost castigata de Tommy Brus Pedersen din Danemarca.

La ultima proba "Wild Wheels" competitorii au trebuit sa conduca un incarcator frontal 621G XT de-a lungul unui traseu prestabilit si inapoi, transportand 4 cuburi plasate pe o placa asezata in cupa. Provocarea consta in a efectua deplasarea fara a misca cuburile din pozitia initiala.

Podiumul a fost ocupat de operatorii din Suedia, care au reusit si castigarea titlului pe echipe, pe locul doi s-a clasat Marea Britanie, iar pe a treia pozitie Olanda. Romania s-a clasat pe locul al 8-lea, cu un timp total de 45 de minute si 4 secunde.

Acest lucru arata un progres vizibil pe care operatorii romani il fac, medalia de argint de la aceasta editie reprezentand recompensa venita in urma progresului si valorii din ce in ce mai mari pe care operatorii nostri o au de la an la an in cadrul evenimentelor Titan Machinery.In acest an, concursurile cu tematica "Wild West", au fost organizate la Domaine de Chaalis, intr-o zona cu tenta exclusiv ecvestra, din Chantilly, Franta. Castigatorul la general, danezul Tommy Brus Pedersen, a primit ca premiu o excursie in China, care va include un program de vizitare a obiectivelor turistice din Shanghai si Yunnan, precum si o vizita la sediu CASE din China.

Evenimentul a inclus, printre altele si oportunitati de networking, o cina de gala si divertisment live. Pentru a sublinia si mai intens tema evenimentului, oaspetii s-au delectate cu o demonstratie impresionanta de dresaj, disciplina care necesita un nivel asemanator de control si stapanire de sine ca si in cazul manevrarii masinilor.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI