Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Dumpere

CASE: prezentare de gama

18.08.2008
Mariana Patru
CASE: prezentare de gama
In ultimii ani piata romaneasca a utilajelor pentru constructii a fost asaltata de producatori mai mari sau mai mici, acestia profitand de boomul inregistrat de acest domeniu si incercand sa atraga cat mai multi clienti.  Pe de alta parte, si clientii au devenit mai exigenti: pe langa fiabilitatea si productivitatea ridicata, utilajele trebuie acum sa asigure un confort bun al operatorului, sa protejeze mediul inconjurator si sa detina sisteme electronice de comanda si control de ultima generatie.
Toate aceste valori solicitate de piata sunt integrate in utilajele de ultima generatie ale producatorului CASE. Experienta acumulata de-a lungul timpului si cunoasterea in detaliu a clientilor sai sunt reflectate in gama de camioane articulate de santier CASE.

Cele patru modele ale gamei  de dumpere 327B, 330B, 335B, 340B sunt dotate cu cele mai noi motoare diesel, ce satisfac toate normele de poluare, STAGE III. Acestea beneficiaza de un control electronic total al functionarii, cu pompe injectoare monobloc de inalta putere. Prin utilizarea turbinelor de alimentare cu geometrie variabila, cuplul motor de 10 si respectiv 13 litri creste, determinand o putere de tractiune mai mare in conditiile dificile de lucru intalnite pe santiere, reducand impactul asupra mediului si consumul de combustibil. Moorul de 10 litri STAGE III, utilizat pentru modelul 327B dezvolta o putere de 315 CP, in timp ce pentru modelul 330, acelasi motor are o putere de 349 CP. Dimensiunile mai mari ale dumperului articulat 335B au necesitat un motor de 13 litri si 410 CP, iar modelul de top al gamei CASE 340 B este echipat cu acelasi tip de motor ca si precedentul, dar cu o putere de 456 CP.

Sistemul de transmisie controlat electronic ii ofera operatorului posibilitatea de a alege intre realizarea operatiilor complet automat sau manual. Cele sase trepte de viteza inainte si trei inapoi permit folosirea intregii puteri a motorului. Datorita ambreiajului precis si modulatiei line a schimbatorului de viteze, viata componentelor este prelungita, iar operatorul este mai putin obosit. Diferentialul autoblocant si cel longitudinal fac parte din  echiparile standard ale serie B Case. Un diferential integrat ADT este montat pe debitul transmisiei, nemaifiind astfel nevoie de un arbore de antrenare suplimentar, oferind maximum de putere pe roti in paralel cu scaderea consumului de combustibil. Modelele  335B si 340B sunt dotate cu un circuit special care reduce presiunea uleiului si creste durata de viata a componentelor hidraulice.

Dumperele din seria B au suspensia fata independenta facand posibila efectuarea miscarilor verticale, dar si oscilatorii, astfel ca denivelarile solului nu mai sunt resimtite de catre operator, mai ales atunci cand coboara fara incarcatura. Suspensia spate este formata din doua bare din otel turnat montate sub osia spate, pentru mai multa rezistenta si siguranta. Aceasta combinatie ii permite operatorului sa lucreze la viteze mai mari, crescand productivitatea si reducand costurile calculate la tona de materiale mutate pe santier.

Dumperele articulate Case au acum un sasiu mai lat, iar centrul de greutate al benei este mai jos, crescand in acest fel stabilitatea pe teren accidentat. Cilindrii de basculare sunt montati direct pe sasiu pentru mai multa protectie si pentru a imbunatati geometria ridicarii, grabind actiunea de descarcare si intoarcerea in pozitia initiala. Modelul 327B este prevazut cu o bena cu o capacitate de 14,5 mc, iar modelul 340B cu o bena de 22 mc.

Cabina a fost proiectata in asa fel incat sa asigure tot confortul operatorului. Ferestrele laterale ale cabinei, realizate in totalitate din sticla asigura un spatiu de munca luminos si foarte aerisit.

O consola cu design ergonomic permite controlul usor al dumperului, mai ales datorita butonului pentru trecerea de la transmisia manuala la acea automata. Tabloul este completat de scaunul cu spatar ajustabil, volanul inclinabil si aerul conditionat, care sunt menite sa scada gradul de oboseala al operatorului si sa creasca productivitatea de-a lungul zilei de munca.

Date tehnice:
Model                        327B, 330B, 335B, 340B
Putere motor            315-456 CP
Capacitate bena       14,5 mc-22 mc
Greutate totala         46.890 kg-65.000 kg


Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI