Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

SAIE: 40 de ani de traditie

18.08.2008
Dupa o perioada de relativa acalmie, in care si-au luat o binemeritata pauza, marile expozitii internationale revin in forta. Calendarul lunilor viitoare este plin, iar expozitiile  de utilaje de constructii, materiale sau echipamente de ridicat atrag vizitatorii mai ceva ca perioada reducerilor in marile capitale europene, astfel incat locuri de cazare sau bilete de avion in perioadele respective nu se mai gasesc deja demult.
Sezonul va incepe cu IAA Hanovra, urmata apoi de APEX, Asphaltica sau SAIE Bologna.

De mai mult de 40 de ani, SAIE este locul in care profesionistii din constructii se intalnesc pentru a discuta proiecte, tehnologii si sisteme pentru constructii si arhitectura. SAIE are peste 100 de sedii, iar unul dintre cele mai active este cel din Romania, prezent in Bucuresti inca din 1969. Anul acesta, expozitia internationala de constructii SAIE se va desfasura intre 15 si 18 octombrie, la Bologna. Accesul Zona expozitiilor este localizata la aproximativ 5 km fata de gara si la 9 km fata de aeroportul din Bologna. De-a lungul vremii, SAIE a reprezentat instrumentul de cuantificare a performantelor industriei materialelor de constructii, atat pentru piata italiana, cat si pentru intreaga lume. Cantitatea de produse, expozantii italieni si prezenta unui numar ridicat de vizitatori din toate colturile lumii, nu numai ca demonstreaza ca SAIE este o expozitie de top ci, totodata, dovedesc faptul ca sectorul materialelor de constructii se afla in continua crestere.

Prezentarile "Excelenta in arhitectura", sustinute de personalitati importante din domeniu, au fost intotdeauna o componenta constanta a SAIE.

Cuore Mostra, care se ocupa in special de probleme locale, a devenit un eveniment cultural de baza, care aduna la Bologna numerosi profesionisti interesati de lucrarile maestrilor in arhitectura contemporana. In 2008, se va continua ciclul "Schimbarea la fata a Italiei", concentrandu-se pe tema impactului energiei si a constructiilor durabile.

SAIE Constructii Durabile aduce impreuna domeniul energiei si al sistemelor de construire, creand o legatura stransa intre SAIENERGIA si expozitia de sisteme si tehnologii dedicate izolatiilor, acoperisurilor si energiei. SAIENERGIA este un proiect de expunere a celor mai moderne solutii in domeniul utilizarii surselor de energie alternativa, al recuperarii energiei, precum si in domeniul economisirii energiei si al regulamentelor cu privire la aceasta.

Printre noutatile pe care SAIE 2008 le aduce la Bologna se afla si expozitia de surse alternative de energie si tehnologii cu consum redus de energie. O alta noutate este reprezentata de prezenta unui spatiu destinat evaluarii caracteristicilor tehnologiilor moderne de integrare optima a energiei, tehnologiilor de construire si a arhitecturii, de catre arhitecti, designeri, clienti si constructori. Totodata, in cadrul acestui targ sunt prezentate materiale si tehnologii de varf ale industriei italiene. Spatiul de expunere dedicat cercetarii si inovatiei, care s-a numarat dintotdeauna printre  atractiile principale ale SAIE. Colaborarea dintre BolognaFiere si institutii culturale si stiintifice precum laboratorul ArTec al Universitatii din Venetia, Material ConneXion sau CRESME se va materializa in 2008 in noi produse si initiative.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI