Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Gradinariu Import Export

Solutii pentru tot anul

18.08.2008
Solutii pentru tot anul
Nu se poate sa faci parte din lumea utilajelor si sa nu fi interactionat macar o data, chiar si indirect, cu firma Gradinariu Import Export. Pentru a putea intelege mai bine care a fost evolutia acestei companii si care este cheia succesului sau pe piata, am stat de vorba cu Dl. Costel Mag, Directorul Executiv al companiei Gradinariu Import Export.
Compania activeaza pe piata romaneasca din 1994, apropiindu-se cu pasi repezi de pragul celor 15 ani de activitate. Este cunoscuta pe piata utilajelor de constructii, pe piata echipamentelor de salubrizare si a activitatilor conexe care se desprind din aceasta ramura, precum comercializarea de containere sau pubele, produse de  depozitare sau pentru dotarea atelierelor, birotica si amenajari interioare.

"Concurenta  ne  stimuleaza, pentru ca datorita competitiei se mobilizeaza factorii de productie, creste rulajul  iar noi trebuie sa fim din ce in ce mai buni, vrem sa avem rezultate bune, clienti multumiti si profitabilitate. De la aceasta idee incepe tot demersul nostru in a contacta furnizorii de utilaje", a declarat Costel Mag.

Totul a inceput ...
In 1994, cand compania Gradinariu Import Export si-a facut debutul in domeniu, piata utilajelor de constructii era mai slab dezvoltata. "Am pornit cu cativa furnizori. Pe parcurs crescand piata, automat si antreprenorii au inceput sa solicite utilaje din ce in ce mai performante". Pentru a putea ajunge sa vanda toata gama pe care o are acum in oferta, firma a fost, la randul ei, verificata temeinic de catre furnizori, pentru a-si demonstra seriozitatea si eficienta, facand fata cu brio exigentelor partenerilor, fapt demonstrat de portofoliul actual de produse si servicii. "Comercializam mai multe marci de utilaje, Cukurova, Neuson,  Efe, Epoke, Kramer, Hidrot  sau VDL, pentru unele dintre ele suntem chiar unici importatori", precizeaza Dl Costel Mag subliniind, totodata, importanta serviciilor post-vanzare in activitatea companiei.

Faptul ca Gradinariu Import-Export nu se bazeaza doar pe vanzari, ci si pe fidelizarea clientilor o dovedeste si intentia firmei de a deschide, in viitorul apropiat, un service pentru executarea activitatilor de reparatii si intretinere. "Clientul si-a dorit un utilaj bun, firma Gradinariu Import Export i l-a oferit, dar, pe viitor, tot la noi se va intoarce, fie si numai daca e vorba doar de lucruri de intretinere minore. In momentul de fata, constructia service-ului este in curs, aceasta desfasurandu-se pe raza localitatii Popesti-Leordeni, termenul estimat pentru incheierea lucrarilor fiind plasat in a doua parte a anului 2009. Oricum, nu suntem descoperiti nici in acest moment, interventiile necesare asupra utilajelor realizandu-se cu ajutorul unui service mobil, indiferent ca este vorba de clienti din Constanta, Timisoara sau Suceava", a mai precizat domnul Mag.

Vanzarile pe un trend ascendent
Asa cum probabil era si normal, datorita boom-ului de pe piata constructiilor din Romania, vanzarile au crescut pentru Gradinariu Import-Export. "Facand o comparatie intre 2006 si 2007, putem spune ca am avut o crestere de 100%, iar, pentru 2008, estimam o majorare de aproximativ 35 de procente. Cele mai mari vanzari sunt inregistrate la pluguri si sararite (peste 50% din total), urmate de macarale sau buldo-excavatoare. Din momentul aderarii la Uniunea Europeana, antreprenorul a devenit mai exigent, spunand ca vrea lucrari cu un grad inalt de calitate, aceasta insemnand ca, automat, este nevoie de utilaje mai performante".

"Ideea ta, solutia mea, succesul nostru"
Din momentul in care piata a inceput sa aiba cerinte mai mari, Gradinariu Import Export a stiut cum sa se muleze perfect pe exigentele din ce in ce mai mari ale antreprenorilor. "La noi, vine clientul si spune ca ar vrea un anumit tip specializat de utilaj; achizitionam utilajul de baza din Germania de la furnizor, il completam la un alt furnizor in Olanda, trecem pe la un alt furnizor in Cehia sa ii mai adaugam ceva si, pana la urma, ii rezolvam clientului problema. Acesta este avantajul nostru, ca punem totul in opera pentru a da viata visului  clientului".

Relevant in acest sens este sloganul nostru: «Ideea ta, solutia mea, succesul nostru». Pe noi nu ne multumeste doar ca i-am rezolvat clientului problema, pe langa acest lucru, ne mai incanta si faptul ca am reusit sa ne motivam, ca am fost in stare sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus si ca am avut si succes". In linii mari, cam asa ne-a descris Dl Costel Mag cum a reusit Gradinariu Import Export sa ajunga un nume important pe piata utilajelor si sa se si mentina in top.

Totul se rezuma, pana la urma, la solutii. Pe langa utilajele de constructii de care am vorbit mai sus, trebuie sa reamintim ca aceasta companie  este un jucator important si pe piata utilajelor de salubrizare. "In Romania, este nevoie de asemenea utilaje mereu, indiferent de anotimp. Mereu o sa fie cerere de gunoiere, maturatoare, pluguri sau sararite. Nici aici lucrurile nu sunt chiar asa de simple. Clientul ne spune ca ar vrea un utilaj pe care sa-l foloseasca vara pentru stropit si maturat, iar iarna pentru deszapezit. Noi transmitem furnizorului nostru cerintele clientului si facem in asa fel incat sa livram utilajul pe care l-a cerut clientul. Dar activitatea noastra nu se rezuma doar la utilaje, importam si comercializam si alte produse, cum ar fi pubelele, produse de  depozitare sau pentru dotarea atelierelor.

In sprijinul acestei activitati, Gradinariu Import Export editeaza anual un catalog in aproximativ 40.000 exemplare, care a avut un feedback extrem de bun din partea clientilor. "Nu se poate ca institutie sa nu ai nevoie de unul dintre produsele oferite de noi. Indiferent ca acest catalog ajunge la Primarie, Prefectura, spital, scoala sau gradinita tot ai nevoie de pubele, containere, elemente de birotica, dotari pentru ateliere sau manipulare ca sa iti desfasori activitatea.

Noi incercam, de la an la an, sa actualizam catalogul cu produsele oferite, pentru ca exista doleante din ce in ce mai multe de care trebuie sa tinem seama. Tot in acest sens, intentionam sa ne actualizam si site-ul, pentru ca potentialul client sa afle exact tot ce are nevoie. Unul dintre numeroasele noastre teluri este si acela de a ne fideliza clientii. Nu poti rezista altfel pe aceasta piata".

In opinia sa, este esential sa oferi clientului exact configuratia de care are nevoie pentru a te putea mentine pe piata.

"Noi incercam sa furnizam solutii. Facem tot ce putem pentru a ajuta clientul si, cand totul se incheie cu bine, ambele parti sunt multumite. Incercam sa avem un marketing relational, strategia noastra fiind una de crestere a notorietatii pentru ca, pana la urma, pentru a avea succes, trebuie intai sa te faci remarcat", a concluzionat Dl Costel Mag, Director Executiv la compania Gradinariu Import Export.


Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI