Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 143

Gerard de Rooy se alatura 'Old school Dakar'

08.02.2018
Gerard de Rooy se alatura 'Old school Dakar'
Echipa de Rooy, care concureaza pe anvelope Goodyear, aduce primul camion acasa, la Africa Eco Race.

A fost un moment nostalgic pentru Gerard de Rooy, liderul echipei Petronas de Rooy Iveco din Olanda, si al sau Iveco echipat cu anvelope Goodyear, fiind primul la clasa de camioane T4 in cursa Africa Eco Race din acest an.

Dupa 6000 de kilometri de traseu pe unele dintre cele mai dificile terenuri din lume, olandezul Gerard, cu echipajul sau format din Derek Rodewald din Polonia si Moi Torrellardona din Spania, nu a putut rezista sa faca o cursa stransa pe ultimii 20 de kilometri pana la finalul cursei. Rezultatul a fost ca toate celelalte zece camioane ramase, din cele 14 care au intrat in cursa, au sprintat spre linia de finish de la plaja Lac Rose, din apropierea Dakarului, capitala Senegalului.

Pentru echiparea vehicului Iveco 4x4, Petronas Team De Rooy a ales dimensiunea standard 375/90R22.5 a profilului Goodyear ORD, echipare cu care s-a prezentat si anul trecut in Dakar, in America de Sud, unde s-a bucurat de un loc pe podium. Goodyear si Team de Rooy s-au bucurat de un parteneriat de lunga durata si de succes, lucrand impreuna pentru a asigura cele mai bune combinatii si setari pentru anvelope.

Gerard si, inainte de el, tatal sau Jan, sunt legende ale acestui tip de curse si au debutat in forta in "Dakar", o competitie care are loc in prezent in America de Sud. S-au implinit deja 11 ani de cand Gerard a fost in Mauretania si Senegal, iar aceasta experienta a condus la rezultatul obtinut in cursa "Africa Eco Race" din acest an, cel de-al 10-lea eveniment care este sustinut in calitate de "Veche Scoala Dakar". Acesta a declarat: "Am avut un raliu cu adevarat bun, iar peisajul era la fel de frumos ca si ultima oara cand am fost aici. M-am bucurat atat de uimitoarele etape speciale, cat si de duritatea lor, iar anvelopele nu m-au lasat niciodata balta. Ma uit inapoi la aceasta cursa cu mare satisfactie."

Din pacate, nu a fost posibil ca Gerard sa castige Africa Eco Race si la general, masinile si quad-urile fiind clasificate impreuna, dar De Rooy a fost foarte fericit sa bata toate celelalte camioane.

Despre cursa

Africa Eco Race incearca sa minimizeze impactul unei astfel de curse asupra mediului inconjurator. Din acest considerent, participantii sunt incurajati sa foloseasca echipamente care reduc emisiile de noxe si sa se bazeze pe asistenta si materialele locale in timpul evenimentului.

Peste 100 de echipaje au participat la aceasta cursa care a pornit de la Monaco in data de 31 decembrie 2017, trecand de la Sète, in Franta, pana la Nador, in Maroc, unde cursa in sine a inceput pe 2 ianuarie. Masinile, quad-urile, motocicletele si camioanele au sosit la Dakhla in data de 6 ianuarie dupa ce au traversat munti si deserturi. De aici traseul s-a indreptat spre interior, incluzand doua etape in care s-au intalnit cateva dintre cele mai dificile incercari, pentru a ajunge la linia de finish de la Dakar, din Senegal, pe 14 ianuarie, acoperind astfel un total de 6.000 de kilometri.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI