Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati

Atlas Copco prezinta compresoarele cu injectie de ulei GA

06.06.2008
Atlas Copco prezinta compresoarele cu injectie de ulei GA
Atlas Copco si-a dovedit din nou pozitia de lider in fabricarea de compresoare de aer prin introducerea noii game GA de compresoare cu injectie de ulei.

Fiecare componenta din noua gama GA a fost atent evaluata si proiectata pentru a oferi un produs fiabil si eficient din punct de vedere energetic.


Atlas Copco si-a concentrat atentia pe eliminarea intreruperilor in procesul de productie si pe minimizarea costului fiecarui metru cub de aer comprimat livrat.

Produsele cu dotare completa, motorul cu turatie variabila (VSD) integrat si dezvoltarea solutiilor particularizate sunt doar cateva exemple ale inovatiilor introduse de Atlas Copco pentru a oferi clientilor produse fiabile, eficiente energetic si o calitate superioara a aerului produs.

Eficienta energetica a noii game GA este obtinuta, printre altele, prin elemente de compresie de ultima ora bazate pe profilurile asimetrice ale rotoarelor patentate de Atlas Copco ce reduc dramatic pierderile volumetrice. Prin optimizarea injectiei, debitului si temperaturii uleiului, procesul de compresie este mentinut la temperatura cea mai redusa posibil, minimizand astfel pierderile termodinamice.

Alte caracteristici de proiectare pentru reducerea suplimentara a consumului energetic includ utilizarea ventilatoarelor radiale cu reglare VSD, motoare cu eficienta superioara si drene electronice fara pierderi. Economii suplimentare de energie pot fi obtinute datorita recuperatorului de energie integrat si motoarelor VSD, disponibile optional.
"Aceasta noua gama de compresoare cu injectie de ulei GA este rezultatul cercetarilor continue si atentiei acordate dezvoltarii produselor", declara Ronnie Leten, Presedinte al Compressor Technique Business Area a Atlas Copco. "Eforturile depuse de companie pentru a asigura eficienta energetica fara a neglija protectia mediului inconjurator si schimbarile climatice au avut drept rezultat o gama complet noua de compresoare ce se conformeaza viziunii Atlas Copco."

In tandem cu noua sa gama GA si ca rezultat al eforturilor de modernizare a produselor sale de baza, Atlas Copco a dezvoltat o noua gama de uscatoare cu refrigerare integrate sau independente, cu functii de economisire a energiei precum "Saver Cycle Control" (Control al ciclurilor pentru economisirea energiei) si schimbatoare de caldura de inalta eficienta cu pierderi minime de presiune.

Fiabilitatea este asigurata in special de designul propriu Atlas Copco al rotoarelor cu profil asimetric, ce asigura o uzura minima, precum si datorita rulmentilor atent selectati. In plus, designul robust si compact al noilor compresoare GA asigura o functionare continua, chiar si in conditiile cele mai solicitante, precum temperaturi ambiante de pana la 55° C si medii ce prezinta contaminare cu praf. Aceste caracteristici amelioreaza substantial durata de viata a componentelor si a ansamblului.

Calitatea aerului este asigurata de un sistem foarte eficient de eliminare a uleiului pentru a obtine un continut minim de ulei rezidual in aerul furnizat si de uscatoare cu refrigerare de ultima generatie ce sunt disponibile in versiuni integrate sau independente.

Toate componentele au fost integrate intr-o maniera optima pentru reducerea spatiului ocupat si simplificarea conexiunilor. Noul compresor GA Full Feature cu racitor cu refrigerare si filtru de aer integrate asigura furnizarea continua de aer curat si uscat pentru extinderea duratei de viata a echipamentelor, cresterea fiabilitatii sistemului si eliminarea costurilor aferente intreruperilor sau intarzierilor in productie.


Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI