Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Anvelope

EVW Holding - un partener de calitate

29.07.2008
Ema Stancu; Dan Pavel
EVW  Holding - un partener de calitate

Pentru orice companie de transport cu un parc auto care are in medie 20 de camioane, stabilirea unui parteneriat cu un singur furnizor de anvelope, care este in acelasi timp specializat si in montajul lor, devine o necesitate din ce in ce mai stringenta determinata de costurile, taxele si impozitele aflate in continua crestere.

Unul din elementele care diferentiaza compania EVW Holding de ceilalti furnizori de anvelope este pachetul de servicii pe care aceasta il ofera clientilor sai, atat din punct de vedere al produselor pe care le comercializeaza (raport pret-calitate, branduri de top, disponibilitate a stocurilor, termene de livrare, conditii comerciale), cat si al serviciilor auxiliare pe care le ofera la punctele proprii de lucru (montajul cu echipamente specializate, echilibrarea anvelopelor, reglajul geometriei, consultanta in gestionarea parcului auto, reparatii, recanelare, colectarea si sortarea anvelopelor uzate destinate resaparii si reciclarii, transportul anvelopelor la sediul clientului). La baza dezvoltarii acestui pachet complex de servicii sta experienta unei echipe dinamice si serioase, experienta acumulata in decursul anilor atat prin gestionarea propriului parc de camioane, cat si prin deservirea clientilor existenti, intr-un mod cat se poate de profesionist.

Frecventa cu care un camion cu patru axe ar trebui sa schimbe anvelopele in decursul unui an variaza in functie de o serie de factori precum tipul anvelopei utilizate si suprafata pe care ruleaza anvelopa, de modul in care este intretinuta, cat si de atentia acordata felului in care este reparata. In cazul camioanelor pentru constructii, durata medie de utilizare a anvelopelor nu depaseste 1-1,5 ani, date fiind conditiile de exploatare din tara noastra si aici amintim fenomenul de "suprasarcina" cu care se confrunta majoritatea transportatorilor din domeniul constructiilor din Romania si care are implicatii negative directe asupra anvelopelor.

Totodata, nu rare sunt situatiile in care transportatorii, lipsiti de un sfat sau o parere avizata, opteaza pentru echiparea camioanelor cu anvelope destinate utilizarii pe drumuri amenajate (asfaltate), in detrimentul celor de utilizare on/off, desi camioanele parcurg o distanta considerabila pe drumuri neamenajate, in conditii de santier sau balastiera, unde taieturile si agresiunile la care sunt supuse anvelopele sunt hotaratoare in ceea ce priveste durata de utilizare a acestora.

Firmele detinatoare de flote de camioane depun eforturi financiare serioase prin schimbarea la perioade regulate de timp a anvelopelor. Aceste investitii impun obtinerea unor garantii in ceea ce priveste alegerea corecta a anvelopei si a unei durate cat mai lungi de utilizare. Din acest punct de vedere, EWV Holding asigura garantia pentru toata gama de anvelope comercializate, fie ele noi sau resapate. In cazul unor eventuale reclamatii, societatea ofera clientului o anvelopa noua, urmand ca dupa efectuarea unei expertize asupra anvelopei cu probleme, in cazul in care nu se constata vicii de fabricatie, beneficiarului sa ii fie solicitata achitarea anvelopei inlocuite. Cazurile de reclamatii sunt expertizate atat de expertii tehnici ai producatorilor cat si de un expert tehnic independent, autorizat de Ministerul Justitiei in acest sens. Trebuie spus ca aici se observa atentia acordata clientului de catre specialisii de la EVW Holding, acestia dorind ca in cazul oricarui litigiu, acesta sa nu fie pagubit.

De asemenea, o importanta deosebita este acordata profesionalismul cu care sunt executate serviciile de montaj si echilibrare a anvelopelor noi precum si a eventualelor reparatii. Astfel, utilizarea unor utilaje profesionale de catre oameni special pregatiti reprezinta garantia ca toate operatiunile sunt executate corect. De exemplu, o singura ciupitura adusa unei anvelope noi la montaj, in cazul in care se apeleaza la metode empirice, fara a apela la specialisti, poate sa o compromita definitiv.

Indiferent de marimea flotei, firmele care detin un contract cu EVW se bucura de facilitatile stipulate in contract la toate punctele de lucru ale companiei. Astfel soferul unui camion se poate deplasa la oricare din centrele EVW (Cluj, Bucuresti, Bacau, Arad, Suceava si la cele doua centre noi finalizate recent din Brasov si Constanta) fiind servit in aceleasi conditii. Politica firmei se aplica unitar in toate centrele EVW, tocmai din dorinta de a veni in sprijinul colaboratorilor sai intr-un mod cat mai flexibil si profesionist cu putinta.

Dupa cum mentionam inca de la inceput, intretinerea unei anvelope ocupa un rol foarte important in obtinerea randamentului kilometric scontat iar aceasta nu poate fi realizata decat prin verificarea periodica a uzurii anvelopei, determinarea unor date exacte la care sa se efectueze inlocuirea acestora si o consultanta specifica din partea unei firme competente in domeniu. Intretinerea anvelopei presupune responsabilizarea soferului, verificarea presiunii aerului din anvelopa, a anvelopei in ansamblu si cu scopul de a preintampina situatiile neplacute ce impun imobilizarea camionului in mod neprevazut sau chiar costuri de inlocuire a anvelopelor utilizate necorespunzator. Astfel, EVW Holding poate estima si recomanda, relativ usor, datele de permutare sau inlocuire a anvelopelor. Este un fapt obisnuit ca in mod curent sa le fie oferita clientilor posibilitatea de a opta pentru aceste servicii de mentenanta tocmai pentru ca acestia sa-si poata canaliza resursele asupra activitatii de baza generatoare de venituri.

Consultanta de specialitate cu privire la tipul de anvelope ce trebuie montat, in functie de utilizare, de tipul de drum, de orele de functionare, este de asemenea foarte importanta. Pentru specialistii grupului EVW identificarea nevoii si conditiilor reale de utilizare este o prioritate deoarece aceasta este modalitatea optima prin care se poate oferi recomandarea solutiei optime pentru client.

Printre ofertele de servicii furnizate de EVW Holding se numara si serviciile de resapare. Resaparea consta in inlocuirea benzii de rulare a anvelopei uzate, astfel fiindu-i conferita anvelopei o noua viata. In acest sens compania colaboreaza cu societati autohtone care resapeaza anvelopele uzate colectate de la clienti, la un cost ce acopera jumatate din valoarea unei anvelope noi, in schimb fiind asigurat un randament kilometric apropiat unei anvelope noi.

In ceea ce priveste perspectiva viitoare catre care se indreapta planurile referitoare la serviciile oferite clientilor, unul din obiectivele companiei EVW Holding este realizarea capacitatii de a asigura servicii de montaj, permutare, echilibrare si reparatii pe baza de contract la sediul clientilor.

EVW Holding recomanda transportatorilor ca in momentul efectuarii unei alegeri sa se orienteze spre un furnizor de anvelope axat spre calitatea produselor si serviciilor, capabil sa consilieze si sa ofere cea mai buna solutie, in functie de nevoile si specificul de exploatare al fiecaruia.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI