Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 141

Noile DAF CF si XF castigatoare "International Truck of the Year 2018"

24.11.2017
Noile DAF CF si XF castigatoare
NOILE DAF XF / CF AU CASTIGAT PREMIUL INTERNATIONAL “CAMIONUL ​​ANULUI 2018” LA EVENIMENTUL” SOLUTRANS COMMERCIAL VEHICLE” IN LYON

Noua gama de camioane DAF  XF/CF a fost votata pentru 2018, de catre un juriu format din 23 de editori de vehicule comerciale si jurnalisti de rang inalt, reprezentand 23 de reviste mari de camioane din intreaga Europa.

Prestigiosul premiu a fost inmanat Preston Feight, presedinte al DAF Trucks, in ziua presei la evenimentul Salutrans Vehicle Commercial in Lyon, Franta.
Cu un scor castigator de 104 de voturi, intr-o competitie foarte stransa, noua gama olandeza de camioane grele a luptat impotriva provocarii puternice reprezentate de modelul Stralis NP cu motor de 460 CP pe gaz comprimat al Iveco, care a fost al doilea, iar modelul Scania XT a terminat pe locul al treilea.

In conformitate cu regulile “International Truck of the Year” (ITOY), premiul anual este prezentat vehiculului sau modelului individual introdus pe piata in ultimele 12 luni, care a contribuit cel mai mult la eficienta transportului rutier, pe baza mai multor criterii importante care includ inovatia tehnologica, confortul soferului, siguranta rutiera, manevrabilitatea, economia de combustibil, amprenta de mediu si costul total al proprietatii (TCO).

Noile transmisii XF/CF inovatoare, bazate pe sase motoare optimizate in linie MX-11 si MX-13, bine integrat cu cea mai recenta cutie de viteze automata cu 12 trepte ZF Traxon si cu axele spate noile DAF au o manevrabilitate imbunatatita, eficienta sporita a consumului de combustibil si caracteristici de schimbare rapida a treptelor de viteze.

Membrii juriului “Truck of the Year” au apreciat noile caracteristici de eficienta energetica ale XF / CF, care includ o combustie imbunatatita, o reducere a pierderilor interne prin frecare, auxiliare inteligente, integrarea componentelor de transmisie, strategii diferite de schimbare a vitezelor, functii predictive care ruleaza pe o noua arhitectura electronica, precum si reduceri de greutate la unele componente cum ar fi sistemul compact dupa tratare.

In special, in timpul unui test extins recent in Belgia si Olanda, membrii juriului IToY au apreciat caracteristicile avansate ale celor mai recente transmisii XF / CF, care permit o economie de combustibil mai lunga in modul "ecologic", datorita integrarii sporite a motorului si a cutiei de viteze automate echipate cu cea mai recenta functie de predictie a vitezei bazata pe GPS.

Rezumand votul juriului, presedintele “International Truck of the Year” Gianenrico Griffini, a comentat: "Odata cu introducerea seriei XF / CF, DAF a livrat o gama de camioane grele, ce stabileste noi standarde in ceea ce priveste eficienta energetica a motorului si performanta generala".
 
Despre International Truck of the Year
Premiul International Truck of the Year (ITOY) a fost initial lansat in 1977 de catre jurnalistul britanic si editorul legendarei reviste TRUCK, Pat Kennett. Astazi, cei 23 de membri ai juriului reprezinta cele mai importante reviste de vehicule comerciale in intreaga Europa. In plus, in ultimii ani, grupul IToY si-a extins sfera de influenta prin numirea "membrilor asociati" pe pietele in crestere ale camioanelor din China, India, Africa de Sud, Australia, Brazilia, Japonia si Iran.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI