Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de producator

DAF - 80 de ani de solutii inovatoare de transport

29.07.2008
Dan Pavel
DAF - 80 de ani de solutii inovatoare de transport

Cu 80 de ani in urma, pe 1 aprilie 1928, fratii Hub si Wim van Doorne puneau bazele companiei DAF, in prezent o companie ce apartine grupului PACCAR si unul dintre principalii fabricanti de camioane din Europa.

Pe parcursul a 80 de ani, DAF Trucks a castigat un renume pentru dezvoltarea, fabricarea, comercializarea, repararea si intretinerea echipamentelor de transport. Dorinta continua de a proiecta si de a produce solutii de transport de calitate ridicata a devenit o marca comerciala a companiei. La baza succesului companiei DAF a stat bunul management al relatiei furnizor-client.

Istoria companiei DAF este aparte, incepand ca o mica afacere de constructii de masini si un atelier de fierarie in anul 1928. Aceasta mica afacere, de-a lungul anilor s-a dovedit a fi de succes, iar datorita devotamentului fondatorilor sai au dezvoltat treptat compania, pana in anul 1932, intr-o afacere de fabricare a rulotelor. Dupa 17 ani, in anul 1949, aceasta fabrica de rulote a produs primul camion DAF. Un an mai tarziu, a fost construita o noua fabrica de camioane, iar productia a inceput cu sasiuri de camion de trei, cinci si sase tone. In primii ani, compania utiliza motoare Hercules si Perkins, iar in anii 1950 DAF a decis sa inceapa constructia propriilor motoare.

Pozitie de frunte in domeniul dezvoltarii motoarelor
Compania a fost intotdeauna inovatoare in domeniul dezvoltarii motoarelor, in anul 1959, DAF a fost unul dintre primii fabricanti europeni de camioane care a aplicat supra-alimentarea la motoarele diesel. In 1973, DAF a introdus si sistemului de racire intermediara turbo. Aceasta era o tehnologie care initial a indeplinit cerinta de crestere a puterii motoarelor si reducere a consumului de combustibil, care s-a dovedit mai tarziu a fi indispensabila pentru obtinerea unei reduceri substantiale a emisiilor poluante. In anii1980, DAF a introdus sistemul avansat de racire intermediara turbo (ATi), care a contribuit si mai mult la reducerea consumului de combustibil si la cresterea performantelor motorului.

Ultimele inovatii DAF in materie de tehnologii pentru motoare sunt: motorul PACCAR MX de 12,9 litri si motorul PACCAR PR de 9,2 litri, ambele respectand deja standardele de emisie Euro 5 ce vor intra in vigoare in Europa in 2009. Cu o serie de vehicule cu emisii reduse de noxe, cunoscute sub numele de EEV, DAF a introdus camioane si mai curate. In cadrul programului hibrid global al PACCAR, DAF dezvolta un camion hibrid pe baza modelului LF45. Camionul utilizeaza un sistem de propulsie diesel/electric avansat.

La inceputul anului 2008, prim-ministrul Olandei - dl Balkenende a inaugurat oficial noul Centru DAF de testare a motoarelor din Eindhoven, valoarea acestei investitii ridicandu-se la 50 de milioane Euro. Aceasta unitate ultramoderna ofera 20 de celule suplimentare de testare a motoarelor, venind in sprijinul proiectelor extinse de dezvoltare a motoarelor pe care compania le va derula in viitor.

DAF se numara si printre liderii din domeniul dezvoltarii cabinelor comode. Compania a fost unul dintre primii producatori europeni care a introdus o cabina pozitionata deasupra motorului, care putea fi rabatata pentru facilitarea intretinerii. Odata cu modelul DAF 2.600 lansat de DAF la inceputul anilor 1960, compania a lansat prima cabina destinata transportului international. Lansarea conceptului Super Space Cab a stabilit noi standarde in materie de dimensiuni si de confort pentru transportul international.

In ceea ce priveste designul sasiului, DAF si-a castigat un renume pentru furnizarea de solutii inovatoare cu o diversitate de configuratii ale puntilor, pentru a se adapta astfel unei varietati largi de aplicatii de transport.

In prezent, DAF Trucks N.V. se numara printre principalii fabricanti de vehicule comerciale din Europa. DAF este o filiala detinuta in totalitate de PACCAR Inc, liderul mondial in domeniul proiectarii si constructiei de vehicule comerciale premium usoare, medii si grele. PACCAR ofera, de asemenea, servicii financiare, servicii de tehnologia informatiei si servicii post-vanzare pentru clienti.

DAF fabrica camioanele sale de marca in unitati de clasa mondiala in Eindhoven - Olanda, Westerlo - Belgia si in Leyland - Marea Britanie. Fabrica de motoare DAF, uzina de componente, atelierul de presare si linia de asamblare finala pentru modelele CF si XF sunt situate in Eindhoven. Puntile si cabinele sunt produse la Westerlo. Leyland Trucks in Marea Britanie (o companie PACCAR) si produce seria LF de camioane usoare si medii, precum si un numar de vehicule CF si XF105.

Produsele DAF sunt vandute si intretinute de o retea de peste o mie de dealeri independenti din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Australia, Noua Zeelanda si Taiwan. DAF ofera o serie completa de camioane, incepand cu o masa maxima admisa de 7,5 tone, pana la o masa maxima combinata de 50 de tone sau mai mare.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI