Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Ziua portilor deschise

Traditia Powertek

30.07.2008
Ruxandra Horhogea
Traditia Powertek

In data de 16 mai, Powertek City si-a deschis portile sediului de pe autostrada Bucuresti-Pitesti km 23, pentru vizitatori, fie acestia clienti, parteneri de afaceri sau presa de specialitate. O sarbatoare ce urmeaza a se transforma intr-o traditie a grupului, conform declaratiilor conducerii firmei.

Deocamdata, acesta a fost primul eveniment de acest gen si explicatia este simpla: sediul de pe autostrada a fost dat in functiune cu un an in urma. Asadar, ziua portilor deschise a coincis si cu aniversarea unui an de la deschiderea oficiala a showroom-ului Powertek. Evenimentul si-a propus sa stranga partenerii, clientii, furnizorii de servicii, transportatorii, finantatorii. Ziua portilor deschise are insa si un scop foarte important pentru toti actualii si potentialii clienti: vizitatorii au putut sa cunoasca indeaproape service-ul si echipa de service Powertek, pe care grupul pune foarte mare accent si, de asemenea, am putut vedea o gama larga de utilaje si echipamente importate sau produse de catre Powertek Group.

Powertek City, un concept original dezvoltat de catre conducerea firmei a fost pentru prima data dezvaluit publicului in luna aprilie a acestui an, cu ocazia Construct Expo Utilaje. La inchiderea expozitiei, conducerea grupului s-a declarat multumita de acest targ, deoarece micul oras construit in incinta Romexpo, pe o suprafata de 3.000 mp a fost vizitat de 500 de potentiali clienti care au avut acces la echipamentele in valoare totala de peste 10 mil. EUR expuse de Powertek. Imediat a fost initiat un program de urmarire riguroasa a contactelor realizate atunci, rezultatul fiind concretizat printr-un volum mare de echipamente livrate in ultimele doua luni. S-au vandut foarte bine echipamentele de mare capacitate, cum ar fi utilajele de concasare si sortare, macaralele mari, grederele si exavatoarele.

Powertek detine in parcul de utilaje de la Bolintin un stoc permanent de utilaje, creat inca din momentul deschiderii noului sediu, ele insumand circa 3 mil. EUR pentru utilajele marca Terex, distribuite de Powertek Company. O valoare similara este inglobata si in stocul de utilajele comercializate de Powertek Trailers, specializata in echipamente pentru constructii, exploatare forestiera, reciclare, manipulare, transport de marfuri si transporturi agabaritice.

"Orasul Powertek", conceptul lansat in cadrul Construct Expo Utilaje va fi continuat in acest an de o serie de evenimente, care vor atrage atentia publicului asupra valorilor de baza ale grupului: atentia acordata clientilor, ecologia, incurajarea performantei sportive (motociclism, offroad) sau arta moderna. Acest concept a fost implementat deoarece grupul doreste ca impreuna cu utilajele sale sa contribuie la constructia orasului Bucuresti. Powertek si-a asumat calitatea de capitala a serviciilor de calitate. Odata cu implicarea in reconstructia orasului, vor fi sustinute si diferite evenimente culturale, cum ar fi concertele, dezvoltand de asemenea si programe legate de ecologie. De altfel, in anul 2007 grupul s-a implicat activ intr-un proiect de curatare a Deltei Dunarii.

Istoria grupului Powertek incepe in anul 2002, prin asocierea a doi finatisti la care s-au adaugat ulterior si trei ingineri, ce lucrau la firme concurente, toti fiind bine pregatiti pentru activitatea de vanzare. De altfel, existenta in cadrul grupului a unei companii financiare (Vision FBC), care sa sustina clientii in investitiile presupuse de comercializarea de utilaje si echipamente a reprezentat un motor important al dezvoltarii ulterioare. Powertek este singurul dealer de echipamente ce detine o societate "in house" capabila sa suporte costurile aferente unei astfel de afaceri. Grupul nu numai comercializeaza utilajele, dar ofera in acelasi timp resursele financiare clientului, totul intr-o singura locatie. Cresterea rapida a cererii de utilaje pe piata interna a reprezentat un alt sprijin in dezvoltarea grupului Powertek. Acesta estimeaza o crestere sustinuta a pietei de profil pana la nivelul anului 2012, urmand ca apoi aceasta sa intre in ritmul normal al celorlalte piete de similare din Uniunea Europeana.

Politica firmei Powertek fata de cumparatori este confirmata de numarul tot mai mare de clienti fideli, a declarat directorul general al Powertek Company, Andrei Necula. Multi dintre cei care au cumparat produsele companiei de la inceput au ajuns acum la flote de utilaje si camioane pentru constructii: "sistemul de recomandari functioneaza cand utilajele sunt testate si apoi promovate chiar de catre client. In 2004, anul aparitiei firmei, Powertek Company era aproape ultimul actor de pe piata romaneasca si trebuia sa faca fata concurentei puternice inca de atunci". Vanzarile din acea perioada nu erau atat de dezvoltate cum sunt in prezent, asa ca Powertek s-a concentrat pe operatiuni de service destinate altor ultilaje si astfel a reusit sa aduca primii clienti, acestia apreciind seriozitatea si calitatea lucrarilor celor de la service. Dupa primul an, deja aveau 100 de contracte de deservire a utilajelor datorita profesionalismului si rapiditatii lucrarilor in service. In primii ani, ca si acum, service-ul mobil a reprezentat unul dintre atuuri, iar acest lucru se intampla datorita faptului ca majoritatea utilajelor au nevoie de interventii direct pe santier. Activitatea de service mobil cumuleaza 90% din totalul de efort depuns in aceasta directie, cea din atelier fiind reprezentata mai mult de rectificari de piese, reparatii mari, reparatii motoare, etc.

Din categoria utilajelor cel mai bine vandute de Powertek fac parte echipamentele de cariera destinate concasarii, sortarii, care, comparativ cu alte piete din strainatate, s-au vandut foarte bine in Romania. Din punctul de vedere al numarului de utilajele de constructii vandute, cele mai solicitate au fost buldo-excavatoarele, excavatoarele, incarcatoarele frontale sau mini-incarcatoarele. Din punct de vedere financiar, dezvoltarea companiei a fost una armonioasa, astfel ca, in fiecare an de la infiintare, profiturile s-au triplat aproape de fiecare data. In prezent grupul de firme Powertek este implicat intr-o intreaga serie de proiecte de consolidare, dar si de extindere a afacerii. Astfel, la Moreni se desfasoara o activitate industriala sustinuta, controlata de o firma din grup, Powertek Industry. Aici se produc bene basculante sub licenta Marell. Aceasta activitate a demarat in 2005, anul acesta urmand a se produce 400 de bene basculante, un numar inca insuficient fata de cererea pietei. Din acest motiv, in 2008 grupul va mari capacitatea de productie, construind o fabrica noua, ce urmeaza sa tripleze cantitatea de suprastructuri produse, astfel incat anul viitor aceasta sa ajunga la 1.500 unitati.

Planurile de dezvoltare acopera intreg teritoriul tarii. Centrul Powertek de la Timisoara este a doua locatie dupa Bucuresti, aici lucrand deja o echipa de 10 oameni. La Timisoara a mai fost achizitionat de curand un teren, unde va fi construit un nou service la standarde profesionale, dar si un showroom. Partea de vest tarii este foarte bine reprezentata in planurile de dezvoltare ale firmei, deoarece este o zona dinamica din punct de vedere al vanzarilor, urmand apoi Cluj pentru partea de vest tarii. De altfel, Powertek intentioneaza sa mai deschida doua sedii noi la Cluj si la Iasi.

Ca o concluzie a acestor evolutii, Powertek Group a avut o cifra de afaceri in 2007 de 45 mil. EUR, iar pentru anul 2008 se estimeaza ca se va atinge pragul de 100 de mil. EUR cifra de afaceri.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI