Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Gradinariu IMPORT-EXPORT

Cu ochii pe concurenta

29.07.2008
Cu ochii pe concurenta

Obiectul de activitate al societatii Gradinariu Import-Export S.R.L il reprezinta importul si distributia de utilaje de constructii, utilaje de salubrizare, utilaje second-hand, produse de depozitare pentru ateliere, amenajari urbane, etc. Este o companie activa pe piata constructiilor, prin participari solide la licitatii, castiga segmente de clienti in toate zonele tarii si aplica o politica de marketing de crestere a notorietatii si consolidare a cotei de piata.

Anul 2007 a reprezentat un varf de crestere al vanzarilor de utilaje pentru constructii din ultimii ani. De asemenea, a fost si primul an dupa aderarea la structurile Uniunii Europene, iar in prezent aceste cresteri se dovedesc a fi tot mai pronuntate.

Asociatia Romana a Antreprenorilor din Constructii (ARACO) preconizeaza faptul ca anul acesta este posibil ca piata constructiilor sa creasca cu o valoare de 35%, fapt influentat de doi factori: investitiile ce se desfasoara in mod curent si accesarea fondurilor europene de dezvoltare.

Aceste doua mari atuuri ale integrarii Romaniei la Uniunea Europeana au fost practic scanteia ce a aprins focul, cauzand explozia din domeniul constructiilor si implicit explozia in domeniul vanzarilor de utilaje pentru constructii, in final acestea avand influente si asupra preturilor.

Dinamica si diversitatea proiectelor rezidentiale si de infrastructura in curs de construire sau finalizate, precum si numarul mare al celor care sunt doar in stadiu de proiect, obliga constructorii sa apeleze la firme specializate, dotate cu parcuri de utilaje si echipamente performante. Motivatia consta in faptul ca proiectele de mai mare anvergura necesita o gama variata de utilaje pentru constructii proprii sau inchiriate, ceea ce presupune un proces amplu si foarte special.

Societatea Gradinariu Import Export SRL este specializata in acest tip de activitate, reusind in termeni optimi sa isi fructifice avantajele competitive, raspunzand prompt tuturor categoriilor de clienti, realizand diverse parteneriate cu producatori straini. La achizitionarea unui utilaj pentru constructii clientii vizeaza nivelul de performanta pe care il poseda utilajul si sa corespunda activitatilor la care urmeaza sa fie supus. Important este si ca utilajul nou achizitionat sa isi poata pastra performantele indiferent de anotimp sau de suprafetele pe care va lucra, etc. Specialistii societatii Gradinariu Import Export SRL, impreuna cu furnizorii sai, datorita experientei indelungate, pot realiza asemenea proiecte, reusind cu succes sa livreze utilajele, in functie de specificatiile clientilor.

Companiile de constructii doresc finalizarea proiectelor intr-un timp cat mai scurt, indiferent de complexitate sau de specificatiile clientului in cazul in care aceste cerinte sunt foarte complexe termenul de executie se mareste considerabil iar lucrul acesta nu poate fi realizat decat cu utilaje performante de ultima generatie.

Ponderea cea mai mare a vanzarilor de utilaje din anii trecuti era detinuta de vanzarile de buldo-excavatoare si de echipamente la mana a doua. Incepand cu anul 2006 s-a remarcat insa o scadere a acestei ponderi, in schimb cererea pentru echipamente specializate noi a crescut exponential.

"Compania noastra vine in intampinarea firmelor de constructii cu o gama variata de utilaje cum sunt suprastructurile cu sistem de incarcare, buldo-excavatoarele, automacaralele si incarcatoarele frontale, iar ponderea in totalul vanzarilor este detinuta de catre suprastructurile de hack si de macarale" ne spune dl ing. Costel Mag - Director Executiv la Gradinariu Import Export.

Compania editeaza si catalogul -Gradinariu-, catalog ce contine mai multe categorii de produse de manipulare, pentru dotare a atelierelor, pentru amenajari urbane, etc. Catalogul se distribuie gratuit pe perioada diverselor targuri si expozitii de profilul utilajelor pentru constructii si este actualizat in functie de noile aparitii pe piata.

Gradinariu Import Export S.R.L a inregistrat anul trecut o crestere economica de 100% in comparatie cu anul 2006 iar pentru finele anului 2008 se asteapta o crestere oficiala de 30% in comparatie cu anul 2007, lucru datorat indeosebi infiintarii noilor parteneriate, imbunatatirii serviciilor de post-vanzare si service, infiintarii diferitelor traininguri.

In cei 14 ani de activitate compania a incheiat si a derulat parteneriate cu producatori din intreaga Europa, si-a marit si si-a diversificat portofoliul de clienti, realizand cu succes implementarea managementului integrat al calitatii.

- Ne-am orientat si inspre aspectul climatic, in sensul ca am venit si in intampinarea firmelor de salubritate, cu utilaje pentru timp calduros (maturatori, pres-containere si gunoiere) dar si pentru anotimpul rece (pluguri si sararite). Pentru ca in intreaga tara se reface infrastructura rutiera, inca din anul 2005 noi am continuat investitiile in distributia de instalatii pentru constructiile de drumuri- relateaza dl ing. Costel Mag - Director Executiv la Gradinariu Import Export.

Pentru a suplimenta activitatea de service a companiei se afla in constructie o hala moderna ce este amplasata pe soseaua de centura a Bucurestiului in localitatea Popesti Leordeni.

Noul sediu al firmei care urmeaza a fi construit in Bucuresti, se afla in stadiul de finalizare urmand in timp scurt ca activitatile societatii sa fie coordonate din noul punct strategic. De asemenea societatea investeste si in traininguri ce sunt organizate in Romania dar si in strainatate, in special pentru completarea si pentru actualizarea cunostintelor angajatilor.

Gama de echipamente distribuite de Gradinariu Import Export: Panav- Cehia: remorci si semiremorci diverse, bene basculabile; VDL - Olanda: sisteme de incarcare cu carlig tip abroll si absetz; Cukurova - Turcia: excavatoare, buldo-excavatoare; CKD - Cehia: automacarale; MKG - Germania: macarale de constructii-montaj, automacarale; Epoke - Danemarca: pluguri de zapada, sisteme de imprastiat material antiderapant solid si lichid; TB - Germania: pluguri de zapada; Reinex - Germania: sisteme de stropit soseaua, sistem de eliminare grafitti, sisteme de vidanjare pentru ulei sau namol, sistem de imprastiere material antiderapant lichid; Feistmantl - Germania: sisteme ecologice de curatare a rezervoarelor, containerelor de deseuri; Ladog - Germania: vehicule multifunctionale cu perii, dispozitive de imprastiere material antiderapant, sisteme de vidanjare, pluguri de zapada, sisteme de stropit, cositoare, bene basculabile, freze de zapada; Neuson Cramer - Germania: incarcatoare frontale; Efe - Turcia: maturatori.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI