Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Excavatorul Cat 320D

Nivel ridicat de performanta si versatilitate

30.07.2008
Nivel ridicat de performanta si versatilitate

In prezent, utilajele pentru constructii ating nivele ale performantelor greu de prevazut acum cinci, sase ani. Echipele multidisciplinare cauta sa obtina motoare cat mai puternice, cu un consum cat mai mic. Mergand mai departe, utilajele au acum o forta de sapare mai mare fata de modelele precedente, chiar daca se pastreaza aceeasi putere a motorului.

Excavatorul Cat 320D incorporeaza solutii inovatoare pentru performante ridicate, manevrabilitate si versatilitate imbunatatite, fiind un exemplu ilustrativ al tendintelor la nivel mondial. Proiectat pentru a atinge nivele ridicate de productivitate in cele mai dure conditii si in aplicatii diverse, acest utilaj contribuie la cresterea profitului si amortizarea rapida a investitiei.

Motorul Cat C6.4 cu tehnologie ACERT, avand puterea de 140CP, asigura excavatorului 323D forta si eficienta exceptionale. Combinand Tehnologia ACERT cu noul mod economic si cu gestiunea puterii, utilizatorul poate echilibra cerintele de performanta cu economia de carburant, pentru a le pune in acord cu necesitatile si cu aplicatia. Motoarele ACERT intrunesc specificatiile EU Stadiul IIIA privind emisiile.

Modulul electronic de control ADEM A4 (Managementul avansat al motorului diesel) gestioneaza alimentarea cu carburant pentru a obtine cele mai bune performante raportate la litrul de carburant. Sistemul de gestionare a puterii motorului asigura dozarea flexibila a carburantului, permitand motorului sa raspunda rapid necesitatilor aplicatiei. Motorul Cat C6.4 este dotat cu comenzi electronice care controleaza sistemul de injectie a combustibilului. Injectia in puncte multiple a carburantului permite atingerea unui nivel ridicat de precizie. Modelarea precisa a ciclului de combustie reduce temperaturile din camera de combustie, generand emisii mai reduse si optimizand consumul de carburant.

Sistemul hidraulic Cat asigura putere si un control precis. Pentru optimizarea eficientei sistemului, componentele hidraulice au fost amplasate aproape unele de altele, pentru a reduce pierderile prin frictiune si caderile de presiune din conducte. Presiunea din sistem este de 350 bar, ceea ce reprezinta un atribut pentru performante ridicate. Astfel, fortele de sapare ale cupei si balansierului au fost marite cu pana la 7% fata de modelul anterior. De asemenea, capacitatea de ridicare a fost marita cu pana la 5% fata de modelul anterior, in conditiile mentinerii unei stabilitati excelente.

Circuitul hidraulic, prin cumul de presiuni, utilizeaza pana la 100% fiecare din cele doua pompe hidraulice, in toate conditiile de exploatare. Circuitul de regenerare al bratului si balansierului economiseste energie in timpul ciclului, ceea ce creste eficienta, reduce durata ciclurilor si pierderea de presiune, pentru a obtine o productivitate mai mare, costuri operationale mai reduse si eficienta sporita a carburantului.

Cu ajutorul sistemului electronic de control al uneltei de lucru se pot prestabili presiunile si debitele pompei hidraulice, eliminand necesitatea de a regla parametrii hidraulici de fiecare data cand se schimba unealta de lucru. Uneltele de lucru Cat sunt adaptate clasei de marime a utilajului si sunt presetate standard. Unitatea de comanda a acestora se afla pe monitorul din cabina si permite presetarea parametrilor hidraulici pentru nu mai putin de 10 unelte de lucru.

Monitorul din interiorul cabinei ofera si informatii vitale despre starea utilajului, intervalele de service si orele ramase pana la urmatoarea revizie si alerteaza operatorul in cazul unor situatii critice.

Tehnologiile de fabricatie Caterpillar pentru elementele de structura asigura durata de functionare remarcabila la aceste componente importante. Trenul de rulare durabil absoarbe tensiunile si asigura excelenta stabilitate. Doua optiuni pentru trenul de rulare, lung (L), lung si ingust (LN) permit alegerea masinii optime pentru nevoile aplicatiei.

Trenul de rulare lung (L) asigura stabilitate si capacitate de ridicare maxime. Un tren de rulare lung, lat si masiv asigura o platforma de lucru foarte stabila. Trenul de rulare lung si ingust (LN) asigura cea mai buna alegere cand este importanta facilitatea transportului, mentinand in acelasi timp si o capacitate de ridicare excelenta.
Bratul de excavare si balansierele sunt proiectate pentru flexibilitate, productivitate mare si eficienta intr-o varietate de aplicatii. Bratele au o sectiune transversala de mari dimensiuni si placi-sicane concepute pentru a asigura durabilitate indelungata.

Balansierele sunt confectionate din otel rezistent, cu grad inalt de elasticitate si sunt proiectate cu o sectiune de dimensiuni generoase, cu placi-sicane interioare, alaturi de un scut de fund suplimentar pentru protectie impotriva deteriorarii. Sunt disponibile doua dimensiuni pentru lungimea balansierelor, pentru a se adapta unei game largi de aplicatii.

Balansierul R2.9B1 de 2920 mm garanteaza cel mai larg front de lucru cu cupe de dimensiuni medii si asigura o stabilitate buna la lucrul cu ciocanul hidraulic. Balansierul R2.5B1 de 2500 mm asigura performante excelente de sapare cu cupe de dimensiuni mari si asigura stabilitate mai buna la lucrul cu ciocanul.

Conceptia si realizarea excavatorului 323D s-au axat pe intretinerea usoara. Multe locatii de service sunt usor accesibile la nivelul solului, permitand efectuarea rapida si eficienta a lucrarilor critice de intretinere. O mare varietate de unelte de lucru, proiectate si construite la standardele ridicate de durabilitate ale Caterpillar, servesc la optimizarea performantelor utilajului.

Uneltele de lucru Caterpillar sunt proiectate sa functioneze ca parte integranta a excavatorului si sa asigure cea mai buna performanta posibila in fiecare aplicatie. Astfel, excavatorul CatŪ 320D poate fi echipat cu cuplor rapid, cupe de diferite tipo-dimensiuni, echipate cu piese active din seria K (cu durabilitate ridicata a taisului), ciocane hidraulice, placi vibrante, foarfeci, multiprocesoare si graifare multifunctionale.

Numai din prezentarea anterioara, extrem de succinta, se poate observa efortul depus de catre inginerii de la Caterpillar pentru ca fiecare generatie noua de utilaje sa aduca beneficii mai mari utilizatorului si cheltuieli de exploatare si intretinere cat mai mici.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI