Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 143

Echipa din Romania a castigat locul al II-lea la Finala Internationala Optifuel Challenge 2017

31.01.2018
Echipa din Romania a castigat locul al II-lea la Finala Internationala Optifuel Challenge 2017
Campionul nostru national, Adrian Tintea de la Tintar Spedition a castigat locul al II-lea la marea Finala Internationala Renault Trucks Optifuel Challenge 2017 de la Toledo din 18 octombrie, la care au concurat cei mai eficienti 29 de soferi din 29 de tari. Este cel mai bun loc ocupat de echipa din Romania in istoria acestui concurs si este prima data cand pe podium se afla transportatori din sud-estul Europei.

Rezultatul foarte bun a reprezentat nu doar recunoasterea performantei concurentului roman si a serviciilor de instruire in conducerea economica, oferite de Renault Trucks in tara noastra, ci si un mare castig de imagine pentru industria de transport din Romania.

Optifuel Challenge rasplateste no data la doi ani cei mai buni eco-soferi, respectiv cel mai bun raport intre consum si viteza medie, astfel incat proba de concurs sa reprezinte cat mai fidel necesitatile unei curse normale de transport. In aceasta finala s-au intrecut 29 de soferi din 29 de tari, selectati pe plan local din peste 2.500 de concurenti. Locul I i-a revenit soferului din Bulgaria, locul al II-lea lui Adrian Tintea din Romania si al III-lea competitorului din Luxembourg. Un premiul special "Fun" a fost acordat echipei din Tunisia pentru umorul si entuziasmul lor pe tot parcursul competitiei.

Ca de fiecare data, punctajul a fost dat 10% de chestionarul teoretic privind conducerea rationala, 30% de consum, 30% de viteza medie si 30% de stilul de condus economic (rulare libera, numar de apasari ale pedalei de frana si consum in zona verde). Deoarece traseul s-a desfasurat in conditii de trafic normal, organizatorii au pus la dispozitie un camion de referinta pentru a corecta eventualele diferente de trafic, vreme si a asigura tuturor sanse egale.

Traseul de aproximativ 40 minute, parcurs la volanul unui Renault Trucks T480 Optifuel, dotat cu motor de 13l, a fost deosebit de solicitant, cu multe dealuri, curbe, sensuri giratorii, intersectii, dar si o portiune de autostrada pentru testarea abilitatilor complete ale competitorilor. Pe intreaga durata a finalei, concurentii au putut fi urmariti in timp real de sustinatori pe un ecran mare, gratie solutiei de gestionare a flotei Optifleet.

Premiul obtinut de Adrian Tintea este un voucher de service pentru companie in valoare de 5.000 euro si inca un voucher de 2.000 euro pentru el in calitate de sofer. Locul I a castigat un camion T Optifuel si 6.000 euro pentru sofer, iar locul al III-lea beneficiaza de un voucher de service de 2.500 euro si 1.000 euro pentru sofer. Adrian Tintea a iesit invingator in cadrul finalei nationale Optifuel Challenge de la Brasov din luna iulie. Cu aceasta ocazie s-au intrecut 30 de finalisti selectati in urma preselectiilor locale la centrele service Renault Trucks din Cluj, Oradea, Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Pitesti, Timisoara si Constanta. In Romania, au acceptat provocarea stilului de condus eco peste 200 de soferi profesionisti, reprezentand 150 de companii de transport, insumand peste 6.000 km pe parcursul a 3 luni.

Optifuel Challenge ilustreaza perfect angajamentul Renault Trucks fata de clientii sai in ceea ce prive ste economia de carburant, precum si abordarea sa globala a relatiei dintre autovehicul, conducator auto si servicii de instruire in scopul reducerii durabile a consumului de combustibil chiar de la primul kilometru parcurs.

Lista tarilor participante la Finala Internationala Optifuel Challenge 2017: Algeria, Germania, Belgia, Bulgaria, Chile, Croatia, Spania, Estonia, Franta, Finlanda, Ungaria, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Moroc, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Marea Britanie, Serbia, Slovenia, Elvetia, Tunisia si Ucraina.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI