Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Menzi Muck si P-Matik

O definitie pentru stabilitate

30.07.2008
Marcella Dragan
O definitie pentru stabilitate

Menzi Muck vine cu o noutate in domeniul excavatoarelor multifunctionale. Mai mult decat atat, inovatia propusa de inginerii elvetieni, care se livreaza deja de doua luni, si care va fi prezenta pe piata din Romania incepand cu luna august a acestui an, este patentata la nivel mondial. Solutia pe care o propun elvetienii si care este destinata rezolvarii problemei stabilitatii, sau greutatii cu care se obtine aceasta in conditiile lucrului pe terenuri accidentate, poarta numele de P-Matik.

Acest concept se bazeaza pe un sistem in care sustinerea sasiului este gandita ca un paralelogram, ceea ce se traduce in practica printr-un echipament ce permite mentinerea axei rotilor directoare permanent in pozitie orizontala, indiferent in ce pozitie ar trebuie sa fie ele in conditiile de lucru fara dotarea cu P-Matik, fie ca este vorba de inaltimea sau de latimea deschiderii lor.

Solutii inovatoare pentru Menzi Muck
P-Matik: este un nou pas tehnologic care permite nu doar o pozitionare optima a rotilor precum si a intregului sasiu in teren, dar el realizeaza acest lucru intr-o maniera automatizata.

Daca in anul 2000 au fost livrate primele excavatoare cu sasiul 4x4 plus, astazi sunt peste 250 de excavatoare Menzi Muck cu transmisie integrala cu 4 roti de marime egala si cu directie controlata cu pivot. Ceea ce demonstreaza ca ideea unui utilaj multifunctional in teren accidentat cu mobilitate maxima a fost acceptata de piata cu mare interes. Motiv pentru care cercetarile pentru obtinerea unui grad de stabilitate cat mai mare, a unor rezultate de teren cat mai bune, a unei game cat mai largi de operatiuni si a unei accesibilitati cat mai largi au fost justificate, iar odata cu introducerea sistemului hidraulic de transmisie H-Drive s-a realizat un nou record. In cifre acesta se transpune sub forma unui procent de 20% de crestere a randamentului si eficientei transmisiei hidraulice controlata si balansata intre axe si roti, pentru o mai buna deplasare in teren. Ca noutate deosebita este oferit optional si un sistem de reasezare hidraulica in teren a utilajului, adica a fost realizata posibilitatea de a se adapta pozitia utilajului la nivelul terenului in mod automat. Prin aceasta functie creste inca odata randamentul si eficienta utilajului Menzi Muck. Avantajele P-Matic sunt numeroase, in primul rand rotile stau intotdeauna in pozitie verticala, creste astfel posibilitatea de virare, si in acelasi timp scade presiunea pe sol, care este mult redusa si constanta, deoarece este pastrata intotdeauna aceiasi suprafata de contact. O alta serie de avantaje include tractiunea marita, pastrarea distantei de la sol a utilajului constanta, indiferent de pozitia in care se afla acesta, dar si incadrarea totala a conductelor hidraulice in sasiul metalic.


P-Matik si A91: Puternic. Rapid. Confortabil.
Sasiu de ultima generatie garanteaza o stabilitate maxima. Toate componentele in miscare sunt facute dintr-un otel special pentru a le mari rezistenta in timp. Intretinerea facila este obtinuta prin inclinarea cabinei si capacele detasabile care permit un acces usor pentru intretinere si service. Sistemul hidraulic este rapid si exact, excavatorul fiind dotat cu DHIS (Distribuitor Hidraulic Independent de Sarcina), un echipament de ultima generatie. In ceea ce priveste capacitatea de ridicare, bratele robuste si cilindri puternici reprezinta combinatia perfecta pentru un cuplu mare. Pivotii masivi garanteaza o utilizarea indelungata. Sistemul optional de climatizare asigura un mediu de lucru foarte placut. Cabina spatioasa cu vizibilitate foarte buna a trecut toate testele de siguranta, (ROPS, FOPS, OPS dupa DIN ISO 34171). Special pentru a face fata cerintelor de lucru impuse, excavatorul prezinta calitati deosebite de motorizare pentru un utilaj din gama lui. Menzi Muck A91 V2 Mobil 4x4 Plus este dotat cu un motor Turbo-Diesel in 4 cilindri, Common Rail, John Deere Tip 4045HF275, cu 140 CP, putere maxima la 2.400 rot/min, fiind conform SAE J1995 / ISO 3046. ECU-System sau sistemul electronic de control al motorului mentine turatia constanta indiferent de sarcina, adaptand cantitatea de combustibil injectata. Turatia, puterea motorul poate fi reglata in functie de necesitatile curente iar prin managementul electronic puterea hidraulica este dezvoltata uniform, cu un randament crescut cu aproximativ 10% fata de sistemele clasice.

Sasiul este foarte robust cu brate de sprijin fata si spate turnate din otel detensionat, iar furtunurile hidraulice sunt integrate in bratele posterioare. Sustinerea bratelor posterioare se face cu doua articulatii, avand deschiderea rotilor fata de la 1.897 mm pana la 5.665 mm, si cea a rotilor spate de la 2.010 mm la 4.400 mm, distanta diferind in functie de pneuri, rotile din spate ramanand paralele. Menzi Muck are o stabilitate nemaiitalnita prin pozitionarea hidraulica optima a articulatiilor bratelor de sprijin.


P-Matik si A111: Stabil. Easy to operate.
Usor de operat. Agile. Agil.
Excavatoare all-terain A111 sunt concentrate pe stabilitate. Directia articulata permite un cerc minim de rotire pentru miscari simple si precise. H-Drive este un sistem foarte robust, cu suprapunere de cuplu pentru a optimiza eficienta in orice pozitie de operare.

Motorul unitatii de control (ECU), Multi-joystick-ul patentat Menzi, frana de parcare automata, rezervorul de combustibil de rezerva, pozitionat in sasiu, cele 2 circuite hidraulice de pe brat, linie de intoarcere pentru ciocan de impact.


Optiuni
Scaun de lux sau cu suspensie pneumatica, atasament pentru vinci, inclusiv montarea, aer conditionat, ulei hidraulic biodegradabil, sistem de lubrifiere central automat, filtru de particule, vopsirea in culoarea aleasa de client, atasamente rutiere.


Date tehnice
Menzi Muck A111
- Motor John Deere Diesel 4 cilindri 140 PS
- Viteza cu doua trepte: pana la 10 km/h
- Raza de intoarcere: 12.0 m
- Greutate (fara accesorii) 11.500 kg
- Intervale de intretinere: 500 h


Date tehnice
Menzi Muck A91
- Motor John Deere 4-Cilindri Turbo 140 CP
- Capacitate: 4.500 cmc
- Circuit hidraulic 375 l/min.
- Greutate 9.600 - 10.500 kg
- Tractiune doua roti / integrala

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI