Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini de ridicat

Mammoet si Manitowoc, parteneriat de 90 de milioane de dolari

09.06.2008
Mammoet si Manitowoc, parteneriat de 90 de milioane de dolari

Mammoet, una dintre cele mai mari companii specializate in inchirierea de macarale si solutii de transport agabaritice si Manitowoc, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente pentru ridicat, in portofoliul caruia se gasesc celebrele marci Potain si Grove au incheiat un parteneriat in valoare de peste 90 de milioane de dolari.

Istoria Mammoet este la fel de impresionanta si de bogata precum proiectele si incarcaturile pe care le manevreaza. Bazele companiei moderne au fost puse de catre Jan van Seumeren in 1966, in Olanda. De-a lungul timpului, compania s-a dezvoltat rapid, prin achizitia unor automacarale cu brat zabrelit cu capacitati de 25, 50 si pana la 100 tone. Achizitia primei macarale Demag TC1200 cu brat zabrelit de 250 de tone a pozitionat Mammoet in topul companiilor din domeniu in 1974.

In 1987 Mammoet a intrat si pe piata americana prin preluarea Western Industrial Movers si Davenport.


In prezent in Statele Unite se desfasoara operatiuni prin intermediul birourilor din New Iberia, Los Angeles, Atlanta, Georgia, Houston, Texas. Parte din planul de dezvoltare si extindere a grupului Mammoet este si parteneriatul pe care compania olandeza l-a incheiat recent cu producatorul de echipamente pentru ridicat Manitowoc. Mammoet a plasat o comanda uriasa, in valoare de 90 de milioane de dolari pentru automacarale tot teren si macarale senilate cu brat zabrelit. Aceste informatii au fost facute publice cu ocazia targului de la CONEXPO ce a avut loc la Las Vegas, in Statele Unite. Mammoet a anuntat totodata ca aceasta comanda este cea mai mare comanda plasata vreodata unui producator de echipamente si ca face parte din strategia de dezvoltare durabila.

Frank Vanwinkel, Senior Vice President al departamentului Vanzari si Marketing al Manitowoc a declarat ca marimea acestei comenzi este una exceptionala: "Relatia noastra cu Mammoet a fost intotdeauna una buna, dar marimea acestei comenzi reprezinta un lucru deosebit pentru ambele companii. Cu totii cunoastem reputatia Mammoet in lume astfel incat suntem extrem de fericiti ca aceasta companie a ales Manitowoc pentru perioada de dezvoltare."

Comanda plasata la Manitowoc include 60 de automacarale GROVE de diverse dimensiuni precum si modelele de macarale senilate cu brat zabrelit Manitowoc 16.000 si 21.000. Jan van Seumeran Jr, director tehnic la Mammoet este de parere ca aceasta comanda va ajuta la cresterea vitezei de expansiune a companiei. "Dorim sa ne extindem operatiunile la nivel mondial, deci CONEXPO a fost un prilej bun de anuntare a acestei comenzi. Totodata, el a mai declarat ca "piata nord-americana este o piata extrem de importanta pentru Mammoet si dorim sa ne concentram cat mai mult pe aceasta zona."

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI