Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Schele

Schele-Montaj 2007 Pitesti

29.07.2008
Ruxandra Horhogea; Dan Vasile
Schele-Montaj 2007 Pitesti

Orasul Pitesti gazduieste o companie ce si-a facut un renume in domeniul schelelor. Este vorba despre Schele-Montaj 2007 Pitesti, societate comerciala cu capital mixt romano-spaniol. Obiectul principal de activitate este comercializarea si inchirierea utilajelor de constructii tip schele metalice, dar si o gama larga de accesorii pentru lucrari de constructii civile si industriale. Produsele comercializate sunt importate din Spania si indeplinesc standardele stricte de securitate ale Uniunii Europeene: CE (UNE 76-502-90) EN 1000 (PREN 12810-1 si PNE 76508-1).

Schele-Montaj 2007 SRL Pitesti pune la dispozitia clientilor sai echipamente complete traditionale, dar si de ultima ora, care indeplinesc cerintele oricarei lucrari. Aria de aplicabilitate a acestor schele este larga: de la renovarea fatadelor la constructiile locuintelor, pana la ridicarea de la cota zero a edificiilor sociale sau a cladirilor industriale de mare complexitate.

Schelele metalice trebuie sa indeplineasca o serie de atribute, esentiale pentru desfasurarea in conditii optime a activitatii. Spre exemplu, in cazul modelului A-3 Standard (foto 1), cadrele si accesoriile sunt fabricate din otel de inalta calitate, din teava cu diametrul de 42 mm si grosimea peretelui de 2 mm. Treptele scarilor sunt din otel de 25x1.8 mm; ele se asambleaza cu diagonale si bare orizontale de 25 si 29 mm. Datorita caracteristicilor lor, aceste modele permit montarea diferitelor accesorii, cum ar fi fustele de protectie, balustradele de protectie, dar si platforme de aluminiu cu chepeng incorporat. Scopul acestora este facilitarea accesului in interiorul schelei. Un amanunt important ce priveste fiabilitatea este reprezentat de caracteristicile componentelor care sunt protejate impotriva coroziunii prin acoperire cu vopsea epoxidica cu tratament antioxidant cu fosfati. Utilitatea acestui model o regasim pe parcursul lucrarilor de zidarie de mica amploare, in cadrul constructiilor civile mari, precum si la reabilitarea fatadelor.

Un alt model comercilizat de companie este Fer 48 Europeo (foto 2). Acest sistem modular este fabricat dintr-o teava cu un diametru de 48 mm. Barele metalice orizontale si diagonale sunt din teava cu diametrul de 42 mm galvanizat la cald. Platformele antiderapante sunt construite din otel sau din aluminiu, clasele 3 si 5. Asemenea primului model descris, si acesta suporta o serie de accesorii pentru a usura activitatea si a o transforma intr-una cat mai sigura: bare de mana, cuplaje fixe si rotitoare etc. Protectia schelei impotriva intemperiilor este asigurata de stratul de vopsea epoxidica, aplicata prin zincare sau galvanizare la cald. In cazul acestui model, asamblarea este rapida si usoara datorita sistemului de conectare gravitational.

Multifer European Multidirectional (foto 3) este un model mai complex de aceasta data. Acest lucru se poate deduce chiar in urma analizarii componentelor principale: montanti verticali, picioare reglabile, rozete de baza (foto 4), bare orizontale, fuste, diagonale, console, platforme metalice, platforme de aluminiu cu chepeng si scara, ancora de perete cu carlig etc. O calitate importanta a acestei schele este faptul ca detine opt conexiuni pe fiecare rozeta. Constructorii au libertatea de a alege unghiurile, care pot sa fie pana la 360°. La fel ca in cazul exemplelor de mai sus, si aceasta schela este fabricata din otel galvanizat la cald. Avantajele aduse de acest produs, impreuna cu montarea rapida, fac Multifer European Multidirectional potrivit pentru orice forma a constructiei sau fatadei.

Indispensabile in lucrari sunt platformele metalice de lucru (foto5, 6). Datorita specificului activitatii, ele sunt fabricate din otel ST 37 si au un profil special, care le asigura o mare rezistenta. Platformele din aluminiu, cu sau fara chepeng, sunt acoperite cu un strat de fenolic antiderapant. Cu toate aceastea, platformele sunt in acelasi timp usoare si simplu de folosit. Asa cum schelele respecta prevederile Uniunii Europene, nici platformele nu fac exceptie de la aceasta regula deosebit de importanta. Astfel, constructia lor se face conform hotararilor UNE 76-502-90 H.D. 1000. Ca urmare a acestor reglementari, platformele sunt clasificate pentru lucrari in care greutatea este distribuita uniform pe platforma. Aceste modele pot fi folosite impreuna cu sisteme de schele standard sau cu sisteme fabricate conform normelor europene.

Contactul dar si relatia de colaborare cu Spania au adus un plus de valoare companiei romanesti, din perspectiva serviciilor oferite. Se asigura, spre exemplu, consultanta pentru beneficiar in gasirea celor mai adecvate solutii in functie de situatia concreta a constructiei, dar si a terenului. Montarea si demontarea echipamentelor se realizeaza cu personal propriu, cu toate acestea se acorda si asistenta tehnica in decursul celor doua activitati. Compania asigura si asistenta in cazul unui dezastru, ce ar putea surveni in urma deplasarii sau prabusirii schelelor. Pe langa aceste aspecte, mai merita mentionat si faptul ca transportul echipamentelor la si de la santier este asigurat cu mijloace auto ce apartin societatii. In cazul inchirierii, dar si al vanzarii se asigura instruirea personalului in manevrarea echipamentelor. Un serviciu demn de a fi mentionat este verficarea si intretinerea echipamentelor pe toata durata desfasurarii activitatii de santier.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI