Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de marca

Utilaje de constructii de la RAM

18.08.2008
Ruxandra Horhogea
Utilaje de constructii de la RAM
Cresterea rapida a vanzarilor de utilaje noi in Romania a atras majoritatea producatorilor importanti de pe intreg mapamondul. Bineinteles, producatorii de utilaje europeni sunt prezenti aproape in formula completa, Italia fiind reprezentata acum si de marca RAM, importata de societatea Dumatrucks.
Gama de produse acopera aproape toate aplicatiile de sapat si incarcat pamantul necesare in activitatea de constructii, RAM oferind pentru piata din Romania o gama larga de buldo-excavatoare, incarcatoare frontale cu pneuri, incarcatoare articulate, miniexcavatoare pe senile, gredere si compactoare.

Firma Dumatrucks, importatorul oficial al marcii RAM in Romania, este cunoscuta de multi ani, oferind solutii globale pentru transportul rutier, solutii specializate perfect adaptate nevoilor clientilor, ce  garanteaza performante optime in conditii de exploatare din cele mai dificile. De asemenea, Dumatrucks livreaza din stoc o gama larga de vehicule, ofera consultanta si solutii de finantare specifice fiecarei afaceri, dispune in cadrul departamentului service de o dotare la standarde europene si de un personal bine pregatit.

Societatea RAM Italia a luat nastere in anul 1966, ca distribuitor al utilajelor si echipamentelor pentru constructii apartinand unor nume cu rezonanta: Liebherr si Massey Fergurson. Foarte curand a inceput sa construiasca propriile incarcatoare, primul succes inregistrandu-se in anul 1969 datorita modelului Moviter. De-a lungul anilor, compania a inregistrat un trend ascendent, astfel incat in anul 2005, Foredil Macchine si Pacagnella au devenit membri ai RAM Europa Grup sub titulatura de  RAM Italia. In prezent, RAM Italia a lansat pe piata o gama complet noua de utilaje terasiere, printre care buldoexcavatoare, incarcatoare frontale, mini excavatoare si incarcatoare cu rama rigida.

Echipamentele produse sub sigla RAM Italia au o constructie robusta, beneficiaza de ultimele inovatii tehnologice, inclusiv puncte de lucru ergonomice pentru operatori, materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate, la fel si accesoriile, iar componentele mecanice sunt produse de catre fabricanti renumiti. In continuare, prezentam gama de buldo-excavatoare CLX, disponibila pentru piata din Romania. Buldo-excavatoarele CLX sunt echipate cu un motor puternic de 102 CP marca Deutz. Echipamentul de excavare poate fi livrat cu o cupa de 1 mc, respectiv 1,2 mc, lama de buldozer asigurand un front de lucru de 4.580 mm, respectiv 5.060 mm. Cabina operatorului se bucura de un confort sporit, o vizibilitate foarte buna, dar si de usurinta in executarea actiunilor.

Buldo-excavatorului i se pot atasa, optional, diverse accesorii:

Cupa multifunctionala 4x1
Acest accesoriu poate fi folosit in diverse lucrari de constructii precum excavare, nivelare sol, basculare, transport, aliniere, imprastiere etc.

Cupa de mixare beton
Cupa este utilizata la pregatirea betonului prin mixarea materialelor cu ajutorul unui sistem special de amestecare. Operatia de mixare poate fi efectuata chiar in timpul deplasarii vehiculului. Cupa este prevazuta cu un orificiu de masurare cu fanta glisanta prin care betonul poate fi dispus de catre sofer in locul dorit.

Lama orientabila
Lama poate fi folosita la executia de diverse lucrari pentru constructii, precum nivelarea suprafetelor pentru sosele, sau pentru deszapezire in cazul lucrarilor pe timp de iarna.

Cutit pentru asfalt
Cutitul pentru asfalt este ideal pentru executia lucrarilor de taiere si indepartare a asfaltului.

Compactor-vibrator pentru sol
Compactorul vibrator pentru sol este utilizat pentru compactarea suprafetelor de teren precum drumuri, sol sau suprafete cu pietre, deseuri etc.

Rola vibratoare
Rola vibratoare este ideala pentru compactarea oricarui tip de teren precum drumuri, sol, deseuri etc. Poate fi prevazuta cu un sistem cu jet de apa.

Maturator mecanic
A fost conceput pentru curatarea drumurilor prin colectarea deseurilor precum hartii, sticle si praf. Accesoriul este format dintr-o perie principala sau doua perii laterale. Accesoriul poate fi dotat cu un sistem de aspirare sau cu jet de apa.

Elevator cu furci
Acest accesoriu este utilizat la ridicarea, transportul si asezarea diverselor obiecte.

Graifar pentru transportul lemnelor
Graifarul special este usor de montat pe bratul incarcatorului. Poate fi folosit la ridicarea, transportul si asezarea trunchiurilor de copaci si a altor produse forestiere.

Graifar rotativ pentru lemne, atasabil pe bratul excavatorului
Acest graifar special poate fi usor montat pe bratul excavatorului. Poate fi folosit la ridicarea, transportul si asezarea trunchiurilor de copaci si a altor produse forestiere.

Ciocan hidraulic
Acest accesoriu este util pentru sfaramarea cimentului, a asfaltului, a pietrelor si a pavajului etc.

Cupe
Cupe de diverse tipuri in functie de tipul lucrarilor.

Despicator
Despicator util pentru executia lucrarilor de spargere a solului dur si a altor lucrari de constructii.

Sfredel
Util pentru executia gaurilor de diverse dimensiuni.

Buldo-excavator 30.13 CLX

Motor DEUTZ
 • Tip:    Turbocharged
 • Numar cilindri:    4
 • Cilindree:    4.040 cmc
 • Putere :    74,9 kW (102 CP)
 • Capacitate rezervor combustibil:    120 l
 • Viteza maxima:    36 km/h
 • Greutate totala vehicul:    7.900 kg
Performante incarcator
 • Capacitate cupa:     1 mc
 • Latime cupa:    2.060 mm
Performante excavator
 • Adancime utila maxima:    4.200 mm
 • Inaltime utila maxima:    4.580 mm
Buldo-excavator 40.13 CLX

Motor DEUTZ
 • Tip    Turbocharged
 • Numar cilindri:    4
 • Cilindree:    4.040 cmc
 • Putere:    74,9 kW (102 CP)
 • Capacitate rezervor combustibil:    120 l
 • Viteza maxima:    36 km/h
 • Greutate totala vehicul:    8.200 Kg
Performante incarcator
 • Capacitate cupa:     1,2 mc
 • Latime cupa:     2.200 mm
Performante excavator
 • Adancime utila maxima:    4.650 mm
 • Inaltime utila maxima:    5.060 mm
Prezentare companie Dumatrucks

Dumatrucks asigura service la standarde europene pentru camioane, semiremorci si utilaje de constructii in Craiova, Brasov si in curand si in Bucuresti. Noua concesiune situata pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la km 9, va fi finalizata in august 2008 si va veni in sprijinul vehiculelor aflate in tranzit.

Cu o investitie de aproximativ sase mil. EURO, centrul Dumatrucks din Bucuresti corespunde din toate punctele de vedere celor mai recente standarde, atat in ceea ce priveste dotarile cat si calitatea serviciilor.

Amplasamentul totalizeaza 40.000 mp, cu o suprafata construita de aproximativ 3.000 mp, dintre care 2.000 mp sunt destinati halei de service.

Dumatrucks isi propune respectarea termenelor de interventie anuntate, disponibilitatea optima a pieselor de schimb si colaborarea eficienta cu societatile de asigurare.

Dumatrucks este concesionar Renault Trucks, importator de semiremorci marca Merker, importator de  utilaje de constructii marca Ram, Italia si nu in ultimul rand service autorizat si pentru marcile Lohr Industies, Kassbohrer, Knorr-Bremse, Kogel, SAF, BPW, WABCO, T.S.R.-Special Trailers.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI