Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Cofraje

Meva: Inovatie si forma

18.08.2008
Meva: Inovatie si forma
Meva a pornit ca o afacere de familie, independenta, iar acum si-a pastrat structura initiala, imbunatatind insa  constant tehnologia. In momentul de fata, viziunea companiei se axeaza pe dezvoltarea continua, a produselor, pentru a le face mai performante, pentru a fi un etalon in domeniu.
Progresul Meva si-a gasit originile in cererea pietei, inca din 1970,  producand cofraje pentru constructorii ce dezvoltau santiere din cele mai diverse. Pionieratul a inceput in acelasi an, prin patentarea primului cofraj independent de interventia unei macarale, cadrul modular a devenit curand un produs standard al pietei.  Numeroase alte produse patentate au devenit de-a lungul timpului un etalon al industriei de specialitate: profilul inchis pentru cadrul cofrajului, profilul multifunctional si ansamblul de inchidere - primul panou cu incuietoare de siguranta ce permite conectarea si alinierea panourilor pentru cofraje cu ajutorul unei singure lovituri de ciocan. Dezvoltarea actuala porneste de la cererile clientilor, de la sugestiile lor si de la nevoile reale ce exista in momentul de fata pe un santier de lucru; acest progres presupune cercetare, dezvoltare si facilitatile de productie existente in fabricile companiei.

Pionieratul Meva nu se opreste: compania germana a fost prima care a scos pe piata cofrajul ce nu continea lemn, fiind construit 100% din plastic. Din pricina acestei imbracari in material plastic se putea oferi cea mai mare garantie de pe piata de specialitate. Astazi, Meva se incadreaza in categoria companiilor ce asigura intreg necesarul unui santier in materie de cofraje, oferind solutii complete pentru orice tip de lucrare, indiferent de specificul acesteia.

Din momentul aparitiei MevaDec, cofrarea in placi a devenit mult mai simpla, dar si mult mai rapida. Iar acest lucru se intampla datorita conceptului acestui produs, care se axeaza pe ideea de a asigura un singur sistem pentru toate metodele de cofrare in placi. Unul dintre avantajele sistemului este faptul ca aceleasi componente sunt utilizate pentru diferite aplicatii, iar numarul si pozitia stalpilor este determinata de sistem. Asadar, cele mai importante cerinte ale unei cladiri sunt indeplinite in mod flexibil si facil. Printre acestea se numara: planul de ansamblu, tipul cladirii/dimensiunile, grosimea placilor, inaltimea podelei, finisajul betonului.

MevaDec este un sistem foarte flexibil, modern si eficient datorita facilitatilor oferite in cadrul procesului de decofrare. Aceasta activitate se poate face intr-un timp foarte scurt, iar transportul catre urmatorul ciclu este de asemenea accelerat.  Avantajele sunt oferite in cazul multor situatii: cladirile cu numeroase etaje, ori cu geometrii constante, reutilizari repetate ale cofrajelor, cicluri scurte. Desi toate cofrajele Meva garanteaza o consistenta si o calitate foarte bune a finisarilor betonului, indiferent de natura cofrajului, in momentul prezent este folosita tehnologia inovatoare Alkus. Producatorul a echipat toate cofrajele cu acest sistem revolutionar, realizat din plastic. Avantajele acestui material sunt numeroase, putem aminti insa faptul ca nu mai exista pericolul modificarii dimensiunilor datorita patrunderii umezelii provenite de la beton, insurubarea si pironirea se realizeaza fara a sfarama partea superioara a cofrajului, acesta din urma fiind caracterizat de o durabilitate sporita.

In intreaga lume, Meva si-a adus contributia la constructia unora dintre cele mai impresionante lucrari. Spre exemplu, produsele companiei au fost folosite in ridicarea celor mai impunatoare zgarie-nori din lume. In Dubai, MevaDec a ajutat la constructia Burj Dubai, cea mai inalta cladire din lume. Cel mai impunator zgarie-nori din Europa a folosit tehnologia asigurata de Mammut, cofrajele pentu pereti, in constructia Mirax Tower "Federazija" din Moscova. Nu doar cladirile gigant au beneficiat de tehnologia Meva, ci si cladirile rezidentiale (din Australia, Germania, Elvetia, etc.), ori constructiile civile si publice (Centrul de arta si Cultura din Debrecen, Ungaria a folosit cofrajele MevaDec, la fel procedand si constructorii centrului medical din Middleton, Ohio, SUA, iar inginerii irlandezi proiectand centrul comercial Victoria Square de la Belfast folosindu-se de acelasi tip de cofraj). De asemenea si transporturile au beneficiat de pe urma cofrajelor Meva, in Anglia spre exemplu, construindu-se un pod pentru circulatia autovehiculelor la Leeds. Pentru tunelul de trenuri din Valea Birg-ului, Austria, s-a folosit o solutie speciala de cofrare, derivata din panourile Mammut. Aria de acoperire a produselor companiei Meva este suficient de extinsa incat sa includa si proiectele pentru ape: exemplul poate fi gasit in Scotia, ori in Atlanta. Evolutia Meva de-a lungul timpului:
 • 1982: Lansarea primului model Mammut, cofraj industrial. Capacitate de incarcare: 97 kN/mp.
 • 1988: Un cofraj extrem de usor compus din aluminiu, AluStar, redefineste conceptul de greutate versus performanta.
 • 1989 : Lansarea cofrajului pentru pereti, StarTech, unul dintre cele mai indragite produse, compatibil de asemenea cu AluStar, ansamblul respectiv pretandu-se pentru orice tip de pereti.
 • 1992 : Meva revolutioneaza procesul cofrarii cu placi, cu noul sistem MevaDec. Integreaza trei metode diferite intr-un singur sistem, facilitand profilarea in mod economic al oricarui tip de cofraj pentru placi ori fatade de cladiri.
 • 1994 : Sistemul de suport Mep asigura o siguranta sporita si creste eficienta pe santier.
 • 1999 : Sistemul de cofraje de mari dimensiuni pentru lucrari de mari dimensiuni.
 • 2000 : Meva este prima companie care a implementat cofrajele confenctionate in totalitate din material plastic. Produsul, Alkus, promite sa fie ultima generatie de cofraj din punct de vedere al tehnologiei.
 • 2001: Meva este primul furnizor din Europa care lanseaza un sistem de cofrare exprimat in picioare si inch. Sistemul Imperial va deveni curand un produs premium in America de Nord.
 • 2003: Este lansat cofrajul pentru coloane CarolFalt.
 • 2004: Mammut 350 este primul cofraj de mari dimensiuni ce detine, pozitionate simetric, orificii pentru ancorare si modele de imbinare.
 • 2005: Lansarea platformei de lucru Securit.
 • 2006: Conceptul Alkus, cofraj alcatuit doar din material plastic, este extins si utilizat la toate modelele Meva.
 • 2007: In cadrul expozitiei internationale BAUMA 2007 este prezentat noul sistem pentru catarat.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI