Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de produs

Incarcatoare Hyundai pentru sarcini mari

18.08.2008
Incarcatoare Hyundai pentru sarcini mari
Piata utilajelor de constructii devine, de la luna la luna, mai interesata si mai plina de inovatii. Utilaje de tot felul, dotate cu ultimele tehnologii, capabile sa realizeze nu numai munci grele, ci si sa creeze operatorului un mediu de lucru mai mult decat placut, sunt aduse in fata publicului de catre marii producatori.
Hyundai si-a prezentat cea mai noua gama de incarcatoare pe pneuri. HL 780-7A a fost conceputa pentru a satisface cerintele clientilor in materie de putere, consum redus de combustibil, confort sporit si emisii reduse. .

Noul spatiu de comanda a fost proiectat folosind modelarea 3D pentru a obtine centrul de comanda ideal. Parbrizul frontal lat, nuantat si laminat, nu este divizat, asigurand o vizibilitate foarte buna. Unitatea de control a motorului (ECU), Unitatea de control a transmisiei (TCU) si Unitatea de control a utilajului (MCU) permit obtinerea de performante optime datorita comunicatiilor CAN mutuale. O singura maneta aflata in stanga coloanei de directie ofera operatorului un control rapid si usor asupra vitezei si directiei.

Transmisia este comutata automat din treapta 1 in treapta specificata, in functie de viteza de deplasare si efortul de tractiune. Operatorul poate selecta intre doua moduri automate, aceasta caracteristica contribuind la sporirea productivitatii si la reducerea oboselii operatorului. De asemenea, volanul reglabil telescopic optimizeaza confortul operatorului.

Afisajul digital centralizat permite vizualizarea locurilor unde s-au produs defectiuni ale utilajului, iar indicatoarele usor de citit ale panoului de instrumente frontal ofera in permanenta informatii precise.

Bratul si cupa sunt actionate de o maneta joystick controlata de presiune-pilot. Pentru a conferi un plus de confort operatorului, in partea superioara a acesteia poate fi instalat un comutator pentru deplasarea inainte/inapoi.

Operatorul poate, de asemenea, controla cu usurinta temperatura si debitul de aer. Dispozitivul de dejivrare a parbrizului si a geamului din spate usureaza lucrul in timpul iernii.

Sistemul de control al deplasarii, disponibil optional, asigura o deplasare lina in timpul operatiunilor de incarcare si de transport. Acesta reduce semnificativ balansul utilajului si absoarbe socurile in timpul deplasarii, sporind productivitatea. De asemenea, acest sistem reduce atat oboseala operatorului, cat si solicitarea la care sunt supuse structurile si componentele echipamentului.

Sistemul este format din acumulatori montati in circuitul hidraulic pentru ridicare, o supapa de control hidraulica si un comutator de selectare a sistemului.
 1. Pozitia Oprit: Functia este dezactivata;
 2. Pozitia Pornit: Functia este activata;
 3. Pozitia Automat: Functia este activata cand utilajul se deplaseaza cu peste 9,5 km/h. Daca utilajul se deplaseaza cu mai putin de 8km/h, functia este dezactivata automat.
Dispozitivul de protectie a cilindrului cupei contribuie la prevenirea eventualelor deteriorari in timpul incarcarii materialului.

Placa de protectie din partea inferioara a cupei previne uzura excesiva in timpul introducerii cupei in material.

Sasiurile fata si spate sunt concepute pentru a functiona in cele mai dificile conditii si pentru a oferi o inalta rigiditate pentru terenul de rulare si echipamentul de incarcare. ªasiurile, precum si elementele de legatura, sunt proiectate pentru a rezista la solicitarile si socurile survenite in timpul incarcarii.

Comutatorul principal deconecteaza alimentarea de la baterie pentru a proteja sistemul electric impotriva scurgerilor de curent.

Montajele protejate complet si elementele de legatura capsulate cu elemente de etansare si garnituri inelare impotriva prafului prelungesc semnificativ intervalele de lubrifiere.

Pentru a minimiza consumul de combustibil si a reduce zgomotul, utilajul este dotat cu un ventilator hidraulic, care detecteaza temperatura aerului de admisie, a uleiului de transmisie, a lichidului de racire si a uleiului hidraulic. Pentru curatarea radiatorului si a racitorului uleiului de motor, se poate instala optional un ventilator reversibil.

Motorul controlat electronic Cummins QSM11-C imbina controlul electronic integral cu performantele fiabile. Combinatia intre debitul de aer imbunatatit si dispersia uniforma a combustibilului are ca rezultat o putere sporita, un interval de raspuns mai scurt si un consum de combustibil redus. De asemenea, QSM11-C a folosit sisteme de control electronic avansate, pentru a se conforma standardelor privind emisiile ( EPA, Tier III, EU Stage III-A).

Noul controler electronic reprezinta elementul principal al transmisiei. Sistemul hidraulic de schimbare a vitezelor cu supape proportionale permite operarea precisa a ambreiajului. Astfel, vitezele sunt schimbate lin, fara intreruperea tractiunii. De asemenea, sunt prevenite oprirea, schimbarile bruste de sarcina si varfurile de cuplu in timpul aplicatiilor, cum ar fi urcarea pantelor sub sarcina maxima. In plus, operatorul are optiunea de a schimba manual vitezele.

Accesibilitate si intretinere usoara

Filtrul de aer poate fi inlocuit cu usurinta rotind in sens invers acelor de ceasornic piulita fluture de pe carcasa exterioara. Dispozitivele de gresare sunt evidentiate si centralizate pe utilaj pentru un acces rapid in timpul verificarilor tehnice. Uleiul de motor, lichidul de racire si uleiul hidraulic sunt mai usor de schimbat, chiar si de catre operator, prin folosirea orificiului de scurgere la distanta, amplasat langa osia spate a utilajului.

Rezervorul hidraulic este amplasat in spatele cabinei, facilitand accesul la furtunurile si conductele hidraulice.

Utilizarea conectorilor deschisi in jurul bolturilor de montare a cupei permite schimbarea rapida a accesoriilor.

Fereastra de inspectie a uleiului este amplasata in partea laterala a rezervorului hidraulic, permitand verificarea usoara, la nivelul solului. Portul pentru schimbarea uleiului transmisiei este usor accesibil, fiind echipat si cu un sistem de inchidere anti-vandalizare pentru protejarea utilajului.

Acces facil la toate componentele motorului

Aici sunt amplasate joja de ulei, filtrele principale si preliminare (pentru combustibil, ulei, lichid de racire). Panourile laterale mari ale motorului permit accesul facil si in conditii de siguranta pentru efectuarea verificarilor. Filtrele pot fi inlocuite cu usurinta, prin insurubare/desurubare.

Presiunea interna in cabina este mentinuta la un nivel usor ridicat fata de presiunea externa, pentru a impiedica intrarea prafului si pentru a reduce nivelul de zgomot din cabina.

Releul si cutia de sigurante centralizate usureaza verificarile zilnice.

Fereastra de inspectie a lichidului de racire este amplasata in partea superioara a rezervorului radiatorului, permitand verificarea usoara a nivelului lichidului de racire.

Incarcator pe pneuri

Hyundai HL 780-7A
 • Putere bruta    335 CP/2.000 rpm
 • Putere max.     365 CP/1.800 rpm
 • Capacitati cupa    4,3 -7 mc
 • Greutate operationala    29.300 kg
 • Motor Tier III Cummins QSM11-C
HL 780-7A - Echipamente optionale

Ventilator reversibil
 • Optional, se poate monta un ventilator reversibil, pentru curatarea radiatorului si a racitorului uleiului hidraulic de praf si de obiecte straine.
Comutator FNR pe maneta joystik de control
 • Comutatorul de deplasare inainte/inapoi incorporat in maneta joystik imbunatateste confortul operatorului
Oglinda retrovizoare
 • Pentru a imbunatati vizibilitatea in spate in conditii de ceata sau in timpul iernii, sunt disponibile oglinzi retrovizoare stanga/dreapta incalzite electric.
Pedala dubla pentru frana de picior
 • Se poate instala o a doua pedala de frana de picior, pentru deplasare lenta
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI