Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Reportaj

Komatsu se cunoaste la greu

17.09.2008
Dan Vasile; Gheorghe Apostol
Komatsu se cunoaste la greu
Oare a trecut vremea societatilor care "fac de toate"? Cel putin in domeniul constructiilor, asistam in ultimii ani la o schimbare rapida a pietei materialelor de constructii, inclusiv a celor utilizate la obtinerea betonului si asfaltului. Cu exceptia societatilor comerciale mari, ce au ca activitate de baza constructiile civile si edilitare, si care, practic, datorita cresterii preturilor terenurilor sunt obligate sa reduca la maxim cheltuielile de productie, acestea avand propriile retele de producere a betonului, putem spune ca a venit vremea firmelor strict specializate.

Bady Prod Trans este o societate cu capital integral romanesc, care a inceput activitatea acum sase ani, ocupandu-se exclusiv de extragerea, procesarea si transportul agregatelor minerale. Domnul director general Adrian Bolbose a mizat inca de la inceput pe oameni cu experienta, reusind in scurt timp sa ridice activitatea de extragere si sortare la nivelul cerintelor celor mai exigenti clienti. Astfel, in prezent parcul auto al firmei numara 23 de basculante, un concasor ce preia refuzul de ciur precum si un incarcator frontal Komatsu si un excavator tot marca Komatsu.

Utilajele sunt esentiale pentru buna functionare a fluxului tehnologic in interiorul balastierei. Defectarea unuia dintre ele duce automat la oprirea lucrului, asa ca alegerea marcii a reprezentat o problema esentiala pentru conducerea firmei Bady Prod Trans: "inainte de a alege marca, am studiat foarte atent oferta de utilaje de pe piata. Noua ne-a atras atentia notorietatea marcii Komatsu, dar service-ul are totdeauna ultimul cuvant de spus. In prezent toate utilajele au peste 2.000 de ore de functionare, incarcatorul fiind foarte utilizat, lucrand si noaptea. Utilajele Komatsu in cei aproape doi ani de utilizare nu ne-au facut probleme. Cele cateva defectiuni minore, la senzori, au fost rapid rezolvate de catre service-ul mobil al firmei Marcom, importatorul oficial al marcii Komatsu."

Bady Prod Trans asigura nu numai prelucrarea agregatelor minerale, ci si transportul acestora la beneficiari. Parcul auto ce numara 23 de basculante, majoritatea camioane de 25 de tone, este format din diferite marci: "Marcile sunt diferite intrucat am ales masini care erau pe stoc pentru a nu incetini lucrul". Calitate, flexibilitate si promptitudine sunt cele trei atuuri ale firmei, ne spune domnul director, iar masinile si utilajele din dotare trebuie sa sustina dar si sa reflecte politica firmei.

Atunci cand s-a hotarat cumpararea utilajelor de la Komatsu, pretul a fost important dar nu hotarator, ne-a spus domnul Bolbose: "Preturile pentru utilajele Komatsu sunt acceptabile, insa conteaza foarte mult ca acestea sunt de inalta calitate". Etanseitatea cabinei operatorului reprezinta un element esential atunci cand se lucreaza in conditii de balastiera. Asadar, toate utilajele achizitionate au aer conditionat, interiorul cabinei fiind permanent curat si oferind operatorului conditiile necesare unui randament bun.

Alegerea capacitatii utilajului reprezinta totdeauna o provocare, in cazul unui incarcator dimensionarea cupei exact dupa necesitati reprezinta unul dintre elementele de baza ale rentabilizarii unei afaceri. Astfel, in cazul da fata, cupa de 3,6 mc a incarcatorului Komatsu asigura umplerea unei basculante de 17 tone in aproximativ doua minute.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI