Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje de sortare

Terex Finlay - calitatea echipamentelor de sortare

29.07.2008
Terex Finlay - calitatea echipamentelor de sortare

Terex Finlay poate fi considerat un reper important pe harta producatorilor mondiali de echipamente de sortare mobile. Producator si in acelasi timp pionier in multe din conceptele mobile de sortare cu spalare, Finlay fabrica de 50 de ani diferite tipuri de astfel de echipamente si exporta in mai mult de 80 de tari din intreaga lume de peste 45 de ani.

Echipamentele Terex Finlay sunt utilizate atat in cariere, cat si in balastiere. Unul dintre echipamentele vedeta, preferat de catre proprietarii de cariere este concasorul cu falci model J1175, impreuna cu un ciur mobil grosier, ce realizeaza o sortare a produselor finale 0-25 mm, 25-63 mm si + 63 mm intr-o cariera de calcar.

Mobilitatea echipamentelor de concasare si sortare reprezinta un mare avantaj, mai ales in periaoda de inceput, la deschiderea unei noi cariere, deoarece pentru efectuarea puscarii in front, acestea pot fi indepartate cu usurinta. De asemenea, in lipsa curentului electric, aceste echipamente detin, prin motoarele termice (diesel), o independenta fata de reteaua de curent. Odata livrate aceste echipamente, intr-un interval de timp destul de scurt (de cateva zile) se pot obtine produse concasate si sortate.

Extrem de apreciate pe piata din Romania sunt doua tipuri de ciururi mobile cu sortare de diferite capacitati, care sunt legate cu roata de spalare si separare a partii fine (nisip). Capacitatile solutiilor de sortare cu spalare pleaca de la 50 mc/h si ajung la 150 mc/h si chiar mai mult, in conditiile unor pozitionari in serie a mai multor echipamente de sortare si spalare.

Cele doua solutii de sortare cu spalare detin un ciur cu trei etaje, ce permite obtinerea sorturilor 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm si +16 mm.

In functie de curba de alimentare se pot obtine capacitati maxime cu o riguroasa calitate granulometrica, datorita benzii variabile, care se afla sub buncarul de alimentare. Roata de spalare si recuparare a partii fine, in ambele cazuri Finlay 150E este o solutie eficienta (detine un numar ridicat de cupe), fiabila (toti rulmentii, angrenajele sunt deasupra apei) si are un consum scazut de energie (doar 7,5 kW).

Spirala acestui echipament are un rol foarte important deoarece impinge in permanenta in cupele rotii partea fina, astfel produsul, care se vrea desecat (nisipul) contine un procent ridicat de parte fina, care de obicei se pierde la solutiile clasice cu snecuri (prezente inca in majoritatea balastierelor).

Pozitionarea rotii in lungimea axului spiralei si o cantitate marita de apa din cuva ajuta perfect la obtinerea performantelor legate de spalare si recuperare echilibrata a partii fine. Echipamentele Terex-Finlay sunt reprezentate in Romania de dealerul Terex: Powertek Company.

Reprezentantii Powertek Company indentifica si propun solutii mobile si fixe de concasare-sortare uscata sau cu spalare. Detinand un service cu acoperire nationala si o experienta de mai multi ani in livrarea si asigurarea de service pentru astfel de echipamente, Powertek Company este un partener sigur si operativ inclusiv pentru echipamentele Terex-Finlay.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI